Ontmoet de locals tijdens een India excursie

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Door Oud Delhi op de fiets - India excursies

In de smalle straatjes van Oud Delhi krioelt alles door elkaar: wandelaars, toeterende auto’s, scooters, ossenkarren en tuk tuks. Je daar doorheen verplaatsten op de fiets lijkt niet ideaal, maar er is geen leukere manier om de oude stad te ontdekken. Je fietst met een kleine groep. Gidsen voor- en achteraan de groep leiden je door het drukke verkeer. De fietstocht brengt je in verschillende wijken van de stad die behoorlijk van elkaar verschillen. Je maakt een aantal leuke stops en ontdekt plekken die je zelf nooit bezocht zou hebben.

Ontdek de roze stad Jaipur per fiets

Wil je het echte Jaipur ontdekken, maak dan een fietstour door de smalle straatjes van de oude stad. Onderweg neem je een kijkje in de huizen, keukens en werkplaatsen van de inwoners. Je gaat in een klein groepje op pad en je lokale gids leert je alles over de geschiedenis van de stad. Je bezoekt de kleurrijke groenten- en fruitmarkten van Jaipur én je geniet van een traditioneel Rajasthaans ontbijt bij een familie thuis.

Bij de locals thuis eten – Excursies in India

Authenticook biedt je de unieke mogelijkheid om bij een lokale familie te genieten van een huisgemaakte, Indiase maaltijd. Een geweldige manier om heerlijke, huisgemaakte gerechten te proeven en in contact te komen met de lokale bevolking.

Eten bij de locals thuis is één van de leukste excursies in India. Reisbloggers Daisy en Patrick gingen je voor en vertellen over hun bijzondere avond.

Leer de geheimen van de Rajasthaanse keuken

Elke regio in India heeft haar eigen, traditionele keuken. In Jaipur kun je een kookworkshop volgen bij Payal, een enthousiaste kok en foodblogger. Jullie doen samen inkopen op de markten van Jaipur en gaan aan de slag met het bereiden van traditionele gerechten, volgens de oude recepten van Payal’s familie. Je krijgt volop praktische tips, zodat je thuis ook de lekkerste Indiase gerechten op tafel kunt zetten.

Een jeepsafari naar lokale dorpen in Chandelao

Wil je het plattelandsleven in India leren kennen, dan is een verblijf in het dorp Chandelao een aanrader. Het is slechts een uur rijden vanaf het drukke Jodhpur, maar je bent in een compleet andere wereld. In Chandelao slaap je in het prachtige fort met een ontzettend vriendelijke eigenaar. Tijdens een jeepsafari kun je de dorpen rond Chandelao bezoeken, die het thuis zijn van de Bishnoi-stam. Je brengt onder andere een bezoek aan de lokale pottenbakker, smid en goudsmid en bezoekt families die op een traditionele manier stoffen bedrukken. Dit is één van de leukste India excursies.

In Chandalao slaap je in een eeuwenoud fort dat generaties lang in dezelfde familie is gebleven. De laatste eigenaar heeft van de paardenstallen slaapkamers gemaakt. 

Leer Indiase specialiteiten koken in Udaipur

Wil je echt Indiaas leren koken, volg dan in Udaipur een kookworkshop bij mevrouw Shastri en haar familie. De workshop vindt plaats in hun eigen huis en je leert er verschillende Indiase gerechten te maken, zoals vegetarische curries en naanbrood. Ook het zelf maken van masala chai staat op het programma. Na afloop eet je gezellig samen met de familie je zelfgemaakte gerechten op.

Maak een mooie treinrit

De treinrit van Deogarh naar Phulad in Rajasthan is een bijzondere ervaring. Je gaat aan boord van een oude trein die dateert uit de jaren dertig en in twee uur rijd je door een prachtig, ruig gebied. De voorzieningen zijn basic en de trein wordt vooral gebruikt door locals. Dat maakt dit ritje extra bijzonder: je hebt alle kansen om contact te maken met de nieuwsgierige Indiërs en samen een mooie treinrit te beleven.

Streetfoodtour in Mumbai

Mumbai staat bekend om haar gevarieerde en heerlijke aanbod aan streetfood. In een kleine groep ga je op pad om het beste streetfood van de stad te proeven. Je komt op plekken die je zelf nooit zou vinden. Chowpatty Beach is veruit de populairste plek onder de locals om de dag af te sluiten met een lekkere snack. Je eet de beste vegetarische hapjes en je proeft zelfgemaakt ijs in een winkel die meer dan 120 jaar oud is. Vervolgens bezoek je de bazaars van Mohammed Ali Road, beroemd om haar khau gallis (eetstraatjes), waar je lokale klassiekers als bhel puri en kebabs eet. Een tour om je vingers bij af te likken.

Lees hier wat tips over treinreizen in India, zodat jij op de leukste manier door dit mooie land kan reizen!

De sloppenwijken van Mumbai – India excursies

De sloppenwijken van Mumbai kregen veel aandacht dankzij de film Slumdog Millionaire, maar deze wijken zijn meer dan alleen de woonplaats van de armen. Je vindt hier ook volop kleine winkels en zaken en de inwoners zijn erg gastvrij. Een gids laat je de openluchtwasserette Dhobi Ghat zien, hij legt uit hoe het er in de sloppenwijken aan toegaat en hij leidt je rond in de slums van Dharavi, waar een miljoen mensen wonen en werken. Je ziet allerlei lokale ondernemingen, van pottenbakkers tot zeepfabriekjes en van bakkertjes tot recyclingbedrijfjes. Daarnaast bezoek je de woongebieden van Dharavi, waar de variëteit aan culturen duidelijk wordt dankzij de tempels, moskeeën en kerken die er zij aan zij staan.

Breng een bezoek aan de Sheroes Hangout

Een excursie is niet helemaal de juiste benaming voor een bezoek aan de Sheroes Hangout in Agra, maar we willen dit bijzondere restaurant niet onbelicht laten. Sheroes Hangout is opgericht door vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van een zuuraanval, iets wat in India helaas nog regelmatig gebeurt. De slachtoffers zijn altijd vrouwen en de daders altijd mannen, waarbij het vaak gaat om iets triviaals als een afwijzing op avances. Door de aanval raken de vrouwen verminkt en vaak worden ze verstoten door hun omgeving. De Sheroes Hangout geeft hen nieuwe kansen. Door hier te werken bouwen de vrouwen opnieuw eigenwaarde op en krijgen ze weer zin in het leven.

Plan jouw reis naar India

Ben je op zoek naar een bijzondere India rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jan, de reisexpert in India. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jan.

Meer inspiratie

Daisy ging eten in Sheroes Hangout in Agra en schreef dit mooie artikel over haar ervaring.

Beste reistijd India

De beste reistijd India wordt uiteraard met name bepaald door het weer in India. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd India.

India met kinderen

Wil je graag naar India reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Zo is onze voorbeeldreis met een trekking in Ladakh een ideale reis voor gezinnen.