Het spotten van de Big Five, de pure natuur, het gevoel van avontuur: op safari gaan is een geweldige ervaring. Ga je ook op reis naar een safaribestemming zoals Oeganda, Zuid-Afrika of Tanzania? Dan geven we je in deze blog graag een aantal praktische tips. Want wat neem je mee op safari?

Wat neem je mee op safari? Onze tips:

1. Een goede camera (met zoomlens)

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe belangrijk je fotografie vindt, maar als je graag fotografeert, dan mag een goede camera echt niet ontbreken. Neem bij voorkeur een goede camera mee met een tele- of zoomlens, omdat je kleinere dieren anders niet goed op de foto kunt zetten. Heb je zelf geen telelens, dan kun je er misschien één lenen van vrienden of familie, of een lens huren bij een speciaalzaak. Neem genoeg geheugenkaartjes mee!

2. Een sterke verrekijker

Voor een kudde olifanten heb je geen verrekijker nodig, maar in de wildernis leven talloze kleinere dieren en vogels, die het spotten zeker waard zijn. Neem daarom zeker een verrekijker mee, zodat je zeker weet dat je niets mist tijdens je safari.

3. Een zaklantaarn of hoofdlamp

In de bush is het pikdonker en een zaklamp kan dan zeker van pas komen. Slaap je in een lodge of luxe safaritent, dan is de kans groot dat je hem niet nodig hebt. Ga je kamperen op een meer basic camping, dan is een zaklamp echt onmisbaar.

4. Wat neem je mee op safari – Een warme trui of vest

Overdag lopen de temperaturen vaak vrij snel op, maar als je ’s ochtends vroeg of net voor donker een safari maakt, kan het behoorlijk fris zijn. Neem daarom zeker een warme trui of vest mee, en draag verder dunne laagjes kleding. Dan ben je voorbereid op alle temperaturen.

Op safari gaan is een geweldige ervaring; het spotten van de Big Five, de pure natuur, het gevoel van avontuur… Het grootste spektakel wat je mee kan maken is misschien wel de Grote Migratie in Oeganda en Tanzania!

5. Dichte schoenen of wandelschoenen

Het dragen van dichte schoenen is een goed idee, want die houden insecten en stof tegen. Ga je een stevige wandeling maken, zoals een gorillatrekking in Oeganda, dan zijn goede wandelschoenen noodzakelijk.

6. Een dunne sjaal of omslagdoek

Op safari gaan betekent vaak stof happen en een dunne sjaal kan dan goed van pas komen. Bind hem om je hoofd of sla hem om als het wat frisser wordt. Handig voor allerlei doeleinden!

7. Een lichte regenjas

Het hangt af van je bestemming, maar een lichte regenjas meenemen kan handig zijn. In Namibië is de kans op regen niet zo groot, maar in Oeganda, Zuid-Afrika of Tanzania kan best eens een bui vallen. Ga je een trekking maken om wildlife te kunnen spotten, dan komt een regenjas vaak goed van pas.

8. Wat neem je mee op safari – Zwemkleding!

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar als je tijdens je safari in lodges slaapt, dan is er vaak een fijn zwembad beschikbaar. En een frisse duik kun je wel gebruiken na een hele dag hobbelen op de Afrikaanse wegen.

Tijdens je rondreis in Afrika verblijf je in de meest bijzondere accommodation. Bekijk de overnachtingen in Oeganda, Zuid-Afrika of Tanzania eens.

9. DEET-anti-muggenspray

Het is belangrijk om je tijdens je safari goed te beschermen tegen muggen en andere insecten. Smeer je daarom goed in met DEET en doe dat meerdere keren per dag. Het is ook aan te raden om lange broeken te dragen, om muggenbeten te voorkomen.

10. Wat neem je mee op safari – Malariamedicijnen

Controleer voor je vertrekt goed welke vaccinaties je nodig hebt voor je reisbestemming, en of je malariapillen moet slikken. Vergeet vooral niet om je pillen tijdens je reis steeds op tijd te slikken: zet desnoods de wekker van je telefoon. Kijk voor meer informatie over vaccinaties en malariamedicatie op Thuisvaccinatie.nl

11. Een Dopper-waterfles om waar mogelijk bij te vullen

Op safari gaan maakt dorstig, dus zorg dat je voldoende water bij je hebt. Het is aan te raden om een hervulbare Dopper-waterfles mee te nemen en die zoveel mogelijk te vullen met drinkwater. Zo hoef je niet steeds losse plastic flesjes te kopen en beperk je je hoeveelheid plastic afval. Vaak ga je voor de start van je safari nog langs een supermarkt om inkopen te doen. Koop daar grote waterflessen van tien liter, zodat je daar steeds uit kunt tappen.

12. Wat neem je mee op safari – een handige waterproof tas

Safari’s zijn vaak erg stoffig en het kan daarom handig zijn om een waterproof tas mee te nemen, een dry-bag. Hierin berg je je waardevolle, stofgevoelige spullen op. Zo weet je zeker dat alles ongeschonden uit de safaristrijd komt.

Meer inspiratie voor je safari

Wil je graag een mooie safari meemaken en de grote migratie zien, maar ben je nog op zoek naar meer inspiratie? Lees meer over de Grote Migratie in Tanzania in de verhalen van Karlijn.

Wat neem je mee op safari – meer tips

Annemarie en Mirjam geven je nog meer tips voor je safari-reis, zodat je goed voorbereid op safari kan gaan.