Zo reis je met de trein naar Slovenië

Pak 's ochtends vroeg de ICE International naar Frankfurt
Stap over op de ICE naar München
Daar pak je de trein naar Villach in Oostenrijk
Vervolgens neem je de trein naar Ljubljana in Slovenië

Trein naar Slovenië: slapend reizen

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. En ook naar Slovenië kun je kiezen uit verschillende routes. Wil je jouw optimaal besteden? Dan kun je ook de nachttrein naar Slovenië nemen. Dan slaap je het grootste gedeelte van de reis en kom je heerlijk uitgerust aan op bestemming. Die route ziet er als volgt uit:

  • Je reist per trein van Arnhem naar Frankfurt en neemt daar de trein naar München. 
  • Je neemt vanaf München de nachttrein naar Ljubljana. Die vertrekt rond half twaalf ’s avonds en komt de volgende ochtend rond zes uur aan op de plaats van bestemming. 

 

Met de trein naar Slovenië: dwars door de Alpen

Vanaf eind 2020 gaat er elke dag een nachttrein van Nederland naar Wenen rijden, via München en Innsbruck. Wil je naar Slovenië reizen, dan kun je deze trein nemen en overstappen in München. Vanaf daar reis je door naar Ljubljana. Je hoeft dan niet over te stappen in Frankfurt en je reist overdag door de Alpen. Een mooie treinrit gegarandeerd! Ga je het oosten van Slovenië ontdekken, dan kun je ook helemaal doorreizen naar Wenen. Daar stap je over op de trein naar Maribor.

Met de trein reizen is niet alleen leuk en ontspannen. Het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan vliegen. Hier lees je over alle voordelen van reizen met de trein

Treinreizen versus autoreis Slovenië

Kies je ervoor om met de auto naar Slovenië te gaan, dan doe je daar vanuit Nederland ruim elf uur over. Onderweg kun je stoppen in Zuid-Duitsland of Oostenrijk, of je kunt met z’n tweeën in één dag rijden. Het nadeel is dat je dan wel moe op je bestemming aankomt. Bovendien is reizen met de trein een stuk relaxter: je hebt meer bewegingsvrijheid, je kunt onderweg lekker lezen of uit het raam kijken en je hoeft je niet druk te maken over kaart lezen. Bovendien hoef je niet op de weg te letten en dat alleen maakt treinreizen al heel ontspannen.

Treinreizen versus vliegen naar Slovenië

Vliegen is natuurlijk een stuk sneller, dan reizen met de trein. Maar je bent op vakantie en hebt dus geen haast. Wij zetten de voordelen van treinreizen naar Slovenië op een rij:

  • Met de trein reizen is een stuk duurzamer dan vliegen. 
  • Kies je voor een vliegreis, dan moet je altijd lang wachten op het vliegveld. Saai én tijdrovend. 
  • Treinreizen is een stuk comfortabeler dan vliegen: je hebt meer beenruimte, de stoelen zijn ruimer en je kunt af en toe een rondje lopen. 
  • Reizen met de trein is veel leuker dan vliegen, want je ziet veel meer van de landen die je doorkruist.

 

Waar boek je je trein naar Slovenië?

Voor het boeken van je treinreis naar Slovenië zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je zelf losse tickets boeken of je tickets boeken op een boekingssite. Een handige site voor het boeken van je treinreis is Trainline. Op deze site zie je meteen de meest gunstige verbindingen. Lees meer over alle mogelijkheden om je treinreis binnen Europa te boeken.

Met een Interrail pas naar Slovenië

Wil je maximale flexibiliteit op je treinreis naar Slovenië? Kies dan voor een Interrail pas. Het mooie van reizen met een Interrail pas is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt. Lees hier een blog over de voordelen van reizen met Interrail.

Boek je hotels onderweg via Bookdifferent

Voor het boeken van je hotelovernachtingen onderweg naar je bestemming, raden we Bookdifferent aan. Bij Bookdifferent boek je de meest duurzame accommodaties. Elke accommodatie wordt door Bookdifferent gecontroleerd op duurzaamheid. Bovendien wordt de CO2 voetafdruk van elke accommodatie getoond. Zo reis èn overnacht je super duurzaam!

Vergelijk je CO2 uitstoot

Op de site van Green Tickets kun je prijzen, reistijd en de CO2 uitstoot van verschillende manieren om te reizen vergelijken.

Meer inspiratie voor je treinreis

Wil je meer inspiratie voor je treinreis naar en door Oost-Europa? Lees meer over slow travel.