Gwendeline - Reisexpert Argentinië

Met mijn reiservaringen, studie en kennis van Argentinië ben ik de reiswereld in gestapt, heb ik mijn eigen reisburo geopend en ben ik je Argentinie specialist. Het is een leuke uitdaging om elke keer weer een persoonlijke draai aan de reis te geven om deze helemaal af te stemmen op de wens van de reiziger.

Reisexpert Argentinië_Gwendeline

Top 5 reistips Argentinië volgens Gwendeline

Maak een roadtrip in de regio rond Salta
Slaap op een estancia midden in de natuur
Ga van de gebaande paden af
Snorkel met zeeleeuwen op Peninsula Valdés
Sluit je reis af bij de Iguazú Falls


 

Reistips Argentinië – Maak een roadtrip in de regio rond Salta

Over mijn favoriete regio’s hoef ik niet lang na te denken: dat zijn Salta en Jujuy, dat ten noorden van Salta ligt. De natuur is hier fantastisch, ruig en kleurrijk en elke dag ontdek je talloze nieuwe plekken, de één nog mooier dan de andere. De route Salta-Cachi-Cafayate is misschien wel het mooiste en die kun je prima met een huurauto ontdekken. Qua natuur is dit gebied geweldig, maar ook qua cultuur heeft het veel te bieden. De indianencultuur is hier nog springlevend en de dorpjes zijn erg sfeervol. Wil je het echte avontuur opzoeken, dan is een 4WD-reis over de verlaten hoogvlaktes in de regio rond Salta een aanrader.

Slaap op een estancia midden in de natuur

Argentinië heeft prachtige accommodaties midden in de natuur, de estancia’s. In Patagonië zijn er verschillende, bij voorbeeld in de omgeving van El Calafate. Je slaapt dan naast het meer waar de beroemde gletsjer Perito Moreno op uitkomt. Je maakt daar zelf mee hoe het is om op zo’n afgelegen plek te leven. De estancia’s zijn niet de goedkoopste overnachtingsplekken, maar het is erg de moeite waard om ergens zo’n mooie lodge in je reis op te nemen. Kijk hier voor een uitgebreide samenvatting van de mooiste accommodaties in Argentinië.

Ga van de gebaande paden af – Reistips Argentinië

Argentinië heeft veel highlights en als reiziger wil je die natuurlijk graag zien. Maar het is ook de moeite waard om van de gebaande paden af te gaan en nog wat dieper het land in te duiken. Op Vuurland wil je natuurlijk over het Beagle Kanaal varen en zeeleeuwen spotten. Maar je kunt hier ook prachtige trekkings maken waarbij je voelt dat je je aan het einde van de wereld bevindt. In Buenos Aires kun je een tangoshow bijwonen, maar het is nog leuker om met locals op pad te gaan en de lokale tango-danssalonnen te bezoeken, de milonga’s. Dat zijn unieke ervaringen waarbij je Argentinië nog beter leert kennen.

Ga niet alleen voor de prachtige natuur naar Argentinië, maar kies ook voor de 5 leukste steden van het land.

Snorkel met zeeleeuwen op Peninsula Valdés

Peninsula Valdés is een paradijs voor dierenliefhebbers. Van juni tot december is dit een geweldige plek om walvissen te spotten. Die kun je natuurlijk vanaf een boot bewonderen, maar er is een avontuurlijkere optie: kajakken. Het is geweldig om die enorme dieren vanuit je kleine kano te bekijken. Verder kun je op Peninsula Valdés snorkelen met zeeleeuwen. Deze dieren zijn van nature heel speels en nieuwsgierig en dat geeft je de kans om ze van heel dichtbij te bekijken. Dit is wel echt een hoogtepunte van de reistips Argentinië. 

Sluit je reis af bij de Iguazú Falls

In een blog met dé reistips Argentinië mogen de Iguazú Falls niet ontbreken. Deze watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië en ze behoren tot één van de natuurlijke wereldwonderen. Terecht, want de watervallen zijn overweldigend in omvang, breedte en kracht. Je kunt ze vanuit Argentinië bekijken en een dagtripje maken naar de Braziliaanse kant. Bij Iguazu Falls heb je bovendien prachtige junglelodges met zwembad, waar je helemaal bij kunt komen. Een perfecte manier om je rondreis af te sluiten.

Plan jouw reis naar Argentinië

Ben je op zoek naar een bijzondere Argentinië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Gwendeline, de reisexpert in Argentinië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Gwendeline.

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer inspiratie voor een rondreis door Argentinië? Op haar blog vertelt Karlijn meer over haar reistips voor Argentinië. Of lees meer over bezienswaardigheden in Argentinië die je niet mag missen.

Beste reistijd Argentinië

Reisexpert Gwendeline, die al jaren in Argentinië woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Argentinie vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt ze naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. Lees meer over de beste reistijd van Argentinië.