Reisadvies Namibië: boek vroeg!

  • Namibië wordt steeds populairder
  • Boek je accommodaties op tijd
  • Plan je reis het liefst een jaar van tevoren
  • Kamperen in Namibië is een echte aanrader

40% groei

Judith, de lokale reisexpert van Better Places in Zuidelijk Afrika, ziet het aantal boekingen voor Namibië fors toenemen. “De afgelopen twee jaar is het aantal Namibië-reizigers met 40% gegroeid”, zegt ze. “We zien ook dat Namibië niet klaar is voor die groei. In 2008 zijn er nog veel accommodaties bijgebouwd, maar na de economische crisis duurde het lang voordat mensen weer durfden te investeren in hotels en lodges. Nu is de bouw weer van start gegaan, maar dat is eigenlijk te laat. Want intussen is Namibië als reisbestemming stevig én succesvol gepromoot. Steeds meer mensen willen het land ontdekken.”

Hotels in Namibië lopen snel vol

Reizigers in Namibië leggen meestal ongeveer dezelfde route af. Namibië heeft een aantal bekende bezienswaardigheden die iedereen wil zien. “Daardoor lopen de hotels op die plekken snel vol”, zegt Judith. “Neem Etosha National Park en de Sossusvlei. Bij de Sossusvlei heb je acht hotels, met in totaal 160-200 kamers. Die worden voor de helft bezet door reisgroepen van grote touroperators, dus dan blijft er weinig over. Er zijn nu drie nieuwe accommodaties in aanbouw, maar het duurt nog even voordat die klaar zijn.” Het beste reisadvies dat we je voor Namibië kunnen geven is dat je op tijd moet boeken.

Namibië heeft erg veel mooie accommodaties, en onze lokale reisspecialist Judith kent ze allemaal. Vraag haar naar meer advies en de beschikbaarheid van de hotels.

Reisadvies Namibië: Boek ruim op tijd!

Judith ziet dat veel mensen die naar Namibië willen, zo’n drie maanden van tevoren een aanvraag indienen. “Mensen denken vaak dat ze dan het goedkoopste uit zijn”, zegt ze. “Helaas werkt dat niet zo in Namibië en als je nu die termijn aanhoudt, ben je soms echt te laat. Je moet nu minimaal een half jaar, maar liever een jaar van tevoren boeken. Want hoe vroeger je boekt, hoe groter de kans is dat je precies de reis krijgt die je wilt. We kunnen vaak wel alternatieve hotels aanbieden, maar die liggen dan bijvoorbeeld 120 kilometer van de beroemde zandduinen. Of we hebben alleen hotels in een klasse hoger of lager. Allemaal zaken die je beleving van het land beïnvloeden. Namibië heeft fantastische accommodaties, die echt meerwaarde aan je reis geven. Het is jammer dat je die mist omdat je te laat boekt.”

Kamperen in Namibië is goed alternatief

Wil je toch niet zo vroeg boeken, dan is een kampeerreis een goed alternatief. Je kunt in Namibië mooie 4WD’s huren, compleet met daktent en complete kampeeruitrusting. Zelfs een koelkast is aan boord. De campings in Namibië zijn goed en kamperen in de leegte van Namibië is een geweldige ervaring. Judith: “Kamperen is geen probleem, daarvoor zijn er genoeg goede voorzieningen. Maar staat een hotelreis Namibië op je wensenlijst, dan is ons reisadvies dat je snel moet plannen. Dan kunnen we precies de droomreis organiseren die je voor ogen hebt.”

Plan jouw reis naar Namibië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Namibië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Namibië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Judith.

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd is van half april tot half december, maar het tussenseizoen in januari en maart zijn ook goed geschikt voor een rondreis. Lees meer over de beste reistijd Namibië. Op zoek naar meer inspiratie? Judith zet haar beste reistips voor Namibië op een rijtje.

De mooiste plekken van Namibië

Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het organiseren van een prachtige rondreis door Namibië en voorziet jou van het juist reisadvies. Het is een land waar je het échte Afrika gaat leren kennen. Op zoek naar meer mooie reisverhalen over Namibië? Reisblogger Daisy reist de hele wereld rond en heeft ook in Afrika erg veel gezien. Lees meer over haar geweldige avonturen.