Uitstoot van je reis naar Cuba (kg CO2e)

Route Cuba reis met huurauto

Dag 1-3: Havana

Je komt aan in Varadero of Havana en wordt opgehaald door de chauffeur en naar je accommodatie gebracht. Drink vanavond je eerste mojito, de nationale cocktail van het land. Welkom in Cuba! Je hebt twee hele dagen de tijd om Havanna te verkennen. Je reis door Cuba met een huurauto gaat van start! De volgende ochtend maak je in één uur een tour door de stad in een oldtimer en wandel je onder begeleiding van een lokale gids langs de mooiste en meest interessante plekken van Havana. De oude stad is een wonder van koloniale architectuur. Pleinen worden opgeluisterd door palmen en terrassen, in koloniale kerken wordt wierook gebrand, uit de cafés klinkt live trompetmuziek en overal wordt rum geschonken. De volgende dag kun je een bezoek brengen aan het oude Spaanse fort, Plaza de la Revolución en het Capitolio. Ook kun je een fietstocht maken of een salsa les volgen! 

Deze reis is gebaseerd op een medium klasse huurauto. Een compacte of hogere klasse is ook mogelijk.

 

Dag 4-6: Viñales

Vandaag reis je met je eigen auto naar Viñales, het centrum van Cuba’s beroemde sigarenindustrie. Een korte rit door de mooie landschappen van de provincie Piñar del Rio brengt je naar Soroa, in het prachtige Sierra del Rosario berggebied. Je kunt ook een tussenstop maken in Las Terrazas, een beschermd natuurgebied. Viñales ligt in een groene vallei waaruit talloze kalkrotsen (‘mojotes’) grillig de lucht in steken. De volgende dag maak je onder begeleiding van een lokale gids een wandeling langs de tabaksvelden. In de maanden oktober tot maart wordt hier tabak verbouwd. In de ‘casas de tabaco’, de schuren met schuine palmdaken, kun je de tabaksbladeren die aan het drogen zijn zien hangen. Vanuit Viñales ontdek je de spectaculaire grot genaamd Gran Caverna de Santa Tomás. Het grootste grottenstelsel van Cuba is een prachtig spektakel om te bewonderen. Terwijl je met een gids door de grotten wandelt, leer je over de belangrijke nederzettingen van gevluchte mensen in slavernij die aan suikerplantages ontsnapten.

 

Dag 7-8: Playa Girón

Je vertrekt vandaag naar Playa Girón. Dit is met name een populaire plek voor lokale toeristen, maar ook internationale toeristen komen er. Omdat de vegetatie pas stopt in de zee, geeft dit een apart beeld, met name omdat ook het blauwe water in combinatie met rood zand voor surrealistische kleuren zorgt. Naast de duikmogelijkheden kun je bij Playa Girón ook boottochten maken en watersport activiteiten beoefenen. Ontdek de dag erna de wereldberoemde Varkensbaai, waar Playa Girón onderdeel van is. Deze baai heeft de beste stranden die de Caribische kust kan bieden wat betreft snorkelen en duiken. Ook de onderwaterwereld is de moeite waard, omdat er een kleurrijk koraalrif is. In Playa Girón kun je ook een bezoek brengen aan Museo Girón. Dit museum is geheel gewijd aan de invasie van 1961 in Varkensbaai. Het museum heeft twee kamers vol met voorwerpen en foto’s van de invasie.

 

Dag 9: Cienfuegos

Vandaag zet je je rondreis Cuba voort en rijd je met je huurauto naar Cienfuegos, een statige stad die ooit door Franse kolonisten werd gesticht. De stad is gebouwd rondom een tropische baai. Hier kun je wandeling maken langs de historische gebouwen op het centrale plein. Langs de baai loopt een lange boulevard waar het vooral in de avond een drukte van belang is.

Deze reis is gebaseerd op overnachtingen in casas particulares. Je kunt dit verblijf  vergelijken met een overnachting in een Bed & Breakfast. Het geeft een extra dimensie aan je reis omdat je een beter beeld krijgt van het leven van de Cubanen.

