Route rondreis Namibië met kinderen

 

Dag 1-2: aankomst in Windhoek

Na de lange vlucht kom je in Windhoek aan. De rondreis Namibië met de kinderen gaat van start! Je hebt voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Inclusief is een fietstocht die het échte leven in de township Katutura wil laten zien. Door het verkennen van de wijk krijg je een goed beeld van de veelzijdigheid, de geschiedenis en de cultuur.

 

Dag 3: Mariental

Vandaag reis je naar Mariental, gelegen aan de rand van de Kalahari. Het Namibië-gevoel komt gelijk naar boven; aan de een kant vind je woestijnlandschappen, en aan de andere kant je eerste kans op het zien van wilde dieren zoals springbokken, zebra's en gnoes. Je overnacht in een lodge met zwembad. Als je liever actief wilt zijn, kun je via de accommodatie een wandeling of fietstocht regelen.

Namibië is een ontzettend divers land en heeft voor ieder wat wils. Het kan lastig kiezen zijn met al die opties! Daarom zet onze lokale reisspecialist de mooiste plekken van Namibië voor je op een rij. 

 

Dag 4-5: Sesriem

Vandaag vertrek je richting de indrukwekkende Naukluft Mountains, een hoogtepunt van je Namibië rondreis. Dit gebied is karakteristiek voor de hoge zandduinen met een kenmerkende roze- tot oranjekleur. De kleuren staan in sterk contrast met de blauwe lucht en de ondergaande zon. ’s Avonds ontvouwt zich een waar spektakel: gouden kleuren die zich langzaam laten vervangen door de heldere sterrenhemel. Op dag 5 geniet je van een begeleide excursie van een halve dag naar de hoogste duinen op aarde bij Sossusvlei. Ze maken deel uit van de spectaculaire Namib Sand Sea, die in 2013 tot werelderfgoed werd verklaard. Voordat je het Nationale Park verlaat, is het een aanrader om Sesriem Canyon te bezoeken. 

 

Dag 6-8: Swakopmund

De volgende bestemming van deze rondreis Namibië met kinderen is Swakopmund. Tijdens de rit erheen kun je nog genieten van het woestijnlandschap. Onderweg kom je langs Walvisbaai, waar je een kolonie met pelikanen kunt bezoeken. het Duitse koloniale stadje Swakopmund heeft nog veel oude koloniale huizen en gebouwen, maar wel met Namibische invloeden. Tijdens je verblijf zijn er een tweetal activiteiten gepland: een kajaktocht rond het Pelican Point met haar enorme verscheidenheid aan vogels, vissen, zeehonden en zo nu en dan dolfijnen en walvissen, en daarnaast een Living Desert Tour waarbij je met gids op zoek gaat naar de kleine dieren die in de woestijnlandschappen

 

Dag 9: Spitzkoppe

Na een paar dagen aan de kust, reis je landinwaarts naar Spitzkoppe. Maak eerst een uitstapje naar Cape Cross, waar in het Cape Cross Seal Reserve werkelijk duizenden zeehonden leven. Vooral in oktober is het een drukte van belang als het paringsseizoen aanbreekt. Je overnacht bij de Spitzkoppe, ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd. Deze indrukwekkende rotsformatie is het resultaat van een jarenlang proces van erosie en steekt vele honderden meters boven de omgeving uit. Je kunt er mooi hiken, sterren kijken én eeuwenoude rotstekeningen spotten.

 

Dag 10-11: Brandberg

Je zet je familiereis Namibië voort naar Brandberg. Vroeger was het gebied vooral aantrekkelijk omdat het de grootste tin-mijn ter wereld had, maar nu komen mensen naar dit gebied voor het bewonderen van de meer dan 45.000 jaar oude rotstekening van The White Lady. Je hebt deze dagen een excursie inclusief waarbij je op zoek gaat naar de zogenaamde woestijnolifanten (enkel tussen juni-december). Deze olifanten verschillen niet van de normale olifant, behalve dan dat ze hun gedrag hebben aangepast aan het woestijnklimaat. Met een gids ga je op zoek naar een kudde van deze bijzondere olifanten.

 

Dag 12-14: Etosha Nationaal Park

Je bezoekt de komende dagen het bekendste safaripark van Namibië: Etosha Nationaal Park. De naam Etosha betekent ‘plaats van droog water’, en dat is slechts deels waar: ondanks de grote, droge vlaktes waarop de dieren leven zijn er ook talloze waterplaatsen waar dieren bijeen komen om te drinken. In het enorme park kun je gemakkelijk een paar dagen doorbrengen. Elk deel van het park heeft een eigen karakter en daardoor vind je er ook zoveel verschillende soorten dieren.

Etosha is de hotspot van Namibië als het om wilde dieren gaat. Lees meer over deze geweldige bestemming op de blog van Traveljunks. 

 

Dag 15-16: Grootfontein

De komende twee dagen van deze familiereis door Namibië staan in het teken van de bushmen in de buurt van Grootfontein. Overdag word je door een lokale stam meegenomen om te leren over het dagelijks leven. Tijdens een interessante wandeling laten ze je zien hoe ze vroeger jaagden, vertellen ze je alles over de medicinale planten die ze tot op de dag van vandaag gebruiken en graven ze eetbare wortels voor je uit de grond. Ook leer je hoe je een pijl en boog kan maken of krijg je een workshop sieraden maken. In de avond word je getrakteerd op een traditionele dans rondom een groot kampvuur.

 

Dag 17-18: Waterberg Plateau Nationaal Park

Gelegen in het noorden van Namibië ligt het mooie en groene Waterberg Plateau National Park. De naam zegt het al, een gebied met veel water wat er voor zorgt dat het zo mooi groen is. Je verblijft twee nachten in een gezellig gasthuis met het ontbijt inbegrepen. Je kunt optioneel met een gids op safari, op zoek naar neushoorns of mee met een tour naar het lokale dorp; er is genoeg te doen. Door het weelderig groen is dit gebied een ware oase aan verschillende soorten planten, dieren en vogels. 

Benieuwd in wat voor mooie hotels en lodges je kan verblijven tijdens je rondreis door Namibië? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties

 

Dag 19-21: Okonjima Nature Reserve

Onderweg terug naar Windhoek, verblijf je een tweetal nachten bij Okonjima. Okonjima is een groot natuurreservaat en de thuisbasis van AfriCAT. Dit sanctuarium biedt grote katachtige die voorheen gevangen waren de mogelijkheid om weer los te worden gelaten in het wild. Het doel is om ze volledig te rehabiliteren. Bezoek dit reservaat, ga op safari om jachtluipaarden te spotten of leer de lokale San cultuur kennen. Je verblijft in een mooie lodge met zwembad, gelegen in het natuurreservaat. Helaas zit deze rondreis Namibië met kinderen er dan weer op! Je reist terug naar Windhoek, waar je je auto inlevert en weer teruggaat naar huis. Je kunt er ook voor kiezen je rondreis nog te verlengen. Bespreek de mogelijkheden met onze lokale reisspecialist Judith.

Ontvang een voorstel op maat

Geef je wensen door en ontvang een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Namibië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Namibië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Judith geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Namibië reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Windhoek: uitstoot per airline (kg CO2 p.p.)

Bijzondere accommodaties

Tijdens de rondreis door Namibië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Namibië rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Namibië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Namibië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Namibië

beste reistijd namibië

Beste reistijd Namibië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Is Namibië veilig om naartoe te reizen?

Kun je met een huurauto door Namibië reizen?

In wat voor accommodaties slaap je tijdens een rondreis Namibië?

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Namibië?