Als je een rondreis Slovenië gaat maken, sta je meteen voor een keuze. Want hoe reis je naar het land toe? Je kunt ervoor kiezen om te vliegen, maar Slovenië is ook met de auto goed bereikbaar. Er is ook nog een derde, duurzame en comfortabele optie: de trein. De reistijd is een paar uur langer dan een autoreis, maar je komt een stuk uitgeruster in Slovenië aan. Bovendien kun je onderweg verschillende leuke stops maken. In deze blog leggen we je graag uit hoe je met de trein naar Slovenië kunt reizen.

Zo boek je je treinrondreis naar Slovenië

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Slovenië. Laat Ruud, de reisexpert van Slovenië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

Wil je met een zo'n positief mogelijke impact naar en door Slovenië reizen? Kies dan voor onze Duurzame Slovenië rondreis. Het beginpunt van de reis is perfect te bereiken met de trein. In Slovenië zelf reis je vervolgens rond met de elektrische auto.

Zo reis je met de trein naar Slovenië

  • Reis met de voordelige Interrail Pass
  • Besteed je tijd goed en pak de nachttrein
  • Met de trein naar Slovenië is comfortabel

Trein naar Slovenië: slapend reizen

Er zijn vele wegen die naar Rome, uhm Slovenië leiden. Wil je jouw spaarzame vakantiedagen optimaal besteden? Dan kies je voor de route waarbij je een groot gedeelte van de reis 's nachts aflegt. Sinds het voorjaar van 2021 reis je weer ouderwets comfortabel met de nachttrein richting Oost-Europa. De zogenaamde Nightjet vertrekt dagelijks vanuit Amsterdam en rijdt 15 uur later in Wenen het eindstation binnen. Je kan ook in Utrecht en Arnhem opstappen. Op weg naar Slovenië stap je over in München en zoef je dwars door de Alpen in één keer door naar Ljubljana. Leuk om te weten; de rit door de Alpen maak je overdag. Dat is genieten! Ga je naar het oosten van Slovenië? Dan reis je door naar het mooie Wenen, waar je eventueel een dagje blijft hangen, en pak je daar de trein naar Maribor.

 

 

De voordelen van de nachttrein naar Slovenië

Het grote voordeel van reizen met de nachttrein is dat je geen vakantiedagen hoeft in te leveren voor de reis naar Slovenië. Je stapt 's avonds in, maakt het jezelf gemakkelijk, kruipt na een paar uurtjes onder de wol en wordt de volgende ochtend honderden kilometers verderop wakker. Daar hoef je helemaal niks voor te doen. Alleen lekker te slapen. En dat kan prima in de comfortabele cabines. In de Nightjet kun je kiezen uit verschillende rijtuigen: zitrijtuig, ligrijtuig en slaaprijtuig. De slaaprijtuigen zijn het meest uitgebreid. Daar heb je een eigen wastafel en deel je een douche en toilet met je coupé. De volgende ochtend wordt er zelfs een ontbijt geserveerd. Reis je met kinderen? Dan kun je voordelig een hele coupé met zes bedden boeken. Dat noemen ze een 'Privatabteil Liegewagen', wat zoveel betekent als een 'privéslaapplaats in de trein'. Kun je je een fijnere manier om te reizen voorstellen?

Interrailen

Interrailen is een mooie manier om te reizen naar je bestemming. Met een Interrail Pass reis je onbeperkt over alle grenzen in Europa heen met slechts één ticket. Er is keuze genoeg met meer dan 40.000 bestemmingen in zeker 30 landen. Je reist rond zonder lange incheckprocedures of wachtrijen en kan genieten van meer beenruimte, geen bagagebeperkingen, wifi en een geweldig uitzicht. Daarnaast kan je ook gebruik maken van nachttreinen, zodat je sneller lange stukken kunt overbruggen. Neem een kijkje welke treinpas het beste bij jouw plannen past.

Ga je met de dagtrein vanuit Nederland dan kun je overnachten in Villach, Oostenrijk. Lokale reisexpert Ruud kan hier een overnachting voor je regelen. 

Treinreizen versus autoreis Slovenië

Kies je ervoor om met de auto naar Slovenië te gaan, dan doe je daar vanuit Nederland ruim elf uur over. Onderweg kun je stoppen in Zuid-Duitsland of Oostenrijk, of je kunt met z’n tweeën in één dag rijden. Het nadeel is dat je dan wel moe op je bestemming aankomt. Bovendien is reizen met de trein een stuk relaxter: je hebt meer bewegingsvrijheid, je kunt onderweg lekker lezen of uit het raam kijken en je hoeft je niet druk te maken over kaart lezen. Bovendien hoef je niet op de weg te letten en dat alleen maakt treinreizen al heel ontspannen.

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord. Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

Treinreizen versus vliegen naar Slovenië

Vliegen is natuurlijk een stuk sneller, dan reizen met de trein. Maar je bent op vakantie en hebt dus geen haast. Wij zetten de voordelen van treinreizen naar Slovenië op een rij: 

  • Kies je voor een vliegreis, dan moet je altijd lang wachten op het vliegveld. Saai én tijdrovend. 
  • Treinreizen is een stuk comfortabeler dan vliegen: je hebt meer beenruimte, de stoelen zijn ruimer en je kunt af en toe je benen strekken. 
  • Reizen met de trein is veel leuker dan vliegen, want je ziet veel meer van de landen die je doorkruist.
  • Je kunt mooie stops maken onderweg, waardoor de reis onderdeel wordt van je vakantie

 

Reizen met de trein is veel duurzamer dan vliegen

Dat wij reizen met de trein veel leuker vinden dan vliegen, is inmiddels wel duidelijk. Maar er is nog een belangrijke reden waarom wij veel liever via het spoor naar Slovenië gaan: het klimaat. In de grafiek hebben we de uitstoot per vervoersmiddel van Amsterdam naar Ljubljana gezet. Reis je met z'n tweeën, dan scheelt dat al snel 158kg CO2 per persoon. Als je bedenkt dat we per persoon niet meer dan 1500kg per jaar moeten uitstoten om onder de 1,5 graden opwarming te blijven, dan heb je met een enkeltje Slovenië al eentiende van je persoonlijke CO2-budget verbruikt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de 321kg aan andere schadelijke stoffen die vliegtuigen wel uitstoten en treinen niet. Denk aan stikstofoxiden, die smog veroorzaken, en waterdamp, dat een opwarmend effect heeft. Wij weten wel welk vervoersmiddel wij zouden kiezen. 

Plan jouw reis naar Slovenië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Slovenië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ruud, de reisexpert in Slovenië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ruud.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Slovenië, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen over treinreizen naar Slovenië

Is reizen met de trein naar Slovenië duurzamer dan het vliegtuig?

Kun je in Slovenië reizen met de trein?

Wat is de beste reistijd voor reizen met de trein naar Slovenië?