Ho! Ho! Ho! Vier de feestdagen in het buitenland! Want reizen in de kerstvakantie is extra bijzonder. Ga je voor een winterwonderland in Europa? Of maak je de thuisblijvers jaloers met een kerstdiner in je korte broek? Wat het ook wordt, reizen in de kerstvakantie is altijd een goed idee. Wij inspireren je met de mooiste voorbeeldreizen.

Wil je zon of sneeuw in de kerstvakantie?

Sommige mensen genieten enorm van de koude, donkere dagen. Voor de rest hebben we ook goed nieuws. Je kan de feestdagen ook vieren onder een palmboom. Ga bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika. Daar zijn de seizoenen omgekeerd en is het zomer als het in Nederland winter is. Bovendien vieren ze op de meeste plekken ook kerst en kun je dus gewoon genieten van de gezellige sfeer. Smeer je je wel goed in voor je gaat struinen over de kerstmarkt?
We hebben natuurlijk ook gedacht aan de liefhebbers van een dik pak sneeuw. Dan kun je beter reizen in de kerstvakantie naar landen als Slovenië, Finland of Zweden. Alvast een tip van ons: pak je sneeuwschoenen in. Je kunt er uren wandelen door betoverende winterlandschappen.

Voordelen van reizen tijdens de kerstvakantie

Reizen tijdens de kerstvakantie heeft zo zijn voordelen. Allereerst zijn er genoeg bestemmingen waar het heerlijk warm is, wat voor een bijzondere beleving zorgt. Een versierde kerstboom ziet er echt anders uit in de volle zon. Het is de ideale tijd om jezelf en je geliefde te verwennen. Hoe doe je dat nou beter dan met een mooie rondreis in de kerstvakantie? Kun je niet zonder je familie tijdens de feestdagen? Dan ga je toch met z'n allen. Dat wordt een kerst om nooit meer te vergeten. Bovendien is het heel erg bijzonder om kerst- en nieuwjaarstradities in het buitenland mee te maken. In Spanje eten ze geen oliebollen rond de jaarwisseling, maar twaalf druiven in twaalf seconden. Bovendien heb je met je vakantie tijdens de feestdagen een goed excuus om de nieuwjaarsduik over te slaan. 

Reizen in de kerstvakantie