Tips watervallen in Argentinië bezoeken

Plan twee dagen in
Schaf een drybag aan
Prachtige flora en fauna
Varen over de Río Iguazu

Tip 1: neem genoeg tijd voor de Iguazu Falls

Je denkt misschien: hoeveel tijd kan het kosten om een watervallen in Argentinië te bekijken? Nou, voor de Iguazu Falls heb je wel een paar dagen nodig. Ga op dag 1 naar de Braziliaanse kant. Vanaf daar heb je het mooiste overzicht over de watervallen. Op dag 2 is Argentinië aan de beurt. De Argentijnse kant van de watervallen is heel anders: daar sta je midden tussen het water en zie van je dichtbij hoe indrukwekkend dit natuurfenomeen is. Sla vooral de overweldigende Devil’s Throat niet over, een halfronde waterval van 150 meter breed en 70 meter hoog. Er zijn prima wandelpaden aangelegd, dus je komt vanzelf langs de mooiste plekken.

Tip 2: watervallen Argentinië: bescherm je spullen

Aan de Argentijnse kant van de Iguazu Falls sta je midden tussen het water, dus zorg dat je spullen goed beschermd zijn. Draag een regenjas of poncho (of geniet van het frisse water in de tropische hitte) en houd je camera en telefoon droog. Een drybag is hiervoor een prima oplossing.

Tijdens onze rondreizen door Argentinië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties. Bekijk hier welke hotels in Argentinië we gebruiken! 
 

Tip 3: probeer dieren en vogels te spotten

De Iguazu Falls zijn niet alleen mooi vanwege het watergeweld, maar deze watervallen in Argentinië liggen ook nog eens in een prachtige omgeving. Midden in het knalgroene regenwoud, dus genoeg moois te zien. Met een beetje geluk spot je hier toekans, apen, witsnuitberen en kleurrijke vlinders.

Tip 4: maak een boottocht over de Rio Iguazu

Wil je de Iguazu watervallen in Argentinië van héél dichtbij meemaken? Maak dan een boottocht over de Rio Iguazu. Je vaart bijna onder de watervallen door en je wordt dan ook ongetwijfeld kletsnat, maar spectaculair is het zeker.

Plan jouw reis naar Argentinië

Ben je op zoek naar een bijzondere Argentinië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Gwendeline, de reisexpert in Argentinië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Gwendeline.

Meer reisinpiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer informatie en leuke tips voor een reis door Argentinië? Blogger Karlijn vertelt meer over dit mooie deel van de wereld op haar website!

Duurzaam reizen Patagonië

Argentinië is een enorm groot land. Wil je alle highlights zien, dan moet je regelmatig een binnenlandse vlucht nemen. Zonde, want je verliest zo veel tijd met wachten op vliegvelden. En natuurlijk is vliegen verre van duurzaam. Wil je Argentinië echt leren kennen, kies dan een bepaald gebied uit dat je helemaal verkent, zoals Patagonië! Hier kun je heerlijk met je eigen huurauto op pad, talloze (meerdaagse) wandelingen maken en de prachtige natuur van Argentinië op je gemak verkennen. Overnachten kan op sfeervolle estancia’s en in lodges, die gerund worden door locals. Lees hier meer over duurzaam reizen in Argentinië.

De beste reistijd

Wil je graag naar Patagonië nu je al de informatie hebt opgedaan? Dan is de beste reistijd voor Zuid-Argentinië van november t/m maart. Wil je de grootste drukte ontwijken, dan is maart de beste maand.