Uitstoot van je reis naar Namibië (kg CO2e)

Route individuele rondreis Namibië

 

Dag 1-2: aankomst in Windhoek

Je individuele rondreis Namibië is begonnen! Je haalt de huurauto op, ontmoet je lokale reisvertegenwoordiger en rijdt naar je eerste accommodatie. Vanuit het rustig gelegen guesthouse ben je binnen enkele minuten in de stad. In twee dagen ontdek je op eigen gelegenheid de stad. Inclusief is een fietstocht door de township Katuture, waarbij je een goed beeld krijgt van het lokale leven.

 

Dag 3: Mariental

Je verlaat Windhoek en reist naar Mariental, gelegen aan de rand van de Kalahari. Je zult meteen het gevoel hebben echt in Namibië te zijn: een uitzicht op woestijnlandschap met wilde dieren als springbokken, zebra's en gnoes. Vanuit de lodge waar je overnacht kun je diverse activiteiten ondernemen, waaronder een Ebike tour door de Kalahari.

Wil je graag een rondreis door Namibië plannen om alle hoogtepunten te kunnen zien? Better Places adviseert je om tijdig je reis te plannen met Judith. We geven je graag meer advies.

 

Dag 4-5: Fish River Canyon

Je reist naar het zuiden en krijgt vandaag mooie plekken voorgeschoteld. Rijd via het prachtige Quiver Tree Forest en Giant’s Playground en geniet van de verrassende landschappen, een perfecte manier om de rit van vandaag wat op te breken. Niet ver van je verblijf vind je het uitkijkpunt over de Fish River Canyon. De Fish River Canyon is de grootste canyon van Afrika en is zo'n 160 kilometer lang. De ontzagwekkende schoonheid van dit geologisch wonder zal je versteld doen staan. Je kunt de canyon ontdekken door een optionele tour te boeken, of volg het wandelpad waardoor je zelf langs de diverse viewpoints komt.

 

Dag 6-7: Aus

Je laat de canyon achter je en rijdt richting het kleine dorpje Aus. Je reist over lege grindwegen en uitgestrekte vlaktes naar het thuis van de wilde woestijnpaarden. Op je vrije dag zou je een uitstapje kunnen maken naar Lüderitz, een havenstad. Ook de ghost town Kolmanskop, een spookdorp in de Namibwoestijn, is een aanrader. Het dorp is vernoemd naar die ossenkarrijder Johnny Coleman, die tijdens een zandstorm zijn kar verliet om te schuilen. Vroeger was dit een klein maar zeer rijk mijndorpje, maar nu is het verlaten. De hete woestijnwind blaast hard door de eens florerende winkelstraat en dwingt het vijandige zand steeds verder de verlaten mijnwerkershuizen binnen. De klapperende deuren van het historische casino geven Kolmanskop een spookachtig uiterlijk.

 

Dag 8-9: Sossusvlei

Vanuit je Inn in Aus zet je je individuele rondreis Namibië voort naar Sossusvlei. Hier ga je de beroemde rode duinen zien; de mooie contrasterende kleuren zand met de blauwe lucht geven mooie uitzichten en leveren prachtige plaatjes op. Neem de tijd om deze bijzondere plek te leren kennen. 

Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Deze dagen verblijf je in een kleinschalig tented camp met een rotszwembad. Je hebt zelfs de mogelijkheid je bed uit je tent te schuiven, om zo onder de sterren te kunnen slapen!

 

Dag 10-12: Swakopmund

Je verlaat de omgeving van Sossuvlei en reist verder naar Swakopmund. Tijdens de rit kun je nog genieten van het woestijnlandschap, maar vergeet ook niet in Solitaire een appeltaart te proeven! Swakopmund ligt direct aan de kust. Geniet van het strand en de zee, en verken op eigen gelegenheid het stadje. Inbegrepen deze dagen is een kajaktocht, waarbij je vanuit Walvisbaai naar Pelican Point rijdt om tijdens het kajakken zeeleven te spotten. De andere inbegrepen excursie is de Living Desert tour, waarbij je met een gids op zoek gaat naar diverse bijzondere beesten die alleen in de woestijn leven.

 

Dag 13-14: Twyfelfontein

Via een optionele stop in Cape Cross, waar in het reservaat duizenden zeehonden leven, reis je naar Damaraland. In dit buitenaards aandoend landschap vind je enorme rode rotsblokken en blauw-grijze grasjes. Het gebied staat vooral bekend om 2 dingen: de oude rotstekeningen van de Bosjesmannen, en de drie groepen woestijnolifanten. Tijdens je verblijf in de natuurstenen lodge is de excursie op zoek naar de woestijnolifanten inclusief. De deskundige veldgidsen leiden je op een spannende rit door de natuur, vol fascinerende feiten over het gebied, zijn geschiedenis en dieren in het wild.

 

Dag 15-16: Palmwag

Tussen Kaokoland en de Skeleton Coast ligt je accommodatie voor de komende nachten. Je hebt hier uitzicht over het weidse landschap van het noorden van Damaraland. Je voelt de vrijheid, en niet voor niets is dit (een van de laatste wildernissen van Afrika) een toevluchtsoord voor dieren als de zwarte neushoorns en leeuwen. Er is hier een onvergelijke excursie voor je inbegrepen. Samen met je gids, ga je te voet, op zoek naar de zwarte neushoorn. Een open gamedrive-voertuig brengt je naar de locatie, vanwaaruit je te voet verder gaat en de sporen van de neushoorn volgt. 

 

Dag 17-19: Etosha Nationaal Park

Vanuit Palmwag rijd je vandaag richting Etosha National Park. Dit is een van de beste parken om wilde dieren te spotten. Vooral in het droge seizoen komen er veel dieren naar de plassen om water te drinken. Je verblijft een drietal dagen bij Etosha Nationaal Park, en dit geeft mogelijkheid diverse gedeeltes van het park te bezoeken waar je in elk deel een eigen karakter vindt. Ga zelf op pad, of boek een game drive met een ranger. Dit laatste is zeker een aanrader, want doordat de rangers getraind zijn in het spotten van dieren, is de kans groot dat je een hoop variatie gaat zien.

Etosha is de hotspot van Namibië als het om wilde dieren gaat. Lees meer over deze geweldige bestemming op de blog van Traveljunks.

 

Dag 20-21: Waterberg Plateau Nationaal Park

Na de geweldige dagen in Etosha vertrek je vandaag naar een totaal andere ‘wildlife’ ervaring. Waterberg is een natuurpark op een tafelberg. Er zijn hier veel watervallen en je kan perfect wandelen. Ook zijn er diverse excursies die je kunt bijboeken vanuit de accommodatie, zoals een wandeltocht, een paardrijdsafari of een game drive. Je accommodatie is een guest farm, waar je overnacht in een bungalow met Afrikaans design.

 

Dag 22-23: vertrek uit Namibië

Het laatste deel van de reis is aangebroken. Onderweg terug naar Windhoek verblijf je nog één nacht bij Okonjima, een groot natuurreservaat en de thuisbasis van AfriCAT. Je brengt een bezoek aan het sanctuarium, en overnacht in een mooie lodge met zwembad, gelegen in het natuurreservaat. Vanuit Okonjima rijd je naar het vliegveld van Windhoek om de huurauto in te leveren en je vlucht naar huis te pakken. Je individuele rondreis Namibië is hiermee ten einde gekomen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Namibië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Namibië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Judith geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens de rondreis door Namibië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Namibië rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Namibië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Namibië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Namibië

beste reistijd namibië

Beste reistijd Namibië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.