Vind je vlucht naar Madagaskar

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places naar Madagaskar vlieg je naar en van Antananarivo.
 • Er zijn geen directe vluchten naar Madagaskar.
 • KLM/Air France vliegt 5 x per week van Amsterdam (via Parijs CDG) naar Madagaskar. Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • Ook vliegt KLM vanuit Amsterdam via Nairobi naar Antananarivo. De aansluitende vlucht is met Kenya Airways.
 • Een populaire optie is om KLM, Air France en Kenya Airways te combineren. Heen vlieg je met KLM naar Nairobi en verder met Kenya Airways naar Antananarivo. Terug vlieg je met Air France naar Parijs en aansluitend met KLM tot op Schiphol. Deze drie maatschappijen behoren tot dezelfde groep. Hierdoor is dit mogelijk.
 • Andere mogelijkheden vanaf Amsterdam zijn onder meer Turkish Airlines en Kenya Airways. Je moet dan minimaal één keer overstappen.
 • Vanaf Brussel is de beste optie een trein/vlucht combinatie met Air France. Iets voor 7 uur ’s ochtends neem je de TGV op station Brussel Midi tot in Parijs CDG om vervolgens de directe vlucht naar Antananarivo te nemen, waar je diezelfde avond nog aankomt. Inchecken voor het hele traject doe je bij de Air France desk in het Brusselse station. Wel zo makkelijk.
 • Een andere mogelijkheid vanuit Brussel is met Ethiopian Airlines. Je moet dan minimaal één keer overstappen. Voordeel aan Ethiopian Airlines is dat ze ook landen op Nosy Be. Indien je de reis wil afsluiten met een strandeinde op dit paradijslijke eilandje, is dit je beste optie. Je vliegt heen via Addis Abeba naar Antananarivo, en terug vanaf Nosy Be. Een win win situatie waarmee je vakantiedagen extra hebt en op een binnenlandse vlucht bespaart. Je moet immers niet meer terug naar Antananarivo om je terugvlucht te halen.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam. Ook gaat er een rechtstreekste trein van Amsterdam naar Brussen en Parijs.
 • Heb je een vraag over de aansluiting van je vlucht op je reisplan, of naar andere vluchtopties die het beste bij jouw reis passen? Neem dan contact op met Frank, de reisexpert van Better Places in Madagaskar. Hij beantwoordt je vragen graag.

Tips bij het boeken van je vlucht

 • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
 • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
 • Het is aan te raden je vlucht bij een Europese maatschappij te boeken, zodat je beter beschermd bent in het geval van problemen of vertragingen.
 • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van COVID-19 ten zeerste aan te raden.

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Madagaskar is 4838kg CO2e (Bron: Atmosfair)

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Omdat vliegen veel te goedkoop is, leggen wij onszelf een vrijwillige CO2-belasting op. Dat geld investeren we in de energietransitie.

Boek je vlucht via FlyGRN

Wij raden aan om via FlyGRN de vluchten voor je reis te boeken. FlyGRN laat de CO2 uitstoot van je vlucht zien en compenseert deze gratis! Wanneer je een vlucht zoekt voor een korte afstand, laat FlyGRN automatisch de alternatieve route per trein zien.
Lees het interview met Jelle Bekirovic, de oprichter van FlyGRN.

Boek je vlucht via FlyGRN

Plan je reis naar Madagaskar

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.