De impact van je Slovenië reis

Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier maakt, als het op een verantwoorde manier gebeurt. Daarom organiseren we rondreizen door Slovenië met een focus op duurzaamheid. Zo heb jij een onvergetelijke ervaring en de mensen daar inkomsten uit het toerisme, zonder dat het ten koste gaat van hun leefomgeving. 

Positieve Impact


Bij de positieve impact kijken we onder meer naar de hotels waar onze reizigers slapen, hoeveel gidsen en chauffeurs er aan het werk zijn en welke excursies er geboekt zijn.

Bekijk de impact score

De echte prijs van vliegen

De echte prijs van vliegen

Basisprijs ticket
€300
Bijdrage klimaat
€93
Bijdrage luchtvervuiling
€26
Echte Prijs
€419

Tips voor een duurzame Slovenië reis

Er zijn veel manieren waarop je jouw reis zo positief mogelijk kan maken. Bekijk hier al onze tips voor duurzaam reizen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld om te laten zien hoe je tijdens je reis door Slovenië prachtige, duurzame ervaringen kan opdoen. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme brengt!

De natuur in met een minimale voetafdruk

Duurzaamheid en Slovenië gaan hand in hand. Het land zet al jaren in op bewust reizen en sleept de ene duurzaamheidsprijs na de andere binnen. Dat is goed nieuws voor jou. Van energie, transport en afval tot waterbeheer, biodiversiteit en natuurbescherming; duurzaam reizen in Slovenië is een peulenschil. Het land barst van de duurzame accommodaties, ecolodges, luxe natuurcampings en authentieke boerderijverblijven. Een rondreis door het groene land is perfect voor avontuurlijke gezinnen en mensen die graag buiten zijn. Je kan er kanoën, hiken, fietsen, klimmen, beren spotten en grotten ontdekken. Allemaal activiteiten in de natuur en met een minimale voetafdruk. 

Dit doen wij aan duurzaamheid in Slovenië

Als reisorganisatie zijn er een aantal dingen die we kunnen doen om jouw reis naar Slovenië zo duurzaam mogelijk te maken. We doen we er alles aan om overtoerisme te voorkomen. Tijdens onze rondreis laten we je kennismaken met de lokale bewoners tijdens bijzondere excursies en in homestay's en kleinschalige accommodaties. 

Met je eigen (elektrische) auto of trein naar Slovenië

De grootste negatieve impact van je reis naar Slovenië is natuurlijk de vlucht van en naar Ljubljana. Wil je echt duurzaam reizen? Dan zorg je ervoor dat de CO2-uitstoot van je reis zo klein mogelijk is. Dat is niet moeilijk en zelfs heel erg leuk. Reis bijvoorbeeld met je eigen (elektrische) auto of met de trein naar Slovenië. Het land heeft meer dan 230 oplaadpunten voor elektrische auto's. De afstanden zijn maar kort, dus je hebt altijd de mogelijkheid om de batterij op te laden. Reizen met je eigen auto geeft je de vrijheid om te stoppen waar je maar wilt. Heb je liever je handen vrij? Dan reis je met trein naar Slovenië. Met een leuke tussenstop in München ben je in twee dagen in Slovenië. Of reis liever via het mooie Wenen?