Luxe vakantie Spanje

Bezoek Midden-Spanje in stijl en overnacht in paradores.

Bekijk de luxe vakantie Spanje

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Ontvang een voorstel op maat

Geef Debora, Rob of Ellen je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Spanje (Madrid) is 669kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 392kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 53kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

Reduceren van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Bekijk ons Actieplan voor het klimaat.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar Spanje

Je kunt Spanje prima bereiken met de trein of auto. Gelukkig is het heel gemakkelijk om met de trein naar Spanje te reizen. 

Met de trein naar Spanje Met de auto naar Spanje

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Spanje maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Spanje

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Spanje. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Spanje

rondreis-spanje

Beste reistijd Spanje

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen Spanje

Rondreis Spanje met kinderen

Ook een rondreis Spanje met kinderen is geen enkel probleem. Onze reisspecialisten stellen graag een familiereis op maat samen, met activiteiten die helemaal zijn afgestemd op de kinderen. Bezoek bijvoorbeeld een middeleeuws spookkasteel bij Valladolid of ga kajakken op de meren van Guadalajara in het midden van Spanje. We passen het reistempo graag aan op het tempo van het gezin, zodat voldoende rust en lekker actief zijn elkaar afwisselen. Liever met het gezin naar Catalonië? Bekijk dan deze actieve voorbeeldreis. Ga jij liever naar het groene noordwesten met je kinderen? Kijk dan eens bij deze familie voorbeeldreis.

Zonder vliegen naar Spanje

Een rondreis Spanje kun je prima maken zonder te vliegen. De afstand van Nederland naar Spanje is goed te overbruggen met één overnachting, als je kiest voor een reis met eigen auto. Je kunt hier meer tips lezen over hoe je met de auto naar Spanje reist. Een treinreis is ook het overwegen waard, want de hogesnelheidsverbindingen naar Spanje zijn snel en comfortabel. Meer weten? Lees hier meer over hoe je met de trein naar Spanje reist.

Rondreis Spanje: vervoer ter plaatse

Ter plekke is het handig om met je eigen auto of een huurauto door Spanje te reizen. Zo kom je op plekken waar je met het openbaar vervoer niet kunt komen en bezoek je ook meer afgelegen natuurgebieden of unieke accommodaties op het Spaanse platteland. Liever niet met de auto? Dan kun je ook met de trein door Spanje reizen. Met de trein reis je vaker naar de grotere steden, maar in combinatie met een enkele privé transfer tussendoor kun je alsnog van de gebaande paden af.

Overnachten in Spanje: bijzondere accommodaties

Je individuele rondreis Spanje wordt helemaal compleet als je slaapt in unieke accommodaties. Onze lokale reisexperts kennen de mooiste overnachtingsplekken en kiezen voor kleinschalige boutique hotels, ecologische boerderijen, voormalige kastelen, paleizen en kloosters. Zo weet je zeker dat je altijd op de mooiste plekken overnacht, die je niet meer vergeet. Lees hier meer over onze hotels in Spanje.

Stel zelf je rondreis door Spanje samen

Bij Better Places kun je je rondreis door Spanje zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze lokale reisexperts Rob, Debora of Ellen en ze maken graag een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen rondreis Spanje

Wat is de beste reistijd voor Spanje?

Is Spanje geschikt voor een actieve reis?

Kun je met de auto naar Spanje reizen?