Je zou het misschien niet verwachten, maar het is echt niet nodig om het vliegtuig naar Griekenland te pakken. Het land is ook goed met de trein te bereiken. Een avontuurlijke optie, want onderweg doorkruis je een groot aantal landen en heb je de mogelijkheid om leuke tussenstops te maken. Ook met de trein naar Griekenland reizen? Lees dan hoe dat werkt.

Beste treinroute naar Athene

Terugreis

Athene - vertrek - 10:36
Kiato - aankomst - 11:55

Kiato - vertrek - 12:05
Patras - aankomst - 13:30
Bus

Patras - vertrek - 17:30
Bari - aankomst - 09:00
Nachtveerboot

Ancona - vertrek - 11:30
Milaan - aankomst - 18:55

Overnachting in Milaan

Milaan - vertrek - 10:10
Basel - aankomst - 14:56

Basel - vertrek - 15:13
Amsterdam - aankomst - 21:58

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €650,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen en privé binnenhut aan boord van de ferry tussen Ancona en Patras, exclusief overnachting in Milaan en transfer tussen treinstation en passagiersterminal in Ancona en Patras.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Griekenland

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Griekenland. Laat Niki, de reisexperts van Griekenland, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Met de trein naar Griekenland

  • Reizen met de trein is beter voor het klimaat
  • Een treinreis is avontuurlijk en afwisselend
  • Veel ruimte voor leuke tussenstops

Met de trein naar Griekenland

Wil je zo snel mogelijk in de Griekse hoofdstad Athene aankomen, dan is reizen via Italië je beste optie. Je vertrekt dan ’s ochtends vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem met de trein naar Basel in Zwitserland. In Basel stap je over naar Milaan, waarin je om ongeveer 20.00 uur aankomt. Je overnacht in Milaan en de volgende ochtend neem je de trein naar Bari. 

Vanuit Bari vertrekt om 19.30 uur de nachtferry naar de Griekse havenplaats Patras. De volgende dag om 13.00 uur kom je daar aan. Een bus brengt je naar het treinstation (niet het busstation), waar de bus naar Kiato vertrekt. Daar neem je de trein naar Athene, waar je rond 17.15 uur arriveert. 
 

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord. Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

Tussenstops maken: reizen met de trein naar Griekenland

Tijdens je treinreis naar Griekenland overnacht je één nacht in Milaan. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat langer deze mooie stad te verkennen! Bewonder de bekende kathedraal, bezoek een van de vele musea en geniet van de Italiaanse keuken. Ook een extra tussenstop in het Zwitserse Basel is een leuke toevoeging aan je reis. 

 

 

Reizen in Griekenland: volop mogelijkheden

In Griekenland maak je de mooiste rondreizen. Verken het vasteland met je huurauto, ga eilandhoppen naar bekende en onbekende eilanden en ontdek al het moois wat Griekenland te bieden heeft. Onze lokale reisexpert stelt graag je ideale rondreis voor je samen.

Griekenland is niet de enige bestemming die goed te bereiken is met de trein. Lees meer over alle mogelijkheden om je treinreis binnen Europa te boeken.

Plan je reis naar Griekenland

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Monique, onze Griekenland specialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Griekenland reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Griekenland of de beste reistijd Griekenland.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Een retourticket naar Griekenland koop je vanaf €650,- per persoon. Wil je met de trein naar Griekenland, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Griekenland

Hoe lang duurt een treinreis naar Griekenland?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?