5 redenen waarom een familiereis Suriname een aanrader is volgens Lizet

  • Surinamers spreken Nederlands en het land is veilig
  • In Suriname beleef je avonturen in de jungle
  • In Suriname kun je volop dieren spotten
  • Relaxed reistempo
  • Zelfs slapen is in Suriname een avontuur

Surinamers spreken Nederlands en het land is veilig

Je reist naar de andere kant van de wereld, naar een land waar bijna alles anders is. Maar één ding is hetzelfde als thuis: de taal. De Surinamers spreken Nederlands en dat zorgt ervoor dat kinderen makkelijk contact kunnen leggen met locals. “Suriname is bovendien een veilig land en dat maakt het een fijne reisbestemming met kinderen”, zegt Lizet. “Je hebt in Suriname dat echte Zuid-Amerikaanse tropengevoel, in een veilige setting. Suriname is heel toegankelijk voor kinderen en dat zie je ook terug in de lokale keuken. Het eten is lekker en betrouwbaar, en een mooie mix tussen Surinaamse en westerse gerechten.”

In Suriname beleef je avonturen in de jungle

Het binnenland van Suriname is één grote, groene jungle. Perfect om een mooi avontuur met je kinderen te beleven. “Je kunt bijvoorbeeld diep de jungle in varen, in een boot die gemaakt is van een uitgeholde boomstam”, vertelt Lizet. “Je vaart dwars door stroomversnellingen en overal om je heen is jungle. Dat is een groot avontuur voor elke reiziger, maar zeker ook voor kinderen. Onderweg zie je hoe mensen langs de rivier leven en één zijn met de natuur. Kinderen krijgen zo de kans om andere culturen en manieren van leven te leren kennen. Want ook in de jungle spreekt eigenlijk iedereen Nederlands.”

In Suriname kun je volop dieren spotten

De jungle heeft niet alleen talloze prachtige bomen en planten, maar er leven ook veel dieren. “De kans is groot dat kinderen aapjes zien, maar ze kunnen ook piranha’s gaan vangen of ’s nachts kaaimannen gaan spotten op de rivier”, zegt Lizet. “In Suriname kun je verder zien hoe zeeschildpadden ’s avonds eieren leggen op het strand. Ook een aanrader is dolfijnen spotten bij de monding van de oceaan. Kinderen vinden dat helemaal geweldig.”

Kim reisde met haar partner en drie kinderen naar Suriname en is heel enthousiast over hun reis.

De natuur bij de lagune van Bigi Pan was heel indrukwekkend. We sliepen hier in een ecolodge op het water en dat was heel bijzonder. De stilte, de ruimte…heerlijk! Ook de binnenlanden vonden we prachtig. We sliepen in kleinschalige ecolodges en hadden goed contact met de vriendelijke mensen.

Familiereis Suriname: een relaxed reistempo

Het mooie van Suriname is dat je een goede combinatie kunt maken tussen georganiseerde tours en rustmomenten. “We bieden verschillende mooie, kleinschalige accommodaties in Suriname waar je even tot rust kunt komen en je kunt opladen voor de volgende avonturen. Vaak hebben deze locaties ook een zwembad. Tijdens je verblijf kun je natuurlijk korte uitstapjes doen, zoals fietstochten maken of gaan zwemmen in een riviertje. Een reis Suriname met kinderen is heel afwisselend en we stemmen de opbouw van het reisprogramma helemaal af op de leeftijd van de kinderen.”

Zelfs slapen is in Suriname een avontuur

Het avontuur zit tijdens een reis Suriname met kinderen in kleine dingen. In het slapen bijvoorbeeld. “Er zijn volop mooie locaties waar je kunt overnachten en die echt iets bijzonders aan je reis toevoegen”, zegt Lizet. “Kies bijvoorbeeld voor een lodge op het water, midden in een natuurgebied. Of overnacht in een echt plantagehuis uit 1774. Nog spannender: slapen in een hangmat bij een kampvuur, midden in het regenwoud, waar je je moet wassen in een frisse kreek en waar je gewekt wordt door het gekwetter van junglevogels. Allemaal avonturen die kinderen nooit meer vergeten.”

Plan jouw reis naar Suriname

Ben je op zoek naar een bijzondere Suriname rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lizet, de reisexpert in Suriname. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lizet.

Meer tips voor je familiereis Suriname

Wil je graag op reis naar Suriname met kinderen? De bloggers van Stop and Stare geven je een aantal reistips voor een geweldige Suriname reis

Beste reistijd Suriname

De beste reistijd voor een rondreis Suriname is van begin februari tot eind april en van juli tot en met november. In de overige maanden is reizen in Suriname ook prima te doen. De kans op een tropische bui is dan alleen wat groter. Lees hier meer over beste reistijd Suriname.