Montenegro is een klein land, dat groot is in natuur. Het is een populaire strandbestemming, maar eigenlijk moet je Montenegro vooral bezoeken vanwege haar indrukwekkende berglandschappen en afwisselende natuur. De ruige bergen en watervallen, de groene nationale parken, maar ook de schilderachtige dorpjes en bruggen rond het Shkodra meer vragen erom ontdekt te worden. Ben je nog niet om? Lees onze Montenegro inspiratie!

Montenegro inspiratie

In Montenegro kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. Waar je ook bent in het land, de bergen zijn er nooit ver weg. Je kunt er uitdagende dagtochten lopen door één van de onontdekte kloven van de Balkan, of naar de toppen van het Prokletije nationaal park. De grensoverschrijdende, meerdaagse trektocht “Peaks of the Balkan” gaat ook door Montenegro. Ook andere nationale parken nodigen uit om te wandelen. Daarvoor hoef je niet direct flink te klimmen en dalen. Montenegro heeft ook schitterende meren, waar je een tocht omheen kunt lopen, op kunt roeien of kanoën, of gewoon een duik in kunt nemen. 

Na inspanning volgt ontspanning

Heb je na je inspanningen in de natuur even behoefte om lekker bij te komen, dan kun je een vakantie in Montenegro afsluiten op één van de mooie stranden, bijvoorbeeld rond de baai van Kotor. Heb je geen zitvlees en begint het na een dagje strand alweer te kriebelen? Rond de baai van Kotor is genoeg te doen. Zo kun je een boottocht maken naar één van de eilandjes in de baai, of één van de musea in Kotor of Perast bezoeken.
 

Hoogtepunten!

Een paar dagen verblijven aan het Skodra meer moet je zeker doen. Dit grootste meer van de Balkan bevindt zich op de grens met Albanië, maar het mooiste deel van dit meer ligt in Montenegro. Tijdens een boottocht kun je de vele watervogels van dichtbij bekijken, of één van de eeuwenoude kloosters op de oevers bezoeken. Een roadtrip door het Durmitor nationaal park zal je versteld doen staan door haar ruige rotsformaties en niet te evenaren vergezichten. Rijd niet te hard, want de kans is groot dat na de volgende bocht een enorme kudde schapen de weg oversteekt. Niet ver van Durmitor kun je bij de Tara brug ziplinen over de op één na diepste canyon van de wereld. Er zijn maar liefst 3 ziplines, die met 60-100 kilometer per uur over de afgrond zoeven. Durf jij?! Genoeg hoogtepunten om mee te nemen tijdens jouw reis. Yvonne deelt op haar blog haar ideale route door Montenegro.

Plan jouw reis naar Montenegro

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Montenegro? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Hayley, de reisexpert in Montenegro. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Hayley.