De 5 mooie bezienswaardigheden in Namibië van Judith

  • De Sossusvlei
  • Fish River Canyon
  • Etosha National Park
  • Skeleton Coast
  • Damaraland

De Sossusvlei

Zodra je je gaat verdiepen in Namibië zie je foto’s langskomen van de Sossusvlei. Dit zijn de beroemdste landschappen van Namibië: droge vlaktes met verdorde bomen, met op de achtergrond knaloranje duinen van soms wel driehonderd meter hoog. De Sossusvlei is een uniek gebied en onderdeel van de Namib-woestijn. De Namib is meer dan tachtig miljoen jaar oud en strekt zich uit over een gebied van 1600 kilometer. Het is een mooie uitdaging om de beroemde rode duinen van Namibië te beklimmen. De bekendste is Dune 45, een duin van 170 meter hoog. Het is even een klim naar de top, maar dan kun je ook genieten van een schitterende zonsondergang die de zee van duinen om je heen in vuur en vlam zet.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon ligt in het zuiden van Namibië en wordt ook wel de Grand Canyon van Afrika genoemd. Dit is met recht één van de mooiste bezienswaardigheden in Namibië. Het is de op twee na grootste kloof ter wereld en hij is 160 kilometer lang tot 27 kilometer breed. Op verschillende plekken is de canyon ruim vijfhonderd meter diep.  Wil je de mooiste uitzichten op de Fish River Canyon zien, wandel dan langs de verschillende uitzichtpunten of maak een spectaculaire paardrijtocht.

Reistips Namibië: Etosha

Een reis met de mooiste bezienswaardigheden van Namibie maak je natuurlijk ook om wilde dieren te spotten tijdens een prachtige safari. De beste plek om dat te doen is Etosha National Park, dat bekend staat als één van de beste wildparken van Afrika. Dat je hier zo goed dieren kunt zien, komt door de droogte in het park. In het droge seizoen verzamelen kuddes dieren zich bij de waterpoelen om hun dorst te lessen en dat betekent dat je hier olifanten, giraffen, zebra’s en gazellen zij aan zij ziet staan. Een geweldig spektakel! Etosha is een groot park en elk deel heeft een eigen karakter. Je komt dan ook steeds andere dieren tegen. Buffels leven er niet, maar de rest van de Big Five kun je hier met wat geluk wel zien. Ben je dol op vogels? Dan kun je in Etosha je hart ophalen, want er liever hier maar liefst 340 vogelsoorten.

Skeleton Coast

Namibië was vroeger een Duitse kolonie en die erfenis zie je nog altijd terug in verschillende plaatsen. Het kuststadje Swakopmund is daar een goed voorbeeld van. Swakopmund is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de adrenaline-hoofdstad van Namibië en je kunt je hier uitleven met activiteiten als sandboarden, parachutespringen en microlightvluchten maken. Natuurlijk bezoek je ook de schitterende Skeleton Coast, genoemd naar de vele scheepswrakken die hier zijn aangespoeld. Vergeet niet te stoppen bij Cape Cross, waar een kolonie van tussen de 100.000 en 200.000 Cape fur-zeehonden leeft. Dit is de grootste zeehondenkolonie ter wereld en je kunt je hier uren vermaken met het kijken naar de spelende, kibbelende en luierende zeehonden.

Bloggers Daisy en Patrick maakten tijdens hun rondreis door Namibië een 2-daagse selfdrive door Etosha. Ze beschrijven waarom dit één van de mooiste bezienswaardigheden van Namibië is.

Damaraland

Damaraland is een bijzonder gebied in Namibië en het geldt als één van de weinige nog écht wilde regio’s in Afrika. Het wordt gekenmerkt door savannes met struiken en acacia’s, droge rivierbeddingen en imposante tafelbergen. Je vindt hier versteende boomstammen en unieke rotstekeningen en je kunt in Damaraland ook een rhino tracking maken. Samen met een ervaren gids ga je per jeep op zoek naar sporen van de neushoorns. Als de gids een spoor heeft gevonden, ga je lopend verder, in de hoop de dieren te vinden. Ongetwijfeld een spannende safari.

Plan jouw reis naar Namibië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Namibië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Namibië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Judith.

Namibië met kinderen

Namibië is een geschikt land voor een vakantie met het hele gezin. Met de familie kan je na de mooiste bezienswaardigheden bezoeken en het echte Namibië leren kennen. Judith, de lokale reisspecialist van Better Places voor Namibië, stelt graag een mooie rondreis samen voor het hele gezin. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis!

Duurzaam reizen in Namibië

Wil je dat Namibië en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met de minder bekende plekken. Ga fietsen in één van de townships in Windhoek en maak kennis met het lokale leven. Ook verblijf je tijdens je rondreis door Namibië in de mooiste kleinschalige accommodaties, vaak gerund door de lokale bevolking. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.