Oeganda is een land met enorm veel mogelijkheden voor een onvergetelijke reis. Met een rondreis Oeganda kun je genieten van veel verschillende soorten wildlife. Sta oog in oog met gorilla’s, ontmoet chimpansees en zie de koning van de jungle, de leeuw, in zijn natuurlijke leefomgeving. Ook vind je in Oeganda enorme meren, watervallen en talloze natuurparken. Oeganda is extra bijzonder vanwege haar diverse culturen. Hierdoor tref je in elke regio weer andere gebruiken en tradities aan.

 

Kies voor authentieke ervaringen die goed zijn voor jou en de locals

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Oeganda reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Entebbe: uitstoot per airline (kg CO2 p.p.)

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Oeganda maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak niet elk jaar een verre reis en als je gaat, ga dan zo lang mogelijk

Reisadvies Oeganda

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Oeganda. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Oeganda

beste reistijd Oeganda

Beste reistijd Oeganda

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Oeganda

Duurzaam reizen door Oeganda

Duurzaam reizen in Oeganda doe je onder andere door te verblijven in kleinschalige eco-accommodaties, die zich inzetten voor behoud van natuur en cultuur. Duurzaam reizen is ook zorgen dat de locals profiteren van je bezoek. Zorg daarom dat je verschillende culturele excursies inplant. Bezoek het dorpje Jjaja Bbanga, waar je een dag kunt meedraaien met de bewoners van het platteland. Ga eten bij een lokale Oegandese familie of bezoek een koffieplantage in de prachtige omgeving van Mount Elgon. Hier leer je de lokale koffieboeren kennen en je leert natuurlijk alles over het koffieproces. Van koffieboon tot kopje koffie! Lees hoe je duurzaam op reis gaat met Better Places.

Bijzondere reis met kinderen

Op reis naar Oeganda met kinderen? Dat kan prima! Laat de kinderen kennis maken met het grote aantal wilde dieren dat in Oeganda leeft. Een ervaring die hen voor de rest van hun leven zal bijblijven. In samenwerking met onze reisspecialist Sander kun je een bijzondere reis naar Oeganda samenstellen waarin de kinderen kennis kunnen maken met de Parel van Afrika.

Rondreis Oeganda zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Oeganda zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Sander, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Oeganda

Wat is de beste plek voor een safari in Oeganda?

Wat zijn de beste reistips voor Oeganda?

Wat is de beste reistijd voor Oeganda?

Wat kost een reis naar Oeganda?