Dit kleine land bevat zoveel schatten, zowel culturele als natuurlijke, dat het op steeds meer lijstjes van favoriete bestemmingen hoog genoteerd staat. Maar liefst vijf natuurparken telt het land, met hoge bergtoppen, canyons, kristalheldere bergmeren en watervallen. Dat het land een mekka voor wandelaars is, mag dus geen verbazing wekken. Maar een rondreis Montenegro biedt meer: traditionele Balkandorpjes, verrukkelijke kuststadjes als Kotor en een kustlijn met de grootste fjorden buiten Noorwegen! Voor een rondreis in de Balkan is Montenegro een uitstekende optie.

Overnacht in kleinschalige accommodaties met persoonlijke aandacht

Ontvang een voorstel op maat

Geef Hayley je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Montenegro maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Reisadvies Montenegro 

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Montenegro. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Montenegro

Beste reistijd Montenegro

Rondreizen in Montenegro

Met de trein naar Montenegro.

Wil je eens op een andere manier naar Montenegro reizen? Je kunt dan de trein naar Belgrado nemen, via Wenen bijvoorbeeld. Vanaf Belgrado gaat er een dagelijkse trein naar Bar, aan de kust van Montenegro. Deze treinrit gaat voor een groot deel door de bergen, over bruggen die duizelingwekkende ravijnen overspannen en door vele tunnels. Volgens velen een van ’s werelds mooiste treinreizen. Ook kun je naar naar Italië reizen en dan de veerboot naar Bar nemen.

Reizen in voor-en naseizoen

Reizen buiten het hoogseizoen betekent voor jou dat je de drukte en de vaak hogere prijzen vermijdt. Ook voor het land zelf is het gunstig als het toerisme beter gespreid wordt. In de maanden juli en augustus is het in Montenegro met name aan de kust heel erg druk, als honderdduizenden badgasten uit de voormalige Sowjet -unie en Joegoslavië de stranden bezoeken. Ook kan het erg heet zijn. Reis je in de maanden april-juni, dan is het weer aangenaam en het platteland bezaaid met bloemen. Je kunt prachtige wandelingen maken in de valleien en op de lage berghellingen. Het najaar biedt herfstkleuren, warme dagen en koele avonden en een heerlijk warme zee om in te zwemmen. Wandelingen hoog in de bergen kun je vanaf begin juni tot eind september maken.

Met de kinderen naar Montenegro

Montenegro is een mooie bestemming om heen te gaan als familie. Bekijk hier de familiereis Montenegro die onze reisexpert Hayley heeft gemaakt, speciaal voor gezinnen met kinderen. Zo maak je met je familie een korte en actieve reis door dit schitterende land.

Duurzaam reizen Montenegro

Op een duurzame manier reizen kan je reis meer waarde geven. Niet alleen wordt je ecologische voetafdruk kleiner, maar de lokale bevolking wordt er ook wijzer van, bijvoorbeeld door meer geld uit te geven aan lokale initiatieven. Montenegro leent zich er goed voor om je verblijf op een duurzame manier in te richten. Verklein je voetafdruk door te wandelen in een van de nationale parken of er heen te reizen met de trein. Verblijf in lokale guesthouses, bijvoorbeeld in Klinci, of op een wijnboerderij die door de familie wordt gerund aan het Skadarmeer.

Je rondreis Montenegro zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Montenegro zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Hayley, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.