Top 6 Suriname excursies volgens Lizet

Stadswandeling Paramaribo
Paramaribo per fiets
Paramaribo per bus
Tabun Skrati - Surinaamse cacao
Surinaamse kookcursus
Schildpaddenavond tour

 

Stadswandeling Paramaribo

Je kunt een stadwandeling boeken om te historische wetenswaardigheden van Paramaribo te ontdekken. Deze wandeling met maximaal 6 personen duurt ongeveer 2,5 uur en brengt je langs diverse bezienswaardigheden zoals monumenten en historische gebouwen. Tijdens de wandeling krijg je een boeiende uitleg en onderweg worden diverse oude foto’s getoond en leuke anekdotes verteld.

Paramaribo per fiets – Suriname excursies

Per fiets verken je onder begeleiding van een gids de binnenstad van Paramaribo. In historische centrum zijn nog veel koloniale gebouwen ( UNESCO ) te zien, waar interessante verhalen achter schuilen. Tijdens deze trip kom je langs de grootste bezienswaardigheden in het centrum. De trip duurt ongeveer 3 uur en de fietsafstand is ongeveer 20km.

Paramaribo met de bus

Deze bustour door Paramaribo begin je met een wandeling langs de meest prominente historische locaties in het centrum. De gids vertelt je tijdens deze wandeling uitgebreid over het Fort Zeelandia, het Presidentieel Paleis, het Onafhankelijkheidsplein, Corner House en de vele andere monumenten. Naast de monumentale gebouwen die de geschiedenis weergeven, kom je ook langs hedendaagse bezienswaardigheden zoals een moskee die naast een synagoge staat. Hierna stap je in de bus en heb kun je ook kennis maken met de buitenwijken van de stad. Je bezoek de markt in het Zuiden, de volkswijken maar ook de rijkere buurten. Op deze manier krijg je echt een goed beeld van de hele stad.

Ben je benieuwd geworden naar meer tips van onze reisexpert Lizet? Bekijk de reistips Suriname.

Tanbun skrati – Surinaamse cacao

Tijdens deze tweeeneenhalf uur durende workshop krijgt je uitleg over de geschiedenis van de Surinaamse skrati (cacaoproduct) en over de ‘tree to bar’ verwerking van Surinaamse cacao. Er wordt aandacht besteedt aan het rijke smakenpallet van fine flavor cacao met een tasting van verschillende chocolades, waarbij je aan de hand van een ’smaakkaart’ de geur- en smaakwaarnemingen leert vangen. Erg bijzonder is het maken van eigen ’skrati’, die je met verschillende kruiden en specerijen een persoonlijke touch kunt geven. Tijdens het bezoek krijg je verschillende lekkernijen voorgeschoteld die Tan Bun skrati van haar cacao maakt. Wanneer je na afloop naar huis gaat, zul je met andere ogen naar Surinaamse cacao kijken!

Surinaamse kookcursus

Met de kookworkshop wordt je meegenomen op een culinaire reis, waarbij leren, proeven en eten, maar vooral gezelligheid de boventoon voeren! Je gaat koken en bent tegelijk te gast in de keuken van een Surinaams gezin. De 2 gerechten die je gaat bereiden zijn afkomstig uit de Javaanse, Creoolse of Hindoestaanse keuken. Dit kunnen zowel de authentieke als de populaire gerechten zijn. Tijdens het koken word je alles verteld over de ingredienten en de oorsprong van het gerecht. Sommige authentieke Surinaamse gerechten hebben een erg mooie geschiedenis. Na gezellig gegeten en nagenoten te hebben, is er weer een eind gekomen aan een bijzondere culinaire Surinaamse ervaring. (exclusief transport en drankjes)

Schildpaddenavondtour

Tussen februari en juli kun je het eierenleggen van de zeeschildpadden meemaken. De trip vertrekt om 16.45 met de bus en boot naar het strand bij de monding van de Surinamerivier. Na een warme maaltijd en de zonsondergang wandelen je over het strand op zoek naar de zeeschildpadden die aan land komen om eieren te leggen. De zeeschildpadden mogen in dit proces niet gestoord worden, de gids zal duidelijk de regels uitleggen. Na het aanschouwen van dit natuurwonder vaar je weer terug zodat je die nacht gewoon weer in je eigen bed kunt slapen.

Plan jouw reis naar Suriname

Ben je op zoek naar een bijzondere Suriname rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lizet, de reisexpert in Suriname. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lizet.

Meer tips voor je rondreis Suriname

De bloggers van Stop and Stare geven je een aantal reistips voor een geweldige Suriname reis.

Beste reistijd Suriname

De beste reistijd voor een rondreis Suriname is van begin februari tot eind april en van juli tot en met november. In de overige maanden is reizen in Suriname ook prima te doen. De kans op een tropische bui is dan alleen wat groter. Lees hier meer over beste reistijd Suriname.