Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Bijzonder aan deze actieve reis

  • Kleinschalige accommodaties en berghutten
  • Human-powered activities
  • Excursies met minimale uitstoot
  • Slow travel; neem de tijd om het land te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Bezoek vele nationale en regionale parken

Route wandel- en fietsvakantie in Tsjechië

 

Dag 1-6: Reuzengebergte

Het eerste gedeelte van je wandel- en fietsvakantie in Tsjechië staat in het teken van wandelen in het Reuzengebergte. Het nationale park is een van de grootste in Europa en grenst aan buurland Polen. Het gebied is een mekka voor wandelliefhebbers en de talloze wandelpaden leiden je via de mooiste plekjes naar de toppen van het gebergte. Je wandelavontuur start in het plaatsje Špindlerův Mlýn, ongeveer 100 km rijden vanaf Praag. Hier verblijf je de eerste en laatste nacht van de eerste week. Het is een geweldige ervaring om tijdens de trektocht het Reuzengebergte over te steken.

De hoofdstad van Tsjechië is ook goed te bereiken met de trein. Je kunt vervolgens verder reizen naar het startpunt van de reis met de bus.

 

 

Je trektocht begint op dag 2 van de reis: "Op naar de Reuzen!". Vier dagen lang wandel je ongeveer 10 kilometer per dag en sommige delen van de tocht zijn iets zwaarder dan andere. Onderweg kom je prachtige vergezichten tegen en je verblijft in comfortabele berghutten. Tijdens je trektocht staat er altijd een goed ontbijt en diner op je te wachten in de berghutten. De lunches worden verpakt en gaan mee in de rugzak voor een picknick onderweg. Je bagage wordt voor je naar de berghutten gebracht. Zo kun je zorgeloos genieten van het avontuur. Op dag 6 reis je terug naar Špindlerův Mlýn.

 

Dag 6-13: Boheems Paradijs

Na een fantastische start in het Reuzengebergte is het tijd om door te reizen naar het Boheems Paradijs. De komende week staat in het teken van fietsen. Het landschap is gevarieerd en je fietst langs rivierdalen, heuvelachtige landschappen en hoge bergtoppen. De regio staat bekend om de unieke combinatie van indrukwekkende rotsen, grotten en kastelen en deze zal je ongetwijfeld zien tijdens het fietsen. Tijdens deze week overnacht je enkele nachten in bijzondere kasteelhotels, ook slaap je middenin de natuur waar je echt tot rust kan komen naar een leuke fietsdag. 

Reisjournalist Yvonne reisde ook door het Boheems Paradijs. Lees hier haar tips over de mooie rotsformaties in Tsjechië.

 

 

Het Tsjechische plaatsje Jičín is het start- en eindpunt van dit fietsgedeelte van de reis. Je fietst vijf volle dagen met gemiddeld zo'n 55 km per dag. Het aantal te fietsen kilometers kun je aanpassen in overleg met reisexpert Luit. Zo kun je de fietstocht zo eenvoudig of moeilijk maken als je zelf zou willen. Onderweg fiets je over de historische "Gouden route", de Blauwe Kamweg en de Jizera Greenway. Een echte toproute met vele gastronomische, landschappelijke en culturele hoogtepunten onderweg. Een mooi avontuur!

Tijdens deze wandel- en fietsvakantie in Tsjechië overnacht je in kleinschalige accommodaties en berghutten. Bekijk hier een selectie van een aantal hotels waar je zou overnachten.

 

Dag 13-17: Pilsen

Na twee weken actief te zijn geweest, is het nu tijd voor ontspanning. De laatste vijf dagen breng je door vlakbij de stad Pilsen op een ecologische boerderij. Je hebt hier je eigen appartement waar je heerlijk tot rust kunt komen. Dik verdiend! Tijdens deze dagen ga je samen met een lokale gids op pad om de stad Pilsen te verkennen. De gids neemt je mee naar de verschillende monumenten en vertelt je over de geschiedenis van de stad en regio. Houd je van bier? Dan ben je in Pilsen aan het juiste adres. Bezoek een van de kleinschalige brouwerijen en laat je smaakpapillen tintelen!

Tijdens je reis kun je verschillende excursies ondernemen. In Pilsen ga je met een lokale gids de stad verkennen. Op deze manier leer je niet alleen meer over de stad, maar ook over de cultuur en gebruiken van de bevolking. 

 

 

Wil je toch nog op pad om een leuke activiteit te ondernemen in de buurt van Pilsen, dan zijn er verschillende optionele excursies te ondernemen. Zo kun je een boeddhistische stoepa bezoeken of een van de belangrijkste monumenten van Tsjechië: de Hammer Mill in Dobřív. Ook een e-bike tour behoort tot de mogelijkheden. Met de elektrische fiets bezoek je een militair gebied dat pas in 2016 de grenzen opende voor toeristen. Je vindt er prachtige bossen en bevind je middenin de natuur. Op dag 17 eindigt de wandel- en fietsvakantie in Tsjechië en reis je weer terug huiswaarts.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Luit je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Met de trein naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Tsjechië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland rijd je in anderhalve dag naar Tsjechië toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken. 

Met het vliegtuig naar Tsjechië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tsjechië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukBij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Retour Amsterdam-Praag uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 2 personen

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tsjechië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tsjechië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tsjechië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tsjechië

rondreis-tsjechie

Beste reistijd Tsjechië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.