''Onze chauffeur was goud waard. Hij hielp ons met praktische zaken, maar speelde ook een rol als gids. Ook zorgde hij dat de check-in in de hotels en de nationale parken vlekkeloos verliep.''

Hilde en Michel geven hun kinderen liever ervaringen dan spullen cadeau. Toen hun tweeling achttien werd, mochten ze een reisbestemming buiten Europa kiezen. Dat werd Seoul. Toen hun dochter dit jaar achttien werd, koos ze voor Madagaskar. “We besloten er een familiereis van te maken en met z’n vijven op reis te gaan”, vertelt Hilde. “We wilden geen groepsreis boeken, maar een individuele reis op maat laten maken. Uiteindelijk kwamen we uit bij Frank, de lokale reisspecialist van Better Places. Hij reageerde heel snel op vragen, gaf goed advies en hij woont op Madagaskar. Dat vond ik een veilig idee.”

Reisverslag Madagaskar
Reisverslag Madagaskar

Nationale parken met lemuren

De eerste dagen bezocht het gezin verschillende nationale parken, waar ze lemuren en maki’s spotten. Ook dat was een hoogtepunt. “Net als onze strandafsluiting op het eiland Nosy Be”, zegt Hilde. “Rust, prachtige zonsondergangen, lokale kinderen die schelpjes kwamen zoeken op ons strand: een perfecte afsluiting van onze reis. Mijn man en de kinderen vonden hun bezoek aan de Tsingy ook geweldig. Dit is een landschap van scherpe, kalkstenen rotspartijen, heel spectaculair. De open bruggen tussen de pieken waren voor mij wat te spannend, maar de rest van het gezin vond het prachtig.”

Reisverslag Madagaskar

Plan je reis naar Madagaskar

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Madagaskar rondreis op maat

Hilde en Michel lieten hun reis samenstellen door de lokale reisspecialist van Better Places. Wil je ook graag een privé rondreis door Madagaskar? Dat kan! Frank, de lokale reisspecialist van Better Places in Madagaskar, stelt graag een mooie rondreis samen je. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis. Op zoek naar meer inspiratie? Benieuwd naar meer Madagaskar ervaringen? Traveljunk Robert geeft je 5 goede redenen om naar Madagaskar te gaan!

Beste reistijd Madagaskar

De beste reistijd Madagaskar is in de maanden mei t/m september. In de maanden april, oktober en november kun je ook prima een rondreis Madagaskar maken. Lees meer over de beste reistijd Madagaskar.