 

Dag 10-12: Trinidad

Je reist verder naar Trinidad, één van Cuba’s meest sfeervolle steden. Trinidad is door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed omdat het koloniale centrum geheel in tact is gebleven. Het centrum bestaat nog altijd uit rustige klinkerstraatjes en groen, blauw, geel en terracotta geverfde huizen. Vandaag maak je een fietstocht door de stad in een zogenaamde bici-taxi. Je rijdt door de levendige buitenwijken, langs onder andere scholen, tabaks- en sigarenfabrieken, en keramiekwerkplaatsen. Deze alternatieve route door Trinidad is een mooie aanvulling op de bekende trekpleisters en geeft een completer beeld van het Cubaanse leven. Het koloniale Trinidad zal al je verwachtingen overtreffen. Achter de voordeuren strekken zich vaak bloemrijke patio’s uit en op allerlei onverwachte plekken klinkt live muziek. Bezoek de kathedraal op het centrale plein en zoek daarna een tafeltje uit in de Casa de la Trova, waar lokale artiesten live muziek spelen. Ook ga je naar Valle de Los Ingenios, een prachtige vallei. 

De excursie per bici-taxi is een goed voorbeeld van de positieve impact die je maakt tijdens je reis. 

 

Dag 13-14: Remedios

Remedios is één van de mooiste koloniale plaatsen van Cuba. Het is een gezellig en sfeervol stadje waar je doorheen kunt slenteren of op het centrale plein het dagelijks leven aan je voorbij kunt zien trekken. Je overnacht in een casa particular in koloniale stijl. In het plattelandsstadje lijkt het alsof je in een andere eeuw terecht bent gekomen. Wandel de volgende dag op je gemak door de smalle straatjes en langs de kleurige koloniale huizen. Het is een must om ook een bezoek te brengen aan Cayo Santa María, het grootste eiland van de archipel met een wit zandstrand. In de zomermaanden kun je een bezoek te brengen aan Rancho el Querete in het natuurpark Yaguajay.

Lees meer over ervaringen van reizigers naar Cuba.

 

Dag 15-17: Varadero

Vandaag reis je via Santa Clara naar het strand. In Santa Clara, de stad van Che Guevara, werd in 1958 het leger van Batista verslagen. Aan de rand van de stad staat het standbeeld ter nagedachtenis aan Che. Hier vind je ook het mausoleum en een museum wat volledig aan het leven van Che Guevara is gewijd. De volgende dag kun je heerlijk op het strand verbrengen. Varadero maakt deel uit van een schiereiland. Het 21 km lange strand met fijn wit zand is de ideale vakantieplek voor zonliefhebbers en watersporters. Door de goede ligging van Varadero zorgt de tropische wind voor afkoeling. Je accommodatie ligt op loopafstand van het strand. Op de laatste dag heb je genoeg tijd om te genieten in Manuel Antonio. Zowel in het Nationaal Park als erbuiten vind je heerlijke stranden waar je de laatste dagen van de reis nog even heerlijk kunt luieren. Misschien wil je tijdens een surfles wel leren om met je plank de golven te bedwingen.

Ben je op zoek naar nog meer mooie eilanden en stranden in Cuba? Better Places zet de mooiste stranden van Cuba voor je op een rijtje.

 

Dag 18: Vertrek uit Cuba

Deze rondreis Cuba met huurauto is helaas weer ten einde gekomen. Zeg de jaren ’50 gedag en stap weer in het heden.

Hoeveel dagen in Cuba je precies nodig hebt, hangt af van de route en voorkeuren van je rondreis. Wij adviseren je om drie weken in Cuba te verblijven, zodat je het land niet alleen ziet maar ook beleeft

Ontvang een voorstel op maat

Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Cuba

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Cuba boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Julio geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Cuba reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Cuba maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Cuba

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Cuba. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Cuba

beste reistijd cuba

Beste reistijd Cuba

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig te reizen op Cuba en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.