“Het kleinschalige van Better Places paste bij ons, het voelde meteen vertrouwd”

De zoon van Willy en Arold zou stage gaan lopen in Zuid-Afrika en dat was de reden dat ze het land wilden bezoeken. Ze zouden een bezoek aan hun zoon combineren met een vakantie. “Dat pakte anders uit, want zijn stage ging niet door”, zegt Willy lachend. “Hij zit inmiddels in Tanzania, maar wij besloten om toch naar Zuid-Afrika te gaan. Ik ging op zoek naar een goede reisaanbieder en het verhaal van Better Places sprak me aan. We zochten geen groepsreizen, maar een individuele rondreis door Zuid-Afrika die we zelf konden samenstellen. Ook de aandacht voor fair trade-toerisme was voor mij een pluspunt. Het kleinschalige van Better Places paste bij ons, het voelde meteen vertrouwd.”

zuid-afrika toerist

Absoluut hoogtepunt van de reis

Willy en Arold vlogen naar Johannesburg, waar ze onder andere een fietstocht door Soweto maakten. Vervolgens reisden ze per shuttlebus naar het private game reserve Timbavati, waar ze in de Umlani Lodge verbleven. “Dat was het absolute hoogtepunt van onze reis”, vertelt Willy. “De lodge is niet heel luxe, maar de sfeer is fantastisch. Je hebt er geen elektriciteit, er zijn maximaal veertien gasten tegelijk en de medewerkers zijn heel vriendelijk. Verder geniet je er van de totale rust. Onze eerste twaalf dagen tijdens de individuele rondreis door Zuid-Afrika kregen echt een tien. Na twee safari’s hadden we de Big Five al gezien.”

reisverhalen zuid-afrika
Mlilwane Fietsen
reisverhalen zuid-afrika

Plan jouw reis naar Zuid-Afrika

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid-Afrika. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika kan je in principe het hele jaar door goed maken. Lees meer over de beste reistijd Zuid-Afrika.

Meer inspiratie opdoen voor Zuid-Afrika?

Nog niet helemaal zeker waar je volgende reis heen gaat? Wereldreizigers Daisy en Patrick zijn al meer dan twee jaar op reis en bezochten ook Zuid-Afrika. Neem een kijkje op hun website over duurzaam reizen en en lees ook hun reisverhalen over Zuid-Afrika!