Redenen waarom je in een riad in Marokko moet slapen

  • Keuze is reuze
  • Erg betaalbaar
  • Je steunt de bevolking
  • Groot ontbijt in de binnentuin
  • Een echte Marokkaanse ervaring

Wat is een riad?

Een riad is een oud Marokkaans herenhuis, vaak verstopt in de steegjes van de Medina. De huizen waren vroeger voor de rijkere burger. Ze zijn er vooral op gericht om te beschermen tegen het warme klimaat, en om de privacy te waarborgen. Het woord riad komt van het Arabische woord Ryad, wat tuin betekent. Een Riad is dan ook vaak gebouwd rond een kleine binnentuin gedecoreerd met een fontein, Zellij en vele planten, dé reden waarom een riad zo ontzettend fijn is. Een riad heeft slechts enkele kamers met allemaal een totaal verschillende stijl en inrichting. Maar altijd vol kleur en versiert tot in detail.

Waarom je eens moet overnachten in een riad

De keuze in riads in Marokko is reuze. Bovendien zijn de riads erg betaalbaar en zijn ze er in verschillende varianten, van basic tot enorm luxe. Dikwijls hebben ze een eigen SPA waar je een hamam behandeling kunt doen. Je kunt er ook altijd wel terecht voor een hapje en drankje. ’s Ochtends beginnen met een groot ontbijt in de binnentuin, genieten van de Hamam, verkoeling vinden in de tuin en ’s avonds tegen zonsondergang loungen op het dakterras. Je zou haast je verblijf niet meer willen verlaten.

Je hebt een echte Marokkaanse ervaring

Een verblijf in een riad in Marokko is heel persoonlijk, familiair en sfeervol. Dit komt vooral omdat de accommodatie gerund wordt door een Marokkaanse familie. Dag en nacht staan de mensen voor je klaar en willen dat je absoluut niks tekort komt. Integendeel, het liefst word je vol gepropt met zoette muntthee en koek. Overnachten in een Riad in Marokko is eigenlijk een must als je in Marokko bent en de sfeer van het land wil proeven. Deze bijzondere accommodaties vind je namelijk nergens anders.

Het is belangrijk eerst te weten in welke periode je naar Marokko wilt gaan, het klimaat tussen de kust en het Atlasgebergte kan namelijk flink verschillen. Neem een kijkje naar de beste reistijd.

Riad Marokko – Je steunt de bevolking

Door te overnachten in een kleinschalige lokale accommodatie, wat bij een riad vaak zo is, steun je de lokale bevolking. Grote commerciële riads bestaan niet, dus je weet zeker dat je geld goed terecht komt. Bijkomend voordeel is dat je via de lokale eigenaren de beste tips krijgt om dingen te doen in de omgeving.

Verwennerij in de Hamam

Bij de meeste riads kun je een Hamam bezoeken. Een Hamam is een badhuis waar je vaak een stoombad vindt en waar je een massage kunt boeken. In de Marokkaanse cultuur is deze traditie een sociale bezigheid. Als toerist heb je in je riad vaak een privé Hamam in 1000 in 1 nacht sfeer.

Wil je meer inspiratie opdoen voor je rondreis door Marokko? Onze lokale reisspecialist heeft flink wat tips voor je!

Riad Marokko – Verkoeling en rust

De zomers in Marokko kunnen heet zijn en zeker tussen de muren van de Medina lopen de temperaturen snel op. Een riad is er op gericht om verkoeling te bieden. Door de lichte kleuren en het vele groen bijvoorbeeld. Sommige riads hebben binnen of buiten een zwembad, dan kun je dus heerlijk afkoelen in het water. De door de hoge muren van een riad merk je vrij weinig van het geluid buiten de riad. Het is er letterlijk een oase van rust. Je merkt hier helemaal niets van de drukte en hectiek dat zich op straat afspeelt.

Riad Marokko – Dakterras

Een groot voordeel van overnachten in een riad is dat het vaak een dakterras heeft. Wanneer je door Medina loopt heb je er geen idee van wat zich boven allemaal afspeelt. Maar wanneer je een riad binnenloopt en de trap naar boven volgt kom je in een totaal andere wereld terecht. In de steden vind je er vaak de hipste restaurants! Je kunt de stad op een relaxte manier van boven bekijken en genieten van het Marokkaanse leven terwijl je geniet van de zonsondergang.

Plan je reis naar Marokko

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, de reisexpert voor Marokko. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Marokko reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

Meer inspiratie opdoen?

In een Riad verblijven in Marokko is een must, maar er zijn nog vele andere tips die we je bij Better Places kunnen geven. Bekijk bijvoorbeeld de beste bezienswaardigheden of laat je inspireren door de mooie foto’s van Food Travel Photography.

 

Duurzaam reizen in Marokko

Duurzaam toerisme betekent dat het land waar je naartoe gaat optimaal profiteert van je bezoek. De lokale bevolking verdient een eerlijk inkomen en de natuur wordt beschermd. In Marokko maken we daarom gebruik van kleinschalige hotels en guesthouses. Je kunt ook slapen in sfeervolle homestays bij Marokkaanse gezinnen thuis en kennismaken met hun manier van leven. Bovendien zetten we graag lokale gidsen in, die je alles kunnen vertellen over de Marokkaanse cultuur. Van eten tot muziek, van geloof tot ambachten. Zo heb je veel contact met de lokale bevolking en leer je Marokko echt kennen. Lees de vele manieren waarop jij je rondreis nét wat duurzamer kan maken!