Ontdek waarom de Taj Mahal misschien wel de meest romantische plek op aarde is. In Varanasi maak je een boottocht op de heilige Ganges. Je reist langs fabelachtige forten in Rajasthan. In het zuiden stap je aan boord van een traditionele houseboat voor een onvergetelijke tocht over de ‘backwaters’ van Kerala. In het binnenland wandel je door de uitgestrekte theeplantages. Reizen met de trein in India is een avontuur op zich. En natuurlijk proef je van de lekkerste lokale gerechten. Bijkomen van alle indrukken? Sluit je individuele rondreis India af op de tropische stranden van Goa. Een reis om nooit te vergeten!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar India (Delhi) is 3242kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 800,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 284,59
  • Bijdrage luchtvervuiling € 120,24
  • Echte prijs vliegticket € 1.204,83

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door India maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling

 

beste reistijd Noordoost India

Beste reistijd Noordoost-India

Rondreizen in India, Sikkim & Darjeeling

Natuur en wildlife in Assam en Meghalaya

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een rondreis door Assam. In het Kaziranga National Park ga je op safari en sta je oog in oog met wilde neushoorns en olifanten. Wie geluk heeft ziet zelfs een tijger in het hoge gras. Majuli-eiland is een paradijs voor vogelspotters. Tijdens een boottocht op de machtige Brahmaputra vang je misschien wel een glimp op van de zeldzame rivierdolfijn. In Dibrugarh maak je een wandeling door de weelderige theetuinen. Of maak een uitstapje naar de zuidelijk gelegen deelstaat Meghalaya. Daar wandel je over de levende bruggen, die uniek zijn voor deze regio. En bezoek de indrukwekkende Seven Sister Falls en de Nokalikai Falls, de hoogste waterval van India. Hier kun je ook uitstekend mountainbiken door idyllische dorpjes met uitzicht over de laagvlaktes van Bangladesh. Bekijk onze voorbeeldreis naar Assam, Nagaland en Meghalaya.

Duurzaam Reizen India

Sikkim en Noordoost-India zijn nog ongerept en dat moet ook zo blijven. Daarom is het belangrijk om hier als reiziger duurzame keuzes te maken. Slaap in kleinschalige accommodaties, gerund door lokale families. Bezoek traditionele festivals en maak kennis met de lokale tradities in kloosters en tempels. Zo help je deze bijzondere cultuur in stand te houden. De natuur is in Sikkim en Assam uiteraard ook prachtig. Ga samen met je lokale gids op pad voor een meerdaagse trekking en slaap in sfeervolle lodges. Een prachtige ervaring voor jou, en voor de locals een mooie manier om geld te verdienen.

Je India rondreis zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Noordoost-India zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Jan, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.