Een greep uit de leukste excursies volgens Hayley

  • Kajakken bij Herceg Novi
  • Hiken bij de Vrmac Ridge
  • Raften door de Tara Canyon
  • Meerdaagse hike bij Orjen NP
  • Verken de Lipa grotten

Canyoning bij Drenovsnica

Canyon Drenovsnica, op slechts een steenworp afstand van het populaire toeristenstadje Budva, is een van de minst bekende canyons. Deze kloof, verborgen in het kustgebergte, biedt voor elk wat wils. Het is een avontuur voor diegenen die voor het eerst canyoning willen ervaren, perfect voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar die op zoek zijn naar een opwindende ervaring, maar ook voor ervaren canyoneers die hun vaardigheden willen testen. Volg de stroming van het water, en abseil van watervallen naar de prachtige meertjes beneden.

Excursies in Montenegro: Wandelen bij Vrmac

Deze prachtige wandeling begint buiten Tivat met een klim van 4 km over een oud Oostenrijks-Hongaars pad. De klim is deels bebost en deels niet in de schaduw. Bovenaan het pad gaat de route verder langs de heuvelrug met uitzichten die aan alle kanten de moeite waard zijn! Samen met de lokale gids zal je de wandeling ondernemen en meer leren over de omgeving.

Raften door de Tara Canyon

Vaar over één van Europa's diepste canyons op de spectaculaire Tara-rivier in het noorden van Montenegro! Je uitvalsbasis voor de dag is een raftingkamp op een van de mooiste delen van de Tara, met ruimte om te ontspannen in een fantastische natuurlijke omgeving. Je gidsen zullen je verwelkomen in het rafting-basiskamp en je krijgt de uitrusting voor de tour. Zodra je het aanlegpunt bereikt, zal je gids je informeren over de veiligheid op de rivier en in het vlot. De totale tijd die je op de rivier doorbrengt is ongeveer 2.5 uur (afhankelijk van het seizoen en de stroming van de rivier) en dit is inclusief een stop om te zwemmen in de watervallen.

Een reis naar Montenegro is niet het eerste waar de meeste mensen aan denken voor hun volgende vakantie. Onze lokale specialist Hayley geeft je de beste redenen om eens naar Montenegro te gaan.

Klimmen bij Ferrata Kotor

Via Ferrata (wat 'ijzeren pad' betekent) is een route in de rotsen met een vaste stalen ladder en veiligheidstouwen die veilig klimmen mogelijk maken. Via Ferrata is oorspronkelijk ontwikkeld in de Eerste Wereldoorlog voor de behoeften van troepen in de Dolomieten. Tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie omdat het in de meest aantrekkelijke gebieden ligt. Het ijzeren pad, zoals het ook wel wordt genoemd, is bedoeld voor iedereen die van rotsklimmen houdt, maar geen ervaring heeft met bergbeklimmen. Het beklimmen van de Via Ferrata vereist een zekere fysieke betrokkenheid en fysiek vermogen. Van klimmers wordt verwacht dat ze een normaal lichamelijk vermogen en een goede gezondheid hebben

Excursies in Montenegro: Meerdaagse hike

Je gids haalt je op voor een spannende meerdaagse wandeltocht naar de berghut op de berg Orjen. De rit naar het begin van het pad duurt 25 minuten en vanaf daar wandel je over oude stenen paden, gebouwd door het Oostenrijks-Hongaarse leger meer dan 100 jaar geleden. De wandelhoogte is 400 meter en duurt ongeveer 2 uur. Het pad is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Bij het bereiken van de berghut geniet je van een kopje thee en strijk je neer in een comfortabele chalet. Let op: badkamers worden gedeeld. De hut loopt op zonne-energie. De omgeving is prachtig om te ontspannen, korte wandelingen te maken naar uitkijkpunten met je gids en om de eeuwenoude beukenbossen en overblijfselen van voormalige herdersnederzettingen te verkennen. Diner in de berghut en overnachting.

Tijdens je rondreis door Montenegro is de kans groot dat je ook naar de Baai van Kotor gaat. Onze lokale reisspecialist Hayley geeft je het beste advies voor een mooi verblijf.

Verken de Lipa Grotten

De Lipa grot is één van de grootste openbare grotten in Montenegro, dicht in de buurt van Podgorica. Met zijn prachtige vormen, lange gangen en hallen is het zeker een bezoekje waard. Ontdekkingsreizigers uit de 19e eeuw documenteerden de formaties en het bestaan ​​van de grot, terwijl de verkenning van de systemen in de 20e en 21e eeuw werd voortgezet. Neem een jasje mee, de temperatuur ligt altijd tussen de 8-12 graden! Op zoek naar een actievere optie? Het is ook mogelijk om te gaan abseilen in de grot met een professionele gids!

Orjen Adventure Park

Hoog gelegen in de beukenbossen op de noordelijke hellingen van de berg Orjen vind je Orjen Adventure Park. Een avontuurlijke speeltuin voor jong en oud! Het bos is koel en biedt in de zomer een welkome afkoeling van de kustwarmte. Er zijn ook tal van gemarkeerde wandelpaden en offroad-fietsmogelijkheden. Perfect voor een leuke gezinsreis door Montenegro.

Excursies in Montenegro: Kajakken

Doe mee aan een kajak of SUP-tour bij Herceg Novi. Je kan met een mooie dagtocht de baaien en stranden van de omgeving verkennen, of de voormalige voormalige onderzeeërpennen uit de Koude Oorlog ontdekken. Voor degenen met minder tijd zijn er tochten van een halve dag of zonsondergang. De zonsondergangtour peddelt over de prachtige baai van Kotor naar het kleine vissersdorpje Rose, waar je kunt genieten van een koud biertje of drankje aan de pittoreske waterkant en dan terug kunt peddelen terwijl de zon ondergaat over de bergen en de baai.

Plan jouw reis naar Montenegro

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Montenegro? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Hayley, de reisexpert in Montenegro. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Hayley.

Beste reistijd Montenegro

De beste reistijd verschilt voor de kust of de bergen in Montenegro, maar van de maanden maart tot en met oktober kan je prima een rondreis maken. Lees meer over de beste reistijd Montenegro.

Meer inspiratie voor een Montenegro reis

Wil je meer inspiratie opdoen over een mooie Montenegro reis? Lees de blog van Sandra over haar reis van Belgrado naar Dubrovnik.