Beste reistips India volgens onze expert

  • Slaap onder de sterren in de woestijn
  • Tijgers spotten in Tadoba National Park
  • Slaap bij een Indiase familie thuis
  • Reis een stuk met de trein
  • Laat je meeslepen door een Bollywoodfilm
  • Leer de roze stad Jaipur kennen
  • Relaxen in Goa

Reistips India – Slaap onder de sterren in de woestijn

In India gebeurt er altijd iets, er is altijd leven. Er zijn altijd en overal mensen en dat maakt mijn land zo bijzonder. Maar soms is ook het fijn om even te ontsnappen aan de drukte en de natuur in te gaan. Vanuit Jaisalmer, een stad in Rajasthan, kun je per kameel de woestijn intrekken. Je slaapt onder de sterren op een afgelegen plek en je bent even weg van het drukke India.

Tijgers spotten in Tadoba National Park

Eén van mijn favoriete nationale parken is Tadoba National Park. Dit park ligt in het hart van het land en het wordt maar weinig bezocht. Hier leven meer dan tachtig tijgers en er zijn ook volop herten, vogels en krokodillen te bewonderen. Naast een rijk dierenleven heeft het park ook een prachtig landschap. Het is groen, weelderig en de aarde is er knalrood en vruchtbaar. Ik vind het schitterend.

Reistips India – Slaap bij een Indiase familie thuis

India is in alle opzichten anders dan je gewend bent. Dat maakt het extra leuk om in een homestay te overnachten, waarbij je kennismaakt met het dagelijkse leven van een Indiase familie. Er zijn allerlei soorten homestays: van historische huizen in de stad tot kleinschalige bungalows op een actieve plantage. Sommige homestays zijn eenvoudig, andere heel luxe. De eigenaren vinden het geweldig om reizigers te ontvangen en ze nodigen je uit om mee te draaien in het gezin. Help bijvoorbeeld bij het koken van een traditionele Indiase maaltijd, bezoek met je gastheer een bruiloft en leer het land zo echt kennen.

Wil je zoveel mogelijk lokale excursies opnemen in je India reis? Bekijk dan deze voorbeeldreis met maximale positieve impact.

Reistips India – Reizen met de trein

Welke route je ook kiest, zorg dat je altijd een treinreis inbouwt. Al is het maar een korte rit. Met de trein reizen is de beste manier om zoveel mogelijk van India te zien, terwijl je tegelijk de Indiase manier van reizen leert kennen. Indiërs nemen altijd hun eigen eten mee in de trein en delen dat graag met je. Een Indiase treincoupé lijkt wel een Indiase huiskamer en het is heel leuk om daar even deel van uit te maken.

Laat je meeslepen door een Bollywoodfilm

Ik woon alweer jaren in India, maar ik heb ook een tijdje in Spanje gestudeerd. Ik vond het geweldig, maar ik miste India. Ik miste het Indiase eten, zoals mijn favoriet paani puri, gevulde deegballetjes die je het beste bij een straatstalletje kunt proeven. En ik miste de Bollywoodfilms. Het is geweldig om naar de bioscoop te gaan en je mee te laten slepen door de muziek, de dans en het enthousiasme van de andere bezoekers. Om een Bollywoodfilm te begrijpen hoef je geen Hindi te spreken.

Voor het eerst op reis naar India? Deze India reistips helpen je een handje op weg!

Leer de Roze Stad Jaipur kennen

Jaipur in Rajasthan heeft als bijnaam ‘de roze stad’ en het is een prachtige mix van historische bouwwerken en het moderne India. De stad zit perfect in elkaar, dankzij Jai Singh II, de stichter van de stad. Hij plande de lay-out van Jaipur zorgvuldig en dat zie je nu nog terug. Er zijn zeven stadspoorten, de straten hebben een gridpatroon en zijn heel breed. Samen met de vele paleizen, tuinen en forten maakt dat Jaipur tot een bijzondere stad.

Relaxen in Goa

Goa is mijn woonplaats en één van mijn lievelingsplekken in India. De sfeer is hier anders dan in de rest van het land, mede doordat het vroeger een Portugese kolonie was. De stranden van Goa zijn de perfecte plek om een reis af te sluiten. Je doet in India zoveel indrukken op dat even bijkomen echt nodig is.

Plan jouw reis naar India

Ben je op zoek naar een bijzondere India rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jan, de reisexpert in India. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jan.

Beste reistijd India

De beste reistijd India wordt uiteraard met name bepaald door het weer in India. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd India.

India met kinderen

Wil je graag naar India reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Zo is onze voorbeeldreis met een trekking in Ladakh een ideale reis voor gezinnen.