Jungle, vulkanen, Caribische eilanden en koloniale steden: Nicaragua combineert het beste van wat het hele continent te bieden heeft. Zwem in een helderblauw kratermeer in Laguna de Apoyo, wandel door het koloniale Granada en ga mee op een reis naar het verleden in het historische León. Natuurliefhebbers kunnen zich verheugen op een bezoek aan het bijzondere vulkaaneiland Ometepe of afreizen naar het ongerepte noorden van Nicaragua, waar je tussen de jungle en nevelwouden op pad gaat langs koffie- en cacaoplantages. Je reis ontspannen eindigen? Pak dan het vliegtuig naar de Corn Islands, waar je je individuele rondreis Nicaragua met een Caribisch tintje afsluit op een van de paradijselijke stranden.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ernesto je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Nicaragua (Managua) is 4888kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

Reduceren van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Bekijk ons Actieplan voor het klimaat.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Nicaragua maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Reisadvies Nicaraga

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Nicaragua. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Nicaragua

beste reistijd Nicaragua

Beste reistijd Nicaragua

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Nicaragua

Nicaragua met kinderen

Wil je graag op reis met het hele gezin? Nicaragua met kinderen is een goede optie. Onze reisexpert Ernesto helpt je graag aan een voorstel op maat om er voor te zorgen dat iedereen evenveel van de reis geniet. Lees meer over Nicaragua met kinderen.

Meet the locals tijdens een rondreis Nicaragua

Tijdens al onze rondreizen Nicaragua speelt de lokale bevolking een belangrijke rol. Door middel van activiteiten en excursies leer je rechtstreeks van locals meer over het dagelijks leven in Nicaragua. Ga bijvoorbeeld met een gids naar een koffieplantage, ontmoet de inwoners van kleine gemeenschappen en overnacht tijdens een homestay bij de Nicaraguanen thuis. Zij geven je een uniek kijkje in hun leven en zorgen ervoor dat je met een unieke ervaring naar huis keert.

Duurzaam reizen Nicaragua

De natuur in Nicaragua is prachtig en dat moet ook zo blijven. Wil je daar je steentje aan bijdragen, kies dan voor overnachtingen in ecolodges. Kleinschalige accommodaties midden in de natuur, die er alles aan doen om hun impact op de natuur zo klein mogelijk te houden. In Nicaragua is het ook de moeite waard om kennis te maken met de locals. Bezoek bijvoorbeeld een koffie- en cacaoplantage, waar de boeren je graag een rondleiding geven om te laten zien hoe hun werk eraan toegaat. Een mooie kans voor jou om het echte leven in Nicaragua te zien en een welkom extra zakcentje voor de koffiefamilie.

Rondreis Nicaragua zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Nicaragua zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Ernesto, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Nicaragua

Wat is de beste reistijd voor Nicaragua?

Wat is de beste vlucht naar Nicaragua?

Wat zijn de beste reistips voor Nicaragua?

Is Nicaragua geschikt voor een rondreis met kinderen?

Zijn er bijzondere hotels in Nicaragua waar ik kan overnachten?