Helga Kok en haar man Adam zochten vorig jaar een bijzondere reisbestemming, met een aangenaam klimaat en prachtige natuur. Het werd Madagaskar en ze boekten hun rondreis bij lokale reisexpert Frank van Better Places. “Je voelt de liefde van Frank voor het land en de mensen.'' Lees hier hun ervaringen van de mooie 3-weekse privé reis Madagaskar.

Op reis naar Madagaskar

De afgelopen jaren reisden Helga en Adam vooral rond in Europa, maar vorig jaar zochten ze een bestemming wat verder weg. “Madagaskar sprak ons meteen aan”, vertelt Helga. “Het is een bijzonder eiland en een paradijs voor biologen, omdat er zoveel unieke planten- en dierensoorten voorkomen. De natuur leek ons prachtig. We kwamen in aanraking met Frank, de lokale reisexpert voor Madagaskar van Better Places en dat contact verliep meteen goed.” Frank woont al jaren in Madagaskar en kent het land op zijn duimpje. “We voelden hoeveel liefde hij heeft voor het land en de mensen”, zegt Helga. “Wij gaven aan naar wat voor soort reis we op zoek waren en Frank maakte vervolgens een programma op maat. In 3,5 week reisden we met onze privéchauffeur Zoo het eiland over.”

Rondreizen met een local

Het werd een geweldige reis. Helga en haar man moesten wel even wennen aan het feit dat ze met een chauffeur reisden. “Ik voelde me in het begin echt een verwende reiziger”, zegt Helga. “Maar het is leuk om met iemand te reizen die het land goed kent en al je vragen kan beantwoorden. Zoo kende bovendien de beste gidsen, waardoor we veel dieren hebben gezien. Wij wilden ook graag een schooltje bezoeken en hij wist precies welke school onze schoolspullen het hardste nodig had. Hij stopte als er langs de kant van de weg bijzonder fruit werd verkocht, we stopten in dorpjes en zo leerden we het eiland goed kennen. In drie weken ben ik echt aan Zoo gehecht geraakt. Reizen met chauffeur is in Madagaskar ideaal. We voelden ons bovendien heel veilig en deze manier van reizen droeg daar zeker aan bij.”

''Frank weet precies waar hij het over heeft en onze reis was heel flexibel in te vullen.''

Privé reis Madagaskar: Het gewone leven

Helga en haar man maken op reis graag contact met de lokale bevolking. Ze planden daarom een mountainbiketocht in over het platteland. Dat werd één van de hoogtepunten van de reis. “Het was zo bijzonder om te zien hoe mensen uit hun huisjes kwamen rennen om ons te begroeten”, vertelt Helga enthousiast. “En dan de kinderen die dolenthousiast naar ons zwaaiden, zo mooi. Tijdens de fietstocht zagen we van dichtbij hoe mensen op het eiland leven en hoe moeilijk de omstandigheden soms zijn. Ik wil graag dat een reis iets bijdraagt aan het land en dat de lokale bevolking van onze reis meeprofiteert. Dat is in Madagaskar wel gelukt. We sliepen bijvoorbeeld niet in grote hotels, maar in mooie kleinschalige accommodaties die door locals worden gerund. We zaten regelmatig op prachtige afgelegen plekken, midden in de natuur. Camp Catta aan de voet van het Tsaranoro-gebergte was bijvoorbeeld echt een aanrader.”

Privé reis Madagaskar: Magische natuur

De Madagaskar vakantie kende volop hoogtepunten. Zo waren de vele dieren in de nationale parken erg bijzonder, van unieke lemuren tot gekleurde leguanen. “We hebben in het reservaat van Perinet een prachtige avondwandeling gemaakt waarbij we heel wat dieren hebben gezien”, vertelt Helga. “We zagen maki’s en een grote Parsons-kameleon, en de volgende dag meerdere Indri-indri’s, een grote lemurensoort. Madagaskar heeft zoveel te bieden: natuur, cultuur, dieren. En het mooie is: het is nog onontdekt. Ik vond het alleen al heerlijk om in de auto te zitten en al die verschillende landschappen aan me voorbij te zien trekken. Bergen, jungle, strand: ik vond het landschap steeds weer verrassend. Dat is dan ook mijn belangrijkste tip voor reizigers die naar Madagaskar gaan: zoek van tevoren niet teveel foto’s en filmpjes op, maar laat je ter plekke verrassen. Ga fietsen en wandelen en geef je over aan het land. Dan ontdek je vanzelf hoe magisch Madagaskar is.”

Plan je reis naar Madagaskar

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Madagaskar rondreis op maat

Helga en Adam lieten hun reis samenstellen door de lokale reisspecialist van Better Places. Wil je ook graag een privé reis door Madagaskar? Dat kan! Frank, de lokale reisspecialist van Better Places in Madagaskar, stelt graag een mooie rondreis samen je. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis. Op zoek naar meer inspiratie? Benieuwd naar meer Madagaskar ervaringen? Traveljunk Robert geeft je 5 goede redenen om naar Madagaskar te gaan!

Beste reistijd Madagaskar

De beste reistijd Madagaskar is in de maanden mei t/m september. In de maanden april, oktober en november kun je ook prima een rondreis Madagaskar maken. Lees meer over de beste reistijd Madagaskar.