De beste reistijd in Montenegro wordt bepaald door het klimaat en de drukte. Als je het meest uit je reis wilt halen dan is het van belang niet alleen op het weer, maar ook op de drukte te letten. Als je buiten het hoogseizoen reist zijn de prijzen niet alleen (vaak) lager, maar zul je ook meer uit je vakantie-ervaring halen.

Montenegro heeft, ondanks zijn kleine oppervlakte verschillende klimaatzones, dus de activiteiten die je wilt ondernemen en de plekken die je bezoekt bepalen daarnaast ook de beste reisperiode. Hayley, onze lokale reisexpert die er al jaren woont, geeft je graag advies over wat beste reistijd voor jouw Montenegro vakantie is.

Montenegro kent grote verschillen in klimaat. Aan de kust is het aangenaam van april tot oktober, maar is het erg druk in de maanden juli-augustus. Wil je gaan wandelen in de bergen kies dan voor de maanden juni-september.

Montenegro Klimaat

beste-reistijd-montenegro

Montenegro kent vanwege de grote geografische diversiteit vele klimaatsoorten. De kust is mediterraan, met zachte winters en warme zomers. In het binnenland kan het erg heet worden in de zomer. In de bergen daarentegen, ligt minstens 4 maanden sneeuw en is het zelfs hartje zomer koel. De bergen behoren tot de natste plekken in Europa!

Voor de beste reistijd in Montenegro geldt voor de kust als beste reistijd de maanden april tot oktober. Wil je de bergen in, dan kan dat vanaf begin juni tot eind september.

Drukte

beste-reistijd-montenegro

In juli en augustus is het erg druk in Montenegro, met name aan de kust. In de bergen valt de drukte daarentegen erg mee.

Plan jouw reis naar Montenegro

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Montenegro? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Hayley, de reisexpert in Montenegro. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Hayley.

Montenegro met kinderen

Wil je graag naar Montenegro reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Montenegro met kinderen.

Reiservaringen Montenegro

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Montenegro op Trustpilot of Rondreis.