Marianne van der Waal en Nelleke reisden in november 2017 door Madagaskar. Ze doen verslag van hun Madagaskar reiservaring waar ze met veel plezier op terugkijken.

Madagaskar is uniek

We zijn alweer bijna een maand thuis maar we denken nog vaak aan onze mooie reis door Madagaskar. Je komt in een heel andere wereld en het land is eigenlijk met niets te vergelijken. Soms is het echt Afrika, maar even later waan je je in Indonesië of India. In sommige plaatsen dragen de mensen omslagdoeken en kleine hoedjes en dat doet weer denken aan Peru of Ecuador.

Maki’s, lemuren en aye aye

De prachtige plekken die we bezocht hebben waren allemaal anders, met andere begroeiing en andere dieren. Dat we zoveel verschillende soorten maki’s en lemuren zouden zien hadden we echt niet verwacht. De gidsen in de verschillende natuurparken deden hun uiterste best ons zoveel mogelijk te laten zien. Tijdens de avondexcursies (in de stromende regen) zagen we de mooiste kameleons en piepkleine dwerg- en muismaki’s. Heel speciaal was ons verblijf op het Palmarium Eiland in het Canal des Pangalanes. Wat een droomplek! De boottrip erheen is al een belevenis op zich en de avondexcursie naar een ander eiland waar we de Aye Aye van dichtbij konden bewonderen was ook een hoogtepunt.

''Na onze aankomst moesten we even acclimatiseren maar algauw voelden we ons helemaal op ons gemak''

Ringstaart-maki's bij je bungalow

De accommodaties waar we logeerden waren heerlijk rustig en kleinschalig. Omdat het seizoen ten einde liep waren er weinig andere gasten. Camp Catta was ook zo’n bijzondere plek. De Ringstaart-maki’s sprongen rond in de bomen en we zagen de meest bijzondere hagedissen en insecten. We bezochten een dorpje waar we uitgenodigd werden om binnen te komen en we via de gids met de mensen konden praten. Wat een verschil met hoe wij leven!

Madagaskar ervaringen: Snorkelen bij Ifaty

Onze laatste bestemming was aan een heerlijk strand bij Ifaty. Een heerlijke plek naast een pittoresk vissersdorp. We zagen de bootjes uitvaren en uren later terugkomen met de vangst. We zijn met zo’n leuk bootje naar het rif gevaren en hebben er lekker gesnorkeld. De laatste morgen vroeg op pad om bijzondere vogels te spotten in het Spiny Forest. Met de hulp van een gids en 2 helpers lukte dat wonderwel! Prachtige endemische soorten gezien.

Nog een keer naar Madagaskar!

Kortom de hele reis was bijzonder goed georganiseerd, alles klopte en er was werkelijk niets op aan te merken! Het enige nadeel is: het land is zo groot. Je kan in een paar weken maar een klein deel zien dus…….. wie weet gaan we nog een keer naar het noorden van Madagaskar!

Plan je reis naar Madagaskar

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Madagaskar rondreis op maat

Marianne en Nelleke lieten hun reis samenstellen door de lokale reisspecialist van Better Places. Wil je ook graag een privé rondreis door Madagaskar? Dat kan! Frank, de lokale reisspecialist van Better Places in Madagaskar, stelt graag een mooie rondreis samen je. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis. Op zoek naar meer inspiratie? Benieuwd naar meer Madagaskar ervaringen? Traveljunk Robert geeft je 5 goede redenen om naar Madagaskar te gaan!

Beste reistijd Madagaskar

De beste reistijd Madagaskar is in de maanden mei t/m september. In de maanden april, oktober en november kun je ook prima een rondreis Madagaskar maken. Lees meer over de beste reistijd Madagaskar.