Een rondreis door Roemenië is reizen in een land dat zo uit de verhalenboeken lijkt te zijn gekomen. Het is een land van uitgestrekte wouden, bergketens en grote vlaktes. In Roemenië dwalen nog wolven, lynxen en beren rond en de ongerepte Donau Delta is een ware Europese wildernis. Roemenië staat tjokvol oude kastelen en ook in de kleine straten van Brasov of Sibiu waan je je in de middeleeuwen. Het platteland van Roemenië is misschien wel de beste reden om Roemenië te bezoeken. Kleine dorpen bieden de reiziger een blik op een Europa van vroeger. Een land van traditionele kleine dorpen waar paard-en-wagen je nog voorbijrijden en waar het hooi nog met de hand van het land wordt gehaald. Een land waar de gastvrijheid enorm is en de maaltijden in de guesthouses vers uit de tuin komen.

Zonder vliegen naar Roemenië

Roemenië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein heen te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ver en ingewikkeld dan je wellicht denkt. Sterker nog, er zijn meerdere spoorwegen die naar Roemenië leiden.

Met de trein naar Roemenië

Ontvang een voorstel op maat

Geef Adina je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Roemenië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties en unieke hotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Reisadvies Roemenië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Roemenië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Roemenië

Beste reistijd

Rondreizen Roemenië

Roemenië: Zwarte Zeekust

Roemenië als strandbestemming? Natuurlijk! De zomers zijn warm en het water van de Zwarte Zee is bijzonder aangenaam. Vanuit Constanta, de grote stad aan de kust en toegangspoort tot de Zwarte Zee, is het niet ver rijden naar een plek aan zee die bij je past. Ga je voor groots, gezellig druk en volop vertier, dan hoef je niet verder te rijden dan Eforie. Ook voor de helende modderbaden moet je in Eforie zijn. Zoek je het liever wat rustiger, dan zijn er genoeg kleine dorpen langs de kust waar je een paar dagen kunt relaxen aan zee. Kortom, de Zwarte Zee is een perfecte afsluiter van elke reis naar Roemenië.

Overnachtingen in Roemenië

Accommodatie in Roemenië is er in alle soorten en maten, maar als je echt een bijzondere ervaring wilt, kies dan in elk geval één of meerdere keren voor een guesthouse. Door te slapen in een guesthouse of homestay in Roemenië ervaar je het land op de meest lokale manier. Als gast word je enorm in de watten gelegd en het zal je aan niets ontbreken. In een guesthouse is de kans groot dat je geregeld zelfgemaakte gerechten of fruit uit eigen tuin voorgezet krijgt. Op veel plekken kun je ook kiezen voor comfortabele hotels en aan de stranden van de Zwarte Zee kun je overnachten in mooie resorts.

Veiligheid Roemenië

In Roemenië kun je in principe veilig reizen. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken.

Met de trein naar Roemenië

Roemenië is prima bereikbaar met de trein; het levert je bovendien een prachtige reis door Europa op. Met een tussenstop in Wenen ben je in twee dagen in Roemenië. Lees meer over de treinreis naar Roemenië.

Duurzaam reizen Roemenië

Duurzaam reizen in Roemenië betekent dat je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk gehouden wordt en dat de lokale bevolking meeprofiteert van het geld dat je uitgeeft. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden in Roemenië om dat te doen. Roemenië is gezegend met prachtige bergen, waar je geweldige wandelingen kunt maken. Je verblijft in accommodaties in de bergen, bij de lokale bevolking, op prachtige plekken. Maar ook op het platteland is er een uitgebreid netwerk van kleine guesthouses, vaak in huis bij de familie zelf. Er wordt voor je gekookt, met ingrediënten uit eigen tuin. Zo leer je niet alleen het dagelijkse (boeren)leven kennen, maar proef je ook gerechten die je nooit op een restaurant menu zult aantreffen.

Een rondreis Roemenië met kinderen

Ontdek samen met je gezin een mooie rondreis door Roemenië maken en tijdens een lange reis alle hoogtepunten ontdekken? Laat je inspireren door deze Roemenië met kinderen voorbeeldreis.

Rondreis Roemenië zelf regelen?

Bij Better Places kun je je rondreis naar Roemenië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Adina, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.