Top 5 bezienswaardigheden Argentinië volgens Gwendeline

De ruige landschappen van Patagonië
Hiken in El Chaltén
Bezienswaardigheden Argentinië: de watervallen van Iguazu
De regio rond Salta: een avontuurlijke roadtrip
De dierenwereld van Peninsula Valdés

De ruige landschappen van Patagonië

Eindeloze leegte. Ruige bergen. Witte gletsjers. Grote kolonies pinguïns. Patagonië is één van de meest spectaculaire natuurgebieden ter wereld. Reis af naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en breng een paar dagen door in Ushuaia en omgeving. Hier maak je prachtige wandelingen door Vuurland en vaar je door het Beagle Kanaal. Dé plek om kolonies zeeleeuwen en bijzondere vogels te spotten. Hier ben je relatief dichtbij Antarctica, een heel bijzonder idee.

Iets noordelijker liggen de gletsjers van Patagonië, waarvan Perito Moreno de bekendste is. Je kunt deze enorme ijsvlakte bewonderen vanaf een platform, maar je kunt ook prachtige wandelingen maken over het ijs. Met ijzeren crampons onder je schoenen klim je langs ijsgrotten, diepe kloven, blauwe meertjes en kleine watervallen. Een wandeltocht die je nooit meer vergeet. Heb je nog geen genoeg van al die gletsjers, maak dan ook boottocht over het Argentinomeer. Hierbij vaar je langs imposante gletsjers en drijvende ijsbergen, afgebroken van de enorme gletsjers aan de randen van het meer. Dit is echt wel één van de hoogtepunten van bezienswaardigheden in Argentinië.

Hiken in El Chaltén

Het kleine El Chaltén is dé plek om de mooiste wandelingen te maken. Het dorp ligt aan de voet van het Fitz Roy-massief, een berggebied vol grillige bergtoppen, blauwe bergmeren en mooie wandelpaden. Vanuit El Chaltén starten vijf goed aangegeven wandelroutes, onder andere naar de knalblauwe Laguna de los Tres en het gletsjermeer Laguna Torre. Onderweg kom je langs schitterende uitzichten op de bergen van Fitz Roy. Deze mag zeker niet ontbreken in het lijstje met bezienswaardigheden Argentinië.

Wil je Perito Mereno en El Chalten bezoeken? Bekijk de Patagonië rondreis ter inspiratie voor de ideale route.

Bezienswaardigheden Argentinië: de watervallen van Iguazu

Iguazu is een plek van superlatieven. Dit is het grootste watervallencomplex van Zuid-Amerika en de honderden watervallen zijn samen maar liefst drie kilometer lang. Iguazu ligt op de grens van Argentinië en Brazilië en beide kanten zijn een bezoek waard. In Brazilië heb je een prachtig uitzicht op de watervallen en kun je goed zien hoe omvangrijk het geheel is. Aan de Argentijnse kant sta je midden tussen al het watergeweld en beleef je de kracht van het water van dichtbij. Je kunt hier ook een boottocht maken en in het hele park heb je kans op het spotten van toekans, wasbeertjes en andere dieren.

De regio rond Salta: een avontuurlijke roadtrip

In het noordwesten van Argentinië, niet ver van de grens met Bolivia, ligt de stad Salta. Hier is de sfeer heel anders dan in de rest van Argentinië. Ook de landschappen zijn niet te vergelijken met die in het koude zuiden. Vanuit Salta kun je een prachtige roadtrip maken over de hoogvlaktes en vooral de route Salta-Cachi-Cafayate is een aanrader. Je rijdt door kleurrijke woestijnachtige landschappen, vol rode, oranje en roze rotsen, cactusvelden en diepe kloven. Qua natuur is dit gebied geweldig en ook qua cultuur heeft het veel te bieden. De indianencultuur is hier nog springlevend en de dorpjes zijn erg sfeervol. Maak zeker ook een stop in Cafayate, de wijnhoofdstad van de regio. Volg een rondleiding door een wijnhuis en proef de lekkerste wijnen uit deze hooggelegen wijnregio.

Een rondreis in Argentinië is niet compleet zonder verblijf bij de leukste guesthouses op bijzondere locaties. Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige accommodaties waar de gastvrijheid centraal staat.

De dierenwereld van Peninsula Valdés 

Wil je graag wilde dieren spotten, dan is Peninsula Valdés aan de oostkust van Argentinië de beste plek onder de bezienswaardigheden Argentinië. Hier leven onder andere pinguïns, walvissen, zeeleeuwen, zeeolifanten en zeevogels. Ga je voor de walvissen, zorg dan dat je hier tussen juni en december bent. Voor de kust komen zo’n 1600 walvissen bij elkaar om te paren en jongen te baren. Walvissen spotten kan natuurlijk vanaf een boot, maar een avontuurlijkere optie is kajakken. Het is geweldig om deze enorme dieren vanuit je kleine bootje te bekijken. Verder kun je op Peninsula Valdés snorkelen met zeeleeuwen. Deze dieren zijn van nature erg speels en nieuwsgierig en dat geeft je de kans om ze van heel dichtbij te bewonderen. Op het schiereiland Punta Tombo leeft de grootste Magelhaen pinguïn kolonie ter wereld, met maar liefst zo’n 650.000 pinguïns. Zeker een bezoek waard.

Plan jouw reis naar Argentinië

Ben je op zoek naar een bijzondere Argentinië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Gwendeline, de reisexpert in Argentinië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Gwendeline.

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer tips voor bezienswaardigheden Argentinië? Kijk dan op deze blog. Of lees hier meer over de leukste steden in Argentinië. 

Beste reistijd Argentinië

Reisexpert Gwendeline, die al jaren in Argentinië woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Argentinie vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt ze naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. Lees meer over de beste reistijd van Argentinië.

De impact van je vakantie op het klimaat 

Een verre vliegreis veroorzaakt veel CO2e-uitstoot. Dat is niet goed voor het klimaat. Tegelijkertijd is het geen goed idee om helemaal niet meer te reizen naar verre bestemmingen. Op veel bestemmingen is één op de tien mensen afhankelijk van hun inkomsten uit het toerisme.  

Daarom adviseren we je om niet elk jaar een verre reis te maken. Als je toch gaat, ga dan zo lang mogelijk en zorg ervoor dat je een zo groot mogelijke positieve impact maakt met jouw vakantie. Onze lokale reisexperts helpen je daar graag bij.