Ontmoet de locals tijdens een excursie in Panama

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Emberá tour

De Emberá is een van de etnische groepen die in Panama leeft. Tijdens deze excursie bezoek je de bevolkingsgroep die leeft in het Chagres Nationaal Park. Tijdens een wandeling in de jungle maak je kennis met verschillende vogelsoorten en ontdek je watervallen. Ook zullen de Emberá hun kennis van planten, ambachten, culturele dansen en muziek met je delen.

Wandel de Quetzal Trail

De Quetzal Trail verenigt de twee gemeenschappen Boquete en Cerro Punta, en is een van Panama's meest bezochte en populaire wandelingen. De route is vernoemd naar de zeldzame Quetzal vogel. Naast de Quetzal zijn er meer dan 220 andere vogelsoorten die in het gebied voorkomen. Deze tour is een goede combinatie van wandelen en het observeren van de dieren die in dit gebied leven. Je gids laat je de ongelooflijke variëteit van endemische fauna en flora zie, en uiteraard is het ook een missie om een ​Quetzal te spotten.

Koffie tour in Boquete

Panama is een van de beste koffieproducenten ter wereld en produceert jaarlijks meer dan 13 miljoen pond koffie. De geschiedenis en ontwikkeling van Boquete is verbonden met koffieplantages, en geen reis naar Panama zou compleet zijn zonder een koffie tour te doen. Je leert hoe Panamezen koffie verbouwen en wat deze koffie uniek maakt. Een deskundige gids zal je uitleggen hoe koffie wordt verbouwd, geoogst, verwerkt en geproduceerd in een kleine lokale finca. Na de rondleiding kun je uiteraard zelf ervaren hoe lekker een kopje vers gezette koffie hier smaakt!

 

Wil je zoveel mogelijk lokale excursies in Panama opnemen in je reis? Bekijk dan deze voorbeeldreis met maximale positieve impact.

Zapatilla Adventure in Bocas del Toro

De excursie Zapatilla Adventure is een geweldige dagtocht vol zwemmen, snorkelen, wild spotten, onderwaterontdekking en ontspanning op het strand. De eerste stop is bij het beroemde "Sloth Island". Je gids zal uitleggen hoe deze nieuwsgierige wezens hier zijn aangekomen en zal je helpen ze in de bomen te spotten. De volgende stop is in Cayo Coral, waar je kunt snorkelen. Je gids zal met je in het water zijn om al je vragen te beantwoorden en de veiligheid van iedereen te garanderen. Na wat tijd te hebben besteed aan het observeren van de onderwaterwereld, is het tijd om jezelf er echt in onder te dompelen met een Anfibia Board-sessie. Na de lunch ga je naar het prachtige eiland Cayo Zapatilla. De twee eilanden waaruit dit gebied bestaat, maken deel uit van het Bastimentos National Marine Park. Je hebt hier een paar uur om te zwemmen, snorkelen, ontspannen en dit ongelooflijke eiland te verkennen.

Jungle wandeling en cacao tour

Een fan van wandelen, maar ook van chocolade? Dan is dit de perfecte activiteit. Je maakt een wandeling door de jungle naar een cacao plantage, waar je alles leert over het proces van chocolade maken. Uiteraard gaat dit niet zonder proeven!

Walvissen spotten vanuit Boca Chica

Altijd al gedroomd over het zien van deze fantastische beesten? Tussen eind juli en eind oktober kun je een tour maken in de Golf, van Chiriqui waarbij je bultrugwalvissen kunt zien. Per boot vertrek je om te kijken of je de walvissen ergens kunt vinden. Ook heb je tijd om te genieten op de tropische stranden in de buurt.

Verken Santa Fe per paard

Paardrijden is een geweldige manier om het platteland te zien en de meer afgelegen plekken te bereiken. De provincie Veraguas staat bekend om zijn veehouders en veeboerderijen, rodeo's en paardensportwedstrijden, zadelmakerijen en geweven hoeden. Paardenliefhebbers zullen zich hier thuis voelen.

"Made in Herrera"

Ontdek de meest traditionele producten van de provincie Herrera. Observeer hoe het zout uit de Stille Oceaan wordt gewonnen met dezelfde techniek die de inheemse bevolking uitgevonden had. Leer waarom het dorp La Arena beroemd is om zijn aardewerk en ontdek hoe moeilijk het is om het pottenbakkerswiel te gebruiken. Ook bezoek je een traditionele suikerrietmolen om te zien hoe het verfrissende suikerrietsap genaamd "Guarapo" wordt gemaakt en hoe suikerriethoning wordt gekookt. Tenslotte kom je weten hoe het lokale brood, genaamd "Pan de La Arena", in kleiovens wordt gebakken en hoe het zijn unieke smaak krijgt.

Plan jouw reis naar Panama

Ben je op zoek naar een bijzondere Panama rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Liesbet, de reisexpert in Panama. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Liesbet.

Panama met kinderen

Wil je graag naar Panama reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Panama met kinderen.

Beste reistijd Panama

De beste reistijd voor Panama is in de maanden december tot en met april. Ook in de overige maanden kan je prima reizen door Panama. Lees meer over de beste reistijd Panama.

Meer Panama inspiratie

Panama Stad is het waard om ontdekt te worden. Inspiratie nodig? Lees de mini reisgids bezienswaardigheden Panama van Reisjunks Greg & Irene.