De beste reistijd in Oeganda wordt uiteraard vooral bepaald door het weer. Misschien vind je het daarnaast belangrijk dat het niet te druk is. Voor Oeganda zelf is het ook beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor de beste reistijd Oeganda niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar Oeganda te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexpert Sander, die al jaren in Oeganda woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Oeganda vakantie. Daarbij kijkt hij niet alleen naar het klimaat, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode.

De beste reistijd in Oeganda is van december t/m februari en van mei t/m september, de droge tijd. Tussen deze twee periodes kan er hevige regenval plaatsvinden, maar ook dan kun je prima een rondreis Oeganda maken.

Oeganda Klimaat

beste reistijd Oeganda

Oeganda ligt op de evenaar en heeft een subtropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar rond de 26 graden. Van december tot februari liggen de temperaturen net iets hoger. Oeganda kent twee regenseizoenen: in de maanden maart en april, en in oktober en november. Maar door klimaatveranderingen kan dit ieder jaar weer net even anders zijn. Vaak regent het ’s nachts of er valt overdag een flinke bui, waarna het weer droog is. Het kan in Oeganda echter het hele jaar door regenen. Voordeel van de regentijd is, dat het land extra groen is en je de chimpansees vaak goed kunt zien omdat ze afkomen op de vruchten aan de bomen.

De beste reistijd Oeganda is tijdens de maanden december t/m februari en mei t/m september, de droge tijd. Tussen deze twee periodes kan er hevige regenval plaatsvinden, maar ook dan kun je prima een rondreis Oeganda maken.

Drukte

beste reistijd Oeganda drukte

Het hoogseizoen Oeganda valt tijdens de maanden juli en augustus en december t/m februari, waarbij de maanden rond juli en augustus het drukst zijn. De relatief rustige maanden zijn maart t/m mei en oktober-november, waarbinnen ook de regenseizoenen vallen. Je kunt in deze periode prima een Oeganda rondreis maken, maar houd rekening met af en toe een hevige bui.

Speciale Evenementen

beste reistijd Oeganda evenementen

September: Nyege Nyege Festival

Nyege Nyege Festival staat voor vrede, respect en vooral heel veel plezier en wordt gezien als een van de meest belangrijke festivals in Oost-Afrika.

Plan jouw reis naar Oeganda

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Oeganda? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sander, de reisexpert die er jaren heeft gewoond. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sander.

Oeganda met kinderen

Wil je graag naar Oeganda reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. 

Reiservaringen Oeganda

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Oeganda op TrustpilotRondreis of Reviews.