Ontmoet de locals tijdens een Nicaragua excursie

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Zoef van de vulkaan

Er zijn vele vulkanen in Nicaragua, en een van die vulkanen is Cerro Negro. Deze kleine, zwartgekleurde vulkaan is een van de kleinste en tevens jongste vulkanen van het land. Tijdens een excursie klim je naar de top van de vulkaan, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de omringende vallei. Naar beneden is het leukste deel, want al zittend ga je met een volcano board in zeer korte tijd omlaag.

Excursies Nicaragua - Koffietour

Het noorden van Nicaragua staat bekend om haar koffie, en uiteraard mag een koffietour dan niet in dit lijstje van excursies ontbreken. Een gids vertelt je alles over het produceren van het meest belangrijke gewas van het land. Van de koffieboon tot aan het kopje in je hand: niets is straks een geheim meer voor je. Naline ging je voor en deelde haar ervaringen in haar blog.

Kajakken bij Juan Venado Island

Vanaf het strand van Las Peñitas maak je een tochtje per kajak naar het nabijgelegen Juan Venado Island. Dit is een mangrovegebied met een natuurreservaat naast een groot estuarium. Terwijl je rustig over het water peddelt, heb je de kans om watervogels, leguanen, kaaimannen en misschien zelfs zeeschildpadden te spotten!

Workshop pottenbakken

Deze unieke workshop wordt gegeven in de noordelijke berggebieden van Nicaragua. Las Cureñas is een groep getalenteerde vrouwelijke ondernemers die een werkplaats openden voor het maken van zwart aardewerk. Tijdens een workshop leer je meer over het bedrijf en ga je uiteraard zelf aan de slag met het maken van zwart aardewerk.

Tijdens veel van onze excursies Nicaragua kom je al in contact met de lokale bevolking, maar we hebben nog veel meer tips voor de leukste contacten.

Multiculturele tour

Deze multiculturele tour is een van de beste manieren om kennis te maken met de lokale bevolking. Aan de oostkust van Nicaragua vind je een lagune, waar diverse gemeenschappen leven. Tijdens deze tour stap je op de boot en bezoek je een aantal van deze gemeenschappen. Je leert meer over de culturen van de Garifuna in Orinoco en de Kahkabila Miskitu.

City tour met gids in León

León is een stad die bekend staat om zijn geschiedenis. Gebouwen in koloniale stijl domineren het stadsbeeld, van universiteiten tot kerken. Samen met een gids verken je het historische centrum en leer je alle ins & outs over de stad. De imposante kathedraal is uiteraard onderdeel van deze tour. Het is een van de grootste kathedralen in Latijns-Amerika, en herbergt ook nog eens het graf van belangrijke personages in de geschiedenis van Nicaragua.

Ontdek Indio Maíz

Je verkent de natuur tijdens deze excursie Nicaragua. In de buurt van Bartola reis je per boot naar dit prachtige natuurreservaat. Wandel over verborgen paden van het plotseling overstroomde regenwoud. In het bos vind je mysterieuze flora en wilde dieren, waaronder prachtige vogels en verschillende soorten pijlgifkikkers. Omdat de fauna wellicht gemakkelijker te vinden is langs de rivier, verken je ook delen van het reservaat per boot.

Plan jouw reis naar Nicaragua

Ben je op zoek naar een bijzondere Nicaragua rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ernesto, de reisexpert in Nicaragua. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ernesto.

Beste reistijd Nicaragua

De beste reistijd voor een Nicaragua reis wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Nicaragua. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Nicaragua.