Paspoort en visum

Wanneer je naar Madagaskar op vakantie gaat, heb je een visum nodig. Dit moet je vooraf online aanvragen via de site van de immigration van Madagaskar. Doe dit minimaal 72 uur vóór aankomst in Madagaskar. Bij aankomst op het vliegveld kun je dan het visum kopen. Er wordt een vergoeding van 80.000 Ariary (ongeveer €24,-) gevraagd voor een visum van 30 dagen of minder. Het visum kun je verkrijgen bij de controle desk het dichtst bij de Direction Genrale des Impots (DGI), bij een elektrisch bord waar de kosten van de visa op staan vermeld. Daarnaast zal er een toeristenbelasting van €10,- worden gevraagd. Let erop dat als je langer dan 30 dagen in Madagaskar wilt verblijven, er een langere visumprocedure is. Meer informatie vind je op de site van de Visumcentrale.

Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst uit Madagaskar.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De munteenheid van Madagaskar is de Ariary (MGA). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Ariary eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

Je kunt in Madagaskar niet met je reguliere bankpas geld opnemen. De enige manier om geld op te nemen is met een creditcard, en dit is ook heel beperkt. Als je een Visa Card hebt, kun je deze als back-up meenemen. Contante Dollars of Euro’s meenemen is een must, zodat je die kunt wisselen. Laat je informeren door Frank over de mogelijkheden.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Madagaskar is het gedurende onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het er 2 uur later.

Elektriciteit

De netspanning in Madagaskar is 220 volt. Je hebt in de meeste gevallen een driepotige stekker nodig. Een wereldstekker meenemen is in ieder geval handig.

Kleding

Het voor een rondreis Madagaskar aan te raden om laagjeskleding mee te nemen. Overdag kan het warm zijn, maar ‘s avonds koelt het af en is een fleecetrui wel lekker.

Meer informatie?

Wil je nog meer informatie over Madagaskar zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online.

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.