De 5 beste reistips Namibië van Judith

  • De Sossusvlei
  • Op zoek naar neushoorns
  • Walvisbaai
  • Etosha National Park
  • Waterberg

De Sossusvlei

Het is de bekendste plek van Namibië en de unieke Sossusvlei mag je dan ook niet overslaan als je hier bent. De Sossusvlei ligt midden in de Namibwoestijn en is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Hier vind je de beroemde rode duinen van honderden meters hoog, met Dune 45 als hoogste van allemaal. De vallei en de duinen zijn het mooiste bij zonsopkomst en het is geweldig om Dune 45 te beklimmen. Dat is een pittige tocht, maar het uitzicht over al die duinen is prachtig. Na de duinen kun je een bezoek brengen aan de kalkvlaktes van Deadvlei. De grillige bomen die hier staan zijn al eeuwen dood, maar ze zijn wel intact gebleven. Het landschap is hier extreem surrealistisch, je weet niet wat je ziet.

Te voet op zoek naar neushoorns

Het landschap van Damaraland is typisch Afrikaans: savannes met acacia’s en droge rivierbeddingen. Maar je ziet hier ook hoge bergtoppen en tafelbergen en dat maakt de omgeving enorm afwisselend. Naast prachtige natuur vind je hier ook unieke oude rotstekeningen, waaronder die van The White Lady. In Damaraland kun je bovendien een heel bijzondere excursie maken: een neushoorn-tracking. Met recht één van de beste reistips voor Namibië. Met een gids ga je per jeep op zoek naar sporen van neushoorns. Zodra de gids een spoor heeft gevonden, ga je te voet verder en dat zorgt voor een spannende tocht.

Reistips Namibië: Walvisbaai

Veel reizigers gaan naar Swakopmund, een Duits stadje aan de kust. Ook mooi, maar ik ben zelf dol op Walvisbaai. Dit is een niet-toeristische, bijzonder levendige stad, waar je het gewone leven in Namibië kunt meemaken. Je kunt hier ook flamingo’s spotten en volop leuke activiteiten ondernemen. Zo zijn er hoge duinen in de buurt waar je vanaf kunt sandboarden, of een quad kunt huren om het gebied te ontdekken. Walvisbaai heeft daarnaast een township, waar verschillende Namibische stammen bij elkaar wonen. Hier kun je de diverse culturen van Namibië leren kennen en zien hoe de mensen leven.

Etosha National Park

Er is in Namibië geen betere plek voor een safari dan Etosha National Park. Zeker in het droge seizoen komen hier grote kuddes dieren naar de waterpoelen om te drinken, waardoor ze heel makkelijk te vinden zijn. Vier van de Big Five leven hier: olifanten, neushoorns, luipaarden en leeuwen, naast ontelbare giraffen, zebra’s en antilopes. In Etosha kun je makkelijk een paar dagen doorbrengen en het is een aanrader om in het park te overnachten. Kies voor een lodge vlakbij een waterplas, dan heb je kans dat je vanaf de veranda van je hotel de drinkende dieren kunt bekijken.

Bloggers Daisy en Patrick maakten tijdens hun rondreis door Namibië een 2-daagse selfdrive door Etosha. Ze beschrijven waarom dit één van de beste reistips van Namibië is.

Waterberg

''Het Waterberg Plateau National Park in het hart van het land is één van mijn favoriete natuurgebieden in Namibië'', zegt reisspecialist Judith. Er leven hier zo’n tweehonderd verschillende vogelsoorten en je kunt hier ook zeldzame antilopensoorten vinden, naast witte neushoorns, buffels en nijlpaarden. Het Waterberg Plateau ligt op tweehonderd meter hoogte en het is hier heel groen, met volop bloemen, bomen en planten. Een bijzondere afwisseling met de droge woestijnen die je in een groot deel van Namibië aantreft.

Plan jouw reis naar Namibië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Namibië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Namibië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Judith.

Namibië met kinderen

Namibië is een geschikt land voor een vakantie met het hele gezin. Met de familie kan je na de mooiste nationale parken bezoeken en het echte Afrika leren kennen. Wil je graag op de mooiste reistips van Namibië met de familie bezoeken? Dat kan! Judith, de lokale reisspecialist van Better Places voor Namibië, stelt graag een mooie rondreis samen voor het hele gezin. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis!

Duurzaam reizen in Namibië

Wil je dat Namibië en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met de minder bekende plekken. Ga fietsen in één van de townships in Windhoek en maak kennis met het lokale leven. Ook verblijf je tijdens je rondreis door Namibië in de mooiste kleinschalige accommodaties, vaak gerund door de lokale bevolking. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.