Paspoort en visum

Wanneer je naar Oeganda gaat heb je een visum nodig. Het visum geeft aan dat jij voor een bepaalde tijd in Oeganda mag verblijven. In het vliegtuig ontvang je een formulier. Hierop vul jij hoeveel dagen je in Oeganda verblijft. Je kunt een toeristenvisum krijgen voor maximaal drie maanden. Bij aankomst op het vliegveld betaal je bij de douane $ 50. Zorg ervoor dat je dus een nieuw briefje (na 2001) van $ 50 US dollar op zak hebt.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Oeganda. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De nationale munteenheid van Oeganda is de Ugandese Shilling (USH). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Ugandese Shilling eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen. In Oeganda kun je in de meeste grote dorpen en steden met je europas bij Stanbic en Barclays banken pinnen maar de automaten werken niet altijd en soms zit er niet voldoende cash in de automaat.Dus is het altijd handig om wat contant geld mee te nemen. Soms willen er nog weleens storingen optreden en je kunt niet overal pinnen. Contant geld kun je bij veel banken omwisselen in USH (Ugandese Shilling). Let er op dat je een goede koers krijgt.
Verder kun je met een VISA card bijna overal geld opnemen. Dit is wel vrij prijzig. Met een Mastercard kun je niet overal geld opnemen. Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Oeganda is het gedurende de zomertijd 1 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het er 2 uur later.

Elektriciteit

Het voltage in Oeganda is 240 Volt, maar omdat de stopcontacten vaak anders zijn, is het meenemen van een wereldstekker een must.

Kleding

Het voor een rondreis Oeganda aan te raden om (katoenen) laagjeskleding mee te nemen. Overdag kan het er warm zijn, maar de avonden zijn er behoorlijk fris. De zon is scherp in Oeganda dus vergeet niet een hoed of pet mee te nemen.

Meer praktische info Oeganda

Wil je nog meer informatie over Oeganda zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online.

Duurzaam reizen Oeganda

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.