Ontdek waarom de Taj Mahal misschien wel de meest romantische plek op aarde is. In Varanasi maak je een boottocht op de heilige Ganges. Je reist langs fabelachtige forten in Rajasthan. In het zuiden stap je aan boord van een traditionele houseboat voor een onvergetelijke tocht over de ‘backwaters’ van Kerala. In het binnenland wandel je door de uitgestrekte theeplantages. Reizen met de trein in India is een avontuur op zich. En natuurlijk proef je van de lekkerste lokale gerechten. Bijkomen van alle indrukken? Sluit je individuele rondreis India af op de tropische stranden van Goa. Een reis om nooit te vergeten!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Shalome je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Voorstel op maat

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar India (Delhi) is 3242kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 800,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 284,59
  • Bijdrage luchtvervuiling € 120,24
  • Echte prijs vliegticket € 1.204,83

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door India maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies India

Alle praktische informatie voor een rondreis naar India. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd India

beste reistijd India

Beste reistijd India

Rondreizen in India

Tropische paradijsjes in Goa

Wist je dat India ook tropische paradijsjes kent? De deelstaat Goa ligt aan de westkust van het land en is dé plek om te genieten van uitgestrekte stranden met overhangende palmbomen. Kom helemaal tot rust met een eco yoga retreat. In de omliggende dorpen en steden is genoeg te doen om je dagen te vermaken.

Het lekkerste eten tijdend je India reizen

De Indiase keuken is al net zo gevarieerd als het land zelf. In het noorden eet je stevige curry’s en uitgebreide thali’s. Dat is een grote schotel met kleine bakjes stuk voor stuk gevuld met lekkernijen uit Rajasthan. In het zuiden geniet je van een echte dosa. De lichte pannenkoek met groente en kruiden kan zomaar het hoogtepunt van je reis worden. In Mumbai maak je een tour langs de lekkerste street food. Maar ook de Sadya, met soms wel 20 verschillende gerechtjes, geserveerd op een groot bananenblad moet je echt eens proberen.

Duurzaam Reizen India

Wil je duurzaam reizen in India, ga dan van de gebaande paden af. Zo wordt het toerisme in het land gespreid en kunnen locals buiten de bekende plekken ook profiteren van het toerisme. Better Places werkt samen met kleinschalige hotels en homestays op het platteland, waar je het leven van gewone Indiase gezinnen leert kennen. Bovendien bieden we volop leuke duurzame activiteiten aan. Leer bijvoorbeeld koken van een Indiase kokkin of ontdek Mumbai door de ogen van de locals. India is overigens perfect om met de trein te bereizen. Geen binnenlandse vluchten, maar lekker in de trein de landschappen aan je voorbij zien trekken. In het gezelschap van de nieuwsgierige Indiërs natuurlijk!

Religie en erfgoed

Overal in India zie je de restanten van oude beschavingen die hier ooit de dienst uitmaakten. Van sprookjesachtige paleizen waar maharadja’s en hun schare vrouwen verbleven tot de ruïnes van heiligdommen die eeuwen geleden gebouwd zijn om de goden gunstig te stemmen. Bezoek de sierlijke tempels en moskeeën van hindoes, boeddhisten, jaïnisten en moslims. India is een culturele schatkamer waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Een rondreis India zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis India zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Shalome, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.