Boek je treinticket naar Tsjechië

Reis met de trein naar Tsjechië en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een retourticket naar Praag al vanaf €130,- per persoon (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen).

Boek je treinticket

Bijzonder aan deze actieve reis

  • Kleinschalige accommodaties en berghutten
  • Human-powered activities
  • Excursies met minimale uitstoot
  • Slow travel; neem de tijd om het land te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Bezoek vele nationale en regionale parken

Route wandel- en fietsvakantie in Tsjechië

 

Dag 1-6: Reuzengebergte

Het eerste gedeelte van je wandel- en fietsvakantie in Tsjechië staat in het teken van wandelen in het Reuzengebergte. Het nationale park is een van de grootste in Europa en grenst aan buurland Polen. Het gebied is een mekka voor wandelliefhebbers en de talloze wandelpaden leiden je via de mooiste plekjes naar de toppen van het gebergte. Je wandelavontuur start in het plaatsje Špindlerův Mlýn, ongeveer 100 km rijden vanaf Praag. Er gaat ook een directe bus vanuit de hoofdstad naar het stadje. Hier verblijf je de eerste en laatste nacht van de eerste week. Het is een geweldige ervaring om tijdens de trektocht het Reuzengebergte over te steken.

De hoofdstad van Tsjechië is ook goed te bereiken met de trein. Je kunt vervolgens verder reizen naar het startpunt van de reis met de bus.

 

 

Je trektocht begint op dag 2 van de reis: "Op naar de Reuzen!". Vier dagen lang wandel je ongeveer 10 kilometer per dag en sommige delen van de tocht zijn iets zwaarder dan andere. Onderweg kom je prachtige vergezichten tegen en je verblijft in comfortabele berghutten. Tijdens je trektocht staat er altijd een goed ontbijt en diner op je te wachten in de berghutten. De lunches worden verpakt en gaan mee in de rugzak voor een picknick onderweg. Je bagage wordt voor je naar de berghutten gebracht. Zo kun je zorgeloos genieten van het avontuur. Op dag 6 reis je terug naar Špindlerův Mlýn.

 

Dag 6-13: Boheems Paradijs

Na een fantastische start in het Reuzengebergte is het tijd om door te reizen naar het Boheems Paradijs. De komende week staat in het teken van fietsen. Het landschap is gevarieerd en je fietst langs rivierdalen, heuvelachtige landschappen en hoge bergtoppen. De regio staat bekend om de unieke combinatie van indrukwekkende rotsen, grotten en kastelen en deze zal je ongetwijfeld zien tijdens het fietsen. Tijdens deze week overnacht je enkele nachten in bijzondere kasteelhotels, ook slaap je middenin de natuur waar je echt tot rust kan komen naar een leuke fietsdag. 

Reisjournalist Yvonne reisde ook door het Boheems Paradijs. Lees hier haar tips over de mooie rotsformaties in Tsjechië.

 

 

Het Tsjechische plaatsje Jičín is het start- en eindpunt van dit fietsgedeelte van de reis. Je kunt hier eenvoudig met een directe bus komen, een transfer of je eigen auto.
Je fietst vijf volle dagen met gemiddeld zo'n 55 km per dag. Het aantal te fietsen kilometers kun je aanpassen in overleg met reisexpert Luit. Zo kun je de fietstocht zo eenvoudig of moeilijk maken als je zelf zou willen. Onderweg fiets je over de historische "Gouden route", de Blauwe Kamweg en de Jizera Greenway. Een echte toproute met vele gastronomische, landschappelijke en culturele hoogtepunten onderweg. Een mooi avontuur!

Tijdens deze wandel- en fietsvakantie in Tsjechië overnacht je in kleinschalige accommodaties en berghutten. Bekijk hier een selectie van een aantal hotels waar je zou overnachten.

 

Dag 13-17: Pilsen

Na twee weken actief te zijn geweest, is het nu tijd voor ontspanning. De laatste vijf dagen breng je door vlakbij de stad Pilsen op een ecologische boerderij. Je hebt hier je eigen appartement waar je heerlijk tot rust kunt komen. Dik verdiend! Tijdens deze dagen ga je samen met een lokale gids op pad om de stad Pilsen te verkennen. De gids neemt je mee naar de verschillende monumenten en vertelt je over de geschiedenis van de stad en regio. Houd je van bier? Dan ben je in Pilsen aan het juiste adres. Bezoek een van de kleinschalige brouwerijen en laat je smaakpapillen tintelen!

Tijdens je reis kun je verschillende excursies ondernemen. In Pilsen ga je met een lokale gids de stad verkennen. Op deze manier leer je niet alleen meer over de stad, maar ook over de cultuur en gebruiken van de bevolking. 

 

 

Wil je toch nog op pad om een leuke activiteit te ondernemen in de buurt van Pilsen, dan zijn er verschillende optionele excursies te ondernemen. Zo kun je een boeddhistische stoepa bezoeken of een van de belangrijkste monumenten van Tsjechië: de Hammer Mill in Dobřív. Ook een e-bike tour behoort tot de mogelijkheden. Met de elektrische fiets bezoek je een militair gebied dat pas in 2016 de grenzen opende voor toeristen. Je vindt er prachtige bossen en bevind je middenin de natuur. Op dag 17 eindigt de wandel- en fietsvakantie in Tsjechië en reis je weer terug huiswaarts.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Luit je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Voorstel op maat

Met de trein naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Tsjechië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland rijd je in anderhalve dag naar Tsjechië toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken. 

Met het vliegtuig naar Tsjechië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tsjechië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Retour Amsterdam-Praag uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 2 personen

Bronnen: Atmosfair en  Green Tickets

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tsjechië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tsjechië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tsjechië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tsjechië

rondreis-tsjechie

Beste reistijd Tsjechië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.