Spanje is zoveel meer dan een vakantie aan de kust. In het noorden van Spanje vind je onder andere de regio Asturië, een prachtig groen stukje Spanje. Wandel door natuurreservaten en bergen, bezoek de authentieke vissersdorpjes en verblijf in duurzame en kleinschalige accommodaties. Ook het binnenland van Spanje heeft ontzettend veel te bieden. Houd je van lekker eten, dan ben je in Midden-Spanje op je plek. De kazen en wijnen, in combinatie met historische steden en natuur zijn perfect te combineren in de binnenlandse regio's. Trek je liever de wandelschoenen aan en stap je graag op de fiets? Kijk dan eens bij de voorbeeldreizen naar Catalonië. Je sluit een rondreis door Catalonië ontspannen af aan de fantastische Costa Brava. Voor alle leeftijden is een individuele rondreis Spanje een fantastische ervaring.

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Ontvang een voorstel op maat

Geef Debora of Rob je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

Voorstel op maat

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Spanje (Madrid) is 669kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 392kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 53kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 130,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 91,11
  • Bijdrage luchtvervuiling € 29,47
  • Echte prijs vliegticket € 250,58

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar Spanje

Je kunt Spanje prima bereiken met de trein of auto. Gelukkig is het heel gemakkelijk om met de trein naar Spanje te reizen. 

Met de trein naar Spanje Met de auto naar Spanje

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Spanje maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Spanje

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Spanje. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Spanje

rondreis-spanje

Beste reistijd Spanje

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen Spanje

Rondreis Spanje met kinderen

Ook een rondreis Spanje met kinderen is geen enkel probleem. Onze reisspecialisten stellen graag een familiereis op maat samen, met activiteiten die helemaal zijn afgestemd op de kinderen. Bezoek bijvoorbeeld een middeleeuws spookkasteel bij Valladolid of ga kajakken op de meren van Guadalajara in het midden van Spanje. We passen het reistempo graag aan op het tempo van het gezin, zodat voldoende rust en lekker actief zijn elkaar afwisselen. Liever met het gezin naar Catalonië? Bekijk dan deze actieve voorbeeldreis. Ga jij liever naar het groene noordwesten met je kinderen? Kijk dan eens bij deze familie voorbeeldreis.

Zonder vliegen naar Spanje

Een rondreis Spanje kun je prima maken zonder te vliegen. De afstand van Nederland naar Spanje is goed te overbruggen met één overnachting, als je kiest voor een reis met eigen auto. Je kunt hier meer tips lezen over hoe je met de auto naar Spanje reist. Een treinreis is ook het overwegen waard, want de hogesnelheidsverbindingen naar Spanje zijn snel en comfortabel. Meer weten? Lees hier meer over hoe je met de trein naar Spanje reist.

Rondreis Spanje: vervoer ter plaatse

Ter plekke is het handig om met je eigen auto of een huurauto door Spanje te reizen. Zo kom je op plekken waar je met het openbaar vervoer niet kunt komen en bezoek je ook meer afgelegen natuurgebieden of unieke accommodaties op het Spaanse platteland. Liever niet met de auto? Dan kun je ook met de trein door Spanje reizen. Met de trein reis je vaker naar de grotere steden, maar in combinatie met een enkele privé transfer tussendoor kun je alsnog van de gebaande paden af.

Overnachten in Spanje: bijzondere accommodaties

Je individuele rondreis Spanje wordt helemaal compleet als je slaapt in unieke accommodaties. Onze lokale reisexperts kennen de mooiste overnachtingsplekken en kiezen voor kleinschalige boutique hotels, ecologische boerderijen, voormalige kastelen, paleizen en kloosters. Zo weet je zeker dat je altijd op de mooiste plekken overnacht, die je niet meer vergeet. Lees hier meer over onze hotels in Spanje.

Stel zelf je rondreis door Spanje samen

Bij Better Places kun je je rondreis door Spanje zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze lokale reisexperts Rob of Debora en ze maken graag een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen rondreis Spanje

Wat is de beste reistijd voor Spanje?

Is Spanje geschikt voor een actieve reis?

Kun je met de auto naar Spanje reizen?