Voor ons betekent duurzaam reizen dat we met een positieve impact reizen. We geloven dat toerisme de wereld kan verbeteren als het op een verantwoorde manier gebeurt. Met onze reizen willen we de werkgelegenheid op de bestemmingen stimuleren. Het is belangrijk voor ons dat je in contact komt met de lokale bevolking, zodat jij een onvergetelijke ervaring hebt en zij inkomsten genereren. We zetten ons in voor een duidelijk afvalbeleid, verminderen de CO2-uitstoot en voorkomen overtoerisme. Vind jij het ook belangrijk dat al die prachtige bestemmingen behouden blijven voor toekomstige generaties? Laat Sander, onze reisexpert voor Oeganda, een reis voor je samenstellen die een positieve impact heeft!

Positieve Impact


Bij de positieve impact kijken we onder meer naar de hotels waar onze reizigers slapen, hoeveel gidsen en chauffeurs er aan het werk zijn en welke excursies er geboekt zijn.

Bekijk de impact score

De echte prijs van vliegen

De echte prijs van vliegen

Basisprijs ticket
€1000
Bijdrage klimaat
€387
Bijdrage luchtvervuiling
€125
Echte Prijs*
€1512

Tips voor een duurzame Oeganda reis

Er zijn vele manieren waarop ook jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Bekijk al onze tips voor duurzaam reizen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld om te laten zien hoe je tijdens je reis door Oeganda prachtige duurzame ervaringen kan opdoen. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Lokale ervaringen

Natuurlijk wil je de bekende highlights van Oeganda bekijken. Maar wil je het land écht leren kennen? Kies dan ook voor bijzondere excursies en overnachtingen, waarbij je van dichtbij kennismaakt met de locals. Laat je inspireren door ondernemers met een indrukwekkend verhaal. Ga op avontuur met lokale gidsen die de mooiste plekken weten te vinden. Slaap bij een familie thuis, volg een lokale kookworkshop of ga fietsen op het platteland: waar je ook voor kiest, het wordt zeker één van de hoogtepunten van je reis waarbij niet alleen jij maar ook de natuur en de bewoners profiteren van je duurzame reis.

Daisy - locals

"Reizen met een sociale onderneming betekent niet alleen een bijzondere ervaring, je mag je er ook nog eens goed bij voelen. Jouw geld wordt namelijk gebruikt om het leven van de gemeenschap die je bezoekt een beetje beter te maken."

Daisy - Impact Manager Better Places
Daisy