Een greep uit de leukste excursies volgens Judith

  • Culturele fietstocht in Katutura
  • Kajak tour bij Pelican Point
  • Een prachtige gamedrive door Etosha
  • Bezoek aan AfriCAT
  • Ontmoet de lokale bushmen

Culturele fietstocht in Katutura

Ga samen met de lokale gids en een fiets langs de interessante plekken in de township van Katutura. Je zal met deze culturele tocht meer leren over het leven in de townships. De bewoners vinden het heel tof wanneer je aanschuift op de markt en wat te eten besteld. De lokale gids kan je meer vertellen over de gemeenschap, het lokale leven en de inwoners van Katutura. Een bijzondere en culturele ervaring!

Excursies in Namibië: Fish River Canyon Drive

De Fish River Canyon is de op één na langste canyon  van de wereld, gelegen aan de mooie Fish River. Met de drive heb je de mogelijkheid om dichtbij de canyon te komen en richting de indrukwekkende kloof te rijden. Je gids zal je onderweg meer vertellen over de miljoenen jaren oude kloof en de tektonische verschuivingen die hier plaatsvinden. Er bestaat ook een grote kans om dieren te spotten! De rit eindigt bij de rotspoelen, waar je een lekkere lunch krijgt!

Kajakken bij Pelican Point

De westkust van Namibië is het huis van één van de grootste zeehonden kolonies; de Kaapse Pelsrob. Tijdens deze excursie in Namibië ga je met een kajak richting Pelican Point, waar zich zo'n 50.000 pelsrobben bevinden. Je begint met een rit naar de vertrekplaats en ziet onderweg al vele vogels, zoals de flamingo's en pelikanen. Met de kajak kan je dichtbij de zeehonden komen, die speels met de kajakken omgaan. Wees dan ook niet verbaast als de zeehonden met je peddel komt spelen of je natspetteren! Mocht je echt geluk hebben, kom je tijdens het kajakken ook dolfijnen of walvissen tegen.

Je hebt in Namibië niet alleen mooie excursies om uit te kiezen, maar ook veel accommodaties! Boek ze echter wel snel, want Namibië heeft een erg beperkte beschikbaarheid.

Game drive in Etosha National Park

Etosha National Park is één van de grootste en meest indrukwekkende nationale parken in Zuidelijk Afrika. Je kan gemakkelijk een hele dag door het park rijden, maar een echte aanrader is om een game drive met een lokale ranger te boeken. De rangers hebben erg veel kennis over de dieren en hun leefomgeving. Ook zullen zij gemakkelijk dieren spotten die je zelf niet zo snel zal zien. Voor de echte avonturier kan je ook nog een bush walk doen, waar je samen met de ranger te voet op zoek gaat naar dieren.

Excursies in Namibië: Elephant Drive

De woestijnolifant in Namibië heeft zich perfect aangepast aan het woestijnlandschap. Tijdens bepaalde periodes in het jaar zul je deze olifanten vijden bij de Ugab River. Het bezoek van de olifanten is erg seizoensafhankelijk en beperkt zich vaak tot juni/juli en november/december. Tijdens de rit ga je op pad met de rangerse, die je veel kunnen vertellen over de omgeving, geschiedenis en dieren die je kan vinden. Naast de olifanten zal je ook verschillende roofvogels, antilopen en interessante geologische formaties bezichtigen.

Benieuwd naar andere reistips van Judith? Klik hier.

Op bezoek bij de AfriCAT Foundation

De Africat Foundation, opgericht in 1991, ligt in het Okonjima Nature Reserve en richt zich op het behoud van dieren in het wild in Namibië. Er wordt hier veel ecologisch onderzoek gedaan om zeldzame en bedreigde diersoorten te helpen beschermen. Tijdens je bezoek hier leer je meer over wat ze allemaal doen, en krijg je de mogelijkheid om verschillende katachtigen van dichtbij te bekijken. Met jou bezoek help je aan het behoud van deze bedreigde diersoorten.

Op bezoek bij de lokale Bushmen

In Namibië krijg je de mogelijkheid om de lokale bushmen te ontmoeten, een hele bijzondere ervaring! Je bezoekt het terrein waar het volk woont, en gaat samen met de bushmen een wandeling van zo'n 4 uur maken (in de frisse ochtendlucht). Tijdens de wandeling kunnen e je uitgebreid vertellen over hun manier van leven; hoe ze hun eten uit de natuur halen, planten gebruiken als medicijn en op een traditionele manier jagen. Één van de jongere bushmen spreekt uitstekend Engels en helpt je bij het vertalen. 's Middags schuif je aan voor lunch en wissel je verhalen uit. Ook krijg je de kans om sieraden te maken, pijl en boog te schieten en bij het kampvuur te genieten van hun traditionele Elephant Dance.

Rhino Tracking

Dat de neushoorn een bedreigde diersoort is, is geen geheim. In Namibië heb je de unieke kans om oog in oog te komen met de neushoorn. Een paar voetstappen weg van dit bijzondere dier. Samen met een gids vertrek in vroeg in de ochtend met de jeep. Als je eenmaal dichterbij de neushoorns bent ga je te voet verder. De ranger is erg ervaren en je bent in goede handen. De ranger weet precies hoe dichtbij je kan komen en wat je beter wel of niet kan doen. Let op: Deze excursie is alleen mogelijk wanneer je bij bepaalde accommodaties verblijft. Laat je informeren door onze lokale reisspecialist Judith.

Plan jouw reis naar Namibië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Namibië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Namibië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Judith.

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd is van half april tot half december, maar het tussenseizoen in januari en maart zijn ook goed geschikt voor een rondreis. Lees meer over de beste reistijd Namibië

De mooiste plekken van Namibië

Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het organiseren van een prachtige rondreis door Namibië. Het is een land waar je het échte Afrika gaat leren kennen. Op zoek naar meer mooie reisverhalen over Namibië? Reisblogger Daisy reist de hele wereld rond en heeft ook in Afrika erg veel gezien. Lees meer over haar geweldige avonturen.