Zo reis je met de trein naar Slovenië

  • Pak 's ochtends vroeg de ICE International naar Frankfurt
  • Stap over op de ICE naar München
  • Daar pak je de trein naar Villach in Oostenrijk
  • Vervolgens neem je de trein naar Ljubljana in Slovenië

Trein naar Slovenië: slapend reizen

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. En ook naar Slovenië kun je kiezen uit verschillende routes. Wil je jouw optimaal besteden? Dan kun je ook de nachttrein naar Slovenië nemen. Dan slaap je het grootste gedeelte van de reis en kom je heerlijk uitgerust aan op bestemming. Die route ziet er als volgt uit:

  • Je reist per trein van Arnhem naar Frankfurt en neemt daar de trein naar München. 
  • Je neemt vanaf München de nachttrein naar Ljubljana. Die vertrekt rond half twaalf ’s avonds en komt de volgende ochtend rond zes uur aan op de plaats van bestemming. 

 

Met de trein naar Slovenië: dwars door de Alpen

Vanaf eind 2020 gaat er elke dag een nachttrein van Nederland naar Wenen rijden, via München en Innsbruck. Wil je naar Slovenië reizen, dan kun je deze trein nemen en overstappen in München. Vanaf daar reis je door naar Ljubljana. Je hoeft dan niet over te stappen in Frankfurt en je reist overdag door de Alpen. Een mooie treinrit gegarandeerd! Ga je het oosten van Slovenië ontdekken, dan kun je ook helemaal doorreizen naar Wenen. Daar stap je over op de trein naar Maribor.

Ga je met de dagtrein vanuit Nederland dan kun je overnachten in Villach, Oostenrijk. Lokale reisexpert Ruud kan hier een overnachting voor je regelen. 

Treinreizen versus autoreis Slovenië

Kies je ervoor om met de auto naar Slovenië te gaan, dan doe je daar vanuit Nederland ruim elf uur over. Onderweg kun je stoppen in Zuid-Duitsland of Oostenrijk, of je kunt met z’n tweeën in één dag rijden. Het nadeel is dat je dan wel moe op je bestemming aankomt. Bovendien is reizen met de trein een stuk relaxter: je hebt meer bewegingsvrijheid, je kunt onderweg lekker lezen of uit het raam kijken en je hoeft je niet druk te maken over kaart lezen. Bovendien hoef je niet op de weg te letten en dat alleen maakt treinreizen al heel ontspannen.

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord.  Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

Treinreizen versus vliegen naar Slovenië

Vliegen is natuurlijk een stuk sneller, dan reizen met de trein. Maar je bent op vakantie en hebt dus geen haast. Wij zetten de voordelen van treinreizen naar Slovenië op een rij:

  • Met de trein reizen is een stuk duurzamer dan vliegen. 
  • Kies je voor een vliegreis, dan moet je altijd lang wachten op het vliegveld. Saai én tijdrovend. 
  • Treinreizen is een stuk comfortabeler dan vliegen: je hebt meer beenruimte, de stoelen zijn ruimer en je kunt af en toe een rondje lopen. 
  • Reizen met de trein is veel leuker dan vliegen, want je ziet veel meer van de landen die je doorkruist.

 

Plan jouw reis naar Slovenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Slovenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ruud, de reisexpert in Slovenië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ruud.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Slovenië, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen over treinreizen naar Slovenië

Is reizen met de trein naar Slovenië duurzamer dan het vliegtuig?

Kun je in Slovenië reizen met de trein?

Wat is de beste reistijd voor reizen met de trein naar Slovenië?