Dit kleine land bevat zoveel schatten, zowel culturele als natuurlijke, dat het op steeds meer lijstjes van favoriete bestemmingen hoog genoteerd staat. Maar liefst vijf natuurparken telt het land, met hoge bergtoppen, canyons, kristalheldere bergmeren en watervallen. Dat het land een mekka voor wandelaars is, mag dus geen verbazing wekken. Maar een rondreis Montenegro biedt meer: traditionele Balkandorpjes, verrukkelijke kuststadjes als Kotor en een kustlijn met de grootste fjorden buiten Noorwegen! Voor een rondreis in de Balkan is Montenegro een uitstekende optie.

logo Travelife

Let op: helaas is het vanwege de grote drukte niet meer mogelijk om een aanvraag te doen met vertrek in de maanden juli of augustus. Voor de overige maanden is dat nog wel mogelijk. Wil je graag in de zomermaanden naar Montenegro, dan kun je vanaf september een aanvraag doen voor de zomer van 2025. Wil je deze zomer graag op reis? Kijk dan eens naar onze reizen naar Slovenië, Kroatië of Albanië.

Groepsreis Montenegro

Hou je van wandelen en de gezelligheid van een kleine groep? Ga dan mee op onze wandelreis met vertrek op 7 september. 

Lees meer

Zonder vliegen naar Montenegro

Montenegro is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein of auto heen te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ver dan je wellicht denkt. En het is ook nog eens een ontzettend mooie reis.

Met de trein naar Montenegro

Ontvang een voorstel op maat

Geef Hayley je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Montenegro maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Overnacht in kleinschalige accommodaties met persoonlijke aandacht

Reisadvies Montenegro 

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Montenegro. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Montenegro

 

rondreis-montenegro

Beste reistijd Montenegro

Duurzaam reizen Montenegro

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Montenegro

Met de trein naar Montenegro

Wil je eens op een andere manier naar Montenegro reizen? Je kunt dan de trein naar Belgrado nemen, via Wenen bijvoorbeeld. Vanaf Belgrado gaat er een dagelijkse trein naar Bar, aan de kust van Montenegro. Deze treinrit gaat voor een groot deel door de bergen, over bruggen die duizelingwekkende ravijnen overspannen en door vele tunnels. Volgens velen een van ’s werelds mooiste treinreizen. Ook kun je naar naar Italië reizen en dan de veerboot naar Bar nemen.

Reizen in voor-en naseizoen

Reizen buiten het hoogseizoen betekent voor jou dat je de drukte en de vaak hogere prijzen vermijdt. Ook voor het land zelf is het gunstig als het toerisme beter gespreid wordt. In de maanden juli en augustus is het in Montenegro met name aan de kust heel erg druk, als honderdduizenden badgasten uit de voormalige Sowjet -unie en Joegoslavië de stranden bezoeken. Ook kan het erg heet zijn. Reis je in de maanden april-juni, dan is het weer aangenaam en het platteland bezaaid met bloemen. Je kunt prachtige wandelingen maken in de valleien en op de lage berghellingen. Het najaar biedt herfstkleuren, warme dagen en koele avonden en een heerlijk warme zee om in te zwemmen. Wandelingen hoog in de bergen kun je vanaf begin juni tot eind september maken.

Met de kinderen naar Montenegro

Montenegro is een mooie bestemming om heen te gaan als familie. Bekijk hier de familiereis Montenegro die onze reisexpert Hayley heeft gemaakt, speciaal voor gezinnen met kinderen. Zo maak je met je familie een korte en actieve reis door dit schitterende land.

Duurzaam reizen Montenegro

Op een duurzame manier reizen kan je reis meer waarde geven. Niet alleen wordt je ecologische voetafdruk kleiner, maar de lokale bevolking wordt er ook wijzer van, bijvoorbeeld door meer geld uit te geven aan lokale initiatieven. Montenegro leent zich er goed voor om je verblijf op een duurzame manier in te richten. Verklein je voetafdruk door te wandelen in een van de nationale parken of er heen te reizen met de trein. Verblijf in lokale guesthouses, bijvoorbeeld in Klinci, of op een wijnboerderij die door de familie wordt gerund aan het Skadarmeer.

Je rondreis Montenegro zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis door Montenegro zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Hayley, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Montenegro

Is het beter om in het voor- en naseizoen naar Montenegro te reizen?

Kan ik beter met de trein naar Montenegro reizen?

Is Montenegro geschikt voor een gezinsvakantie?