Top 5 Panama bezienswaardigheden volgens Nadieh

  • Panama Stad
  • Bocas del Toro
  • Boquete
  • Santa Catalina
  • San Blas eilanden

Panama Stad

Grote kans dat jouw reis begint in Panama Stad. Er gaan dagelijkse talloze vluchten van en naar Panama Stad en vaak voor scherpe prijzen. Vanaf het vliegveld kom je makkelijk met je huurauto de stad in. Eenmaal in town kun je kiezen voor het moderne deel van Panama Stad, met hoge gebouwen en rooftops, of het oude deel genaamd Casco Viejo. In dit laatste wijkje vind je nog prachtige koloniale panden en heb je een briljant uitzicht op de skyline van Panama Stad. Vanuit de stad ben je zó bij het Panamakanaal en ook het Metropolitan National Park is een aanrader.

Bocas del Toro

In de Caribische Zee, vlakbij de grens met Costa Rica, ligt de schitterende eilandengroep Bocas Del Toro. Makkelijk te bereiken per vliegtuig of voordelig met een nachtbus, maar Bocas moet je zien! Hoofdeiland Colon is gezellig druk en ideaal voor een drankje en een hapje. Om andere eilanden te ontdekken pak je de watertaxi. Bastimentos is zeker mooi, maar vergeet ook Carenero of Zapatillos niet. Ga snorkelen en spot zeesterren, geniet van kreeft en vis bij Bibi’s on the Beach, huur een fiets of aanschouw de luiaard in zijn natuurlijke habitat. Reisjunk Greg Gerrits geeft meer tips voor een geweldig verblijf op Bocas del Toro.

Boquete

Boquete ligt in de bergen van Panama en is een walhalla voor outdoorliefhebbers, dus deze mag zeker niet ontbreken in het rijtje Panama bezienswaardigheden. Van een rustige wandeling tot een stevige hike: Boquete kent talloze wandelpaden en trekkingen, zoals The Lost Falls, de beklimming van vulkaan Baru of zelfs een meerdaagse trip. Het schattige Boquete is ook de koffie hoofdstad van Panama, dus koffie drinken of een bezoekje aan een koffieplantage hoort thuis op je to-do-list. Een gids kan je van alles vertellen over de omgeving.

Santa Catalina

Een stipje op de kaart, maar groots in haar belevenissen: Santa Catalina aan de Pacifische kust. Hier ga je naartoe om te surfen of te duiken (of te snorkelen). Santa Catalina heeft perfecte golven voor de beginnende én gevorderde surfer en verschillende duikscholen bieden cursussen en trips aan in de onderwaterwereld. Coiba Island, op ruim een uur varen van het vaste land, is een fantastische duikplek waar je zonder twijfel haaien en schildpadden tegenkomt. Echte mazzelaars spotten ook walvissen en walvishaaien, die hier veelal in het zomerseizoen rondzwemmen.

San Blas eilanden

Na alle bezienswaardigheden Panama nog toe aan wat ontspanning? Of juist geen tijd om het hele land te ontdekken? Dan is een tripje naar de San Blas eilanden ideaal. Vanuit Panama City goed te bereiken, terwijl je je er al snel in een andere wereld zult wanen. Veel eilandjes zijn onbewoond en ontdek je dus het beste met een eigen zeilboot (en schipper). Op bewoonde eilanden ontmoet je het Kuna Yala volk, een eeuwenoude Indianenstam waar je – met respect – veel kunt leren over de historie van de regio. Verse visliefhebbers zijn hier ook aan het juiste adres, want supermarkten heb je hier niet. Viva Panama!

Plan jouw reis naar Panama

Ben je op zoek naar een bijzondere Panama rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nadieh, de reisexpert in Centraal Amerika. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek.  Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nadieh.

Panama met kinderen

Wil je graag naar Panama reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Panama met kinderen.

Beste reistijd Panama

De beste reistijd voor Panama is in de maanden december tot en met april. Ook in de overige maanden kan je prima reizen door Panama. Lees meer over de beste reistijd Panama.