Panama is nog niet zo bekend als buurland Costa Rica, maar heeft minstens net zoveel te bieden. Het bruisende Panama Stad, het indrukwekkende Panamakanaal, eindeloze regenwouden, spierwitte bountystranden en boeiende Indiaanse stammen: tijdens je rondreis Panama reis je van het ene hoogtepunt naar het andere.

Maak zoveel mogelijk gebruik van tappunten om je eigen waterfles bij te vullen

Ontvang een voorstel op maat

Geef Nadieh je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze individuele rondreizen door Panama maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je individuele rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Wissel je verre reizen af met een vakantie dichterbij huis

Reisadvies Panama

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Panama. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Panama

Beste reistijd Panama

Rondreizen in Panama

Auto huren in Panama

Wil je Panama op je eigen tempo ontdekken? Maak dan een rondreis met een huurauto. In Panama kun je prima zelf rijden en eigen vervoer geeft je ultieme vrijheid. Zo kun je stoppen waar je wilt en je dag helemaal zelf indelen. Onze lokale reisspecialist Nadieh stelt graag een mooie autorondreis Panama voor je samen. Helemaal op maat.

De mooiste stranden van Panama

Zie je jezelf al liggen, op een wit strand omzoomd door wuivende palmbomen? De stranden van Panama zijn paradijselijk. Ga zeker naar de eilandengroep Bocas del Toro. Hier kun je heerlijk relaxen in je hangmat, maar je kunt er ook snorkelen, duiken en surfen. Ben je op zoek naar een unieke eilandervaring, dan is een trip naar de San Blas eilanden een aanrader. Deze archipel bestaat uit 357 eilanden en het gebied is in handen van de Kuna Indianen. Hier vind je geen hotels, maar alleen sfeervolle houten huisjes. De San Blas-eilanden zijn onvoorstelbaar mooi, met spierwitte stranden, helderblauw water en hoge palmbomen. Je leert er bovendien de unieke cultuur van de Kuna kennen.

Duurzaam reizen in Panama

Je Panama reis draait voor een groot deel om de natuur. Natuurlijk wil je je ecologische voetafdruk dan graag beperken. Daarom is het belang om te slapen in ecolodges, die gerund worden door lokale eigenaren. Zo help je de locals om in hun levensonderhoud te voorzien en je kunt tegelijkertijd onbezorgd van de natuur genieten. Ga zeker op pad met een lokale gids, die je alles kan vertellen over de flora en fauna in zijn gebied. Ga je naar de San Blas-eilanden? Dan ondersteun je de Kuna-indianen, die leven volgens hun eigen regels en wetten. Hier vind je kleine, basic accommodaties die in handen zijn van de Kuna. Je overnacht op een paradijselijk eiland én leert hoe de Kuna hun traditionele cultuur in stand houden.

Rondreis Panama zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je reis naar Panama zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Nadieh, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.