Als je een rondreis Slovenië gaat maken, sta je meteen voor een keuze. Want hoe reis je naar het land toe? Je kunt ervoor kiezen om te vliegen, maar Slovenië is ook met de auto goed bereikbaar. Er is ook nog een derde, duurzame en comfortabele optie: de trein. Gemiddeld 18 uur is de reistijd voor een treinrit naar Ljubljana. De reistijd is een paar uur langer dan een autoreis, maar je komt een stuk uitgeruster in Slovenië aan. Bovendien kun je onderweg verschillende leuke stops maken. In deze blog leggen we je graag uit hoe je met de trein naar Slovenië kunt reizen.

Beste treinroute naar Ljubljana, Slovenië

Terugreis

Ljubljana - vertrek - 22:08
Stuttgart - aankomst - 08:37 
Nachttrein

Stuttgart - vertrek - 09:51
Keulen - aankomst - 12:05

Keulen - vertrek - 12:41
Amsterdam - aankomst - 15:29

Je boekt een retourticket voor deze treinreis vanaf €320,- per persoon inclusief zitplaats reserveringen en een ligplaats in gedeelde coupé in couchetterijtuig.

Boek deze treinreis via The Train Traveller

Zo boek je je treinrondreis naar Slovenië

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Slovenië. Laat Ruud of Nejc, de reisexperts van Slovenië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen. De lokale reisexpert verzorgt alleen het landarrangement.

Je treinticket boek je zelf. Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Zo reis je met de trein naar Slovenië

  • Treinreizen: beter voor het klimaat
  • Besteed je tijd goed en pak de nachttrein
  • Met de trein naar Slovenië is comfortabel

Trein naar Slovenië: slapend reizen

Er zijn vele wegen die naar Rome, uhm Slovenië leiden. Wil je jouw spaarzame vakantiedagen optimaal besteden? Dan kies je voor de route waarbij je een groot gedeelte van de reis 's nachts aflegt. Met de nachttrein reis je comfortabel richting Oost-Europa. Je begint je reis overdag in Amsterdam, Utrecht of Arnhem, en stapt de trein in naar Keulen. Vanaf daar is het nog ongeveer 2 uur naar Stuttgart, waar je in de nachttrein stapt. Kruip onder de dekens en wordt na een nachtje heerlijk slapen wakker in Ljubljana.

 

 

Wil je met een zo'n positief mogelijke impact naar en door Slovenië reizen? Kies dan voor onze Duurzame Slovenië rondreis. Het beginpunt van de reis is perfect te bereiken met de trein. In Slovenië zelf reis je vervolgens rond met de elektrische auto.

De voordelen van de nachttrein naar Slovenië

Het grote voordeel van reizen met de nachttrein is dat je je uren in de trein goed benut voor de reis naar Slovenië. Je stapt 's avonds in de trein in Stuttgart, maakt het jezelf gemakkelijk, kruipt na een paar uurtjes onder de wol en wordt de volgende ochtend honderden kilometers verderop wakker. Daar hoef je helemaal niks voor te doen. Alleen lekker te slapen. En dat kan prima in de comfortabele cabines. In de Nightjet kun je kiezen uit verschillende rijtuigen: zitrijtuig, ligrijtuig en slaaprijtuig. De slaaprijtuigen zijn het meest uitgebreid. Daar heb je een eigen wastafel en deel je een douche en toilet met je coupé. De volgende ochtend wordt er zelfs een ontbijt geserveerd. Reis je met kinderen? Dan kun je voordelig een hele coupé met zes bedden boeken. Dat noemen ze een 'Privatabteil Liegewagen', wat zoveel betekent als een 'privéslaapplaats in de trein'. Kun je je een fijnere manier om te reizen voorstellen?

Overdag reizen naar Slovenië met de trein

Reis je liever niet ’s nachts? Je kunt ook gewoon overdag naar Slovenië reizen! Je ziet dan onderweg nóg meer van de omgeving. Na een reis door 3 landen sta je in de Sloveense hoofdstad. Je begint je reis op het centraal station van Amsterdam, Arnhem of Utrecht. De eerste trein brengt je naar Frankfurt, waar je overstapt op de trein naar München. Dit is een mooie bestemming voor een overnachting. De volgende dag vertrek je om 12.17 uur. Je reist door het bergachtige landschap van Oostenrijk met een directe trein naar Ljubljana waar je om 18.32 arriveert. Onderweg kun je ook uitstappen in Villach of Bled. Begint je reis in Bohinj? Dan stap je uit in Jesenice vanwaar een andere trein je naar het meer van Bohinj brengt.

 

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord. Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

Reizen met de trein is veel duurzamer dan vliegen

Dat wij reizen met de trein veel leuker vinden dan vliegen, is inmiddels wel duidelijk. Maar er is nog een belangrijke reden waarom wij veel liever via het spoor naar Slovenië gaan: het klimaat. In de grafiek hebben we de uitstoot per vervoersmiddel van Amsterdam naar Ljubljana gezet. Reis je met z'n tweeën, dan scheelt dat al snel 158kg CO2 per persoon. Als je bedenkt dat we per persoon niet meer dan 1500kg per jaar moeten uitstoten om onder de 1,5 graden opwarming te blijven, dan heb je met een enkeltje Slovenië al eentiende van je persoonlijke CO2-budget verbruikt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de 321kg aan andere schadelijke stoffen die vliegtuigen wel uitstoten en treinen niet. Denk aan stikstofoxiden, die smog veroorzaken, en waterdamp, dat een opwarmend effect heeft. Wij weten wel welk vervoersmiddel wij zouden kiezen. 

Plan jouw reis naar Slovenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Slovenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nejc of Ruud, de reisexperts in Slovenië. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nejc of Ruud.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Een retourticket naar Slovenië koop je vanaf €320,- per persoon. Wil je met de trein naar Slovenië, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen over treinreizen naar Slovenië

Is reizen met de trein naar Slovenië duurzamer dan het vliegtuig?

Kun je in Slovenië reizen met de trein?

Kan ik ook vanaf een ander station vertrekken dan Amsterdam?

Kan ik een treinticket met korting aanschaffen?