Na twee safari’s hadden ze de Big Five al gezien, ze sliepen op de mooiste locaties en genoten van de rust en stilte van de natuur. Voor Willy en Arold Willems was hun individuele rondreis door Zuid-Afrika in alle opzichten een groot succes. Samen met de lokale reisspecialist van Better Places stelden ze hun vierweekse reis helemaal op maat samen. Ze delen graag hun reisverhalen in Zuid-Afrika!

De keuze voor Zuid-Afrika

De zoon van Willy en Arold zou stage gaan lopen in Zuid-Afrika en dat was de reden dat ze het land wilden bezoeken. Ze zouden een bezoek aan hun zoon combineren met een vakantie. “Dat pakte anders uit, want zijn stage ging niet door”, zegt Willy lachend. “Hij zit inmiddels in Tanzania, maar wij besloten om toch naar Zuid-Afrika te gaan. Ik ging op zoek naar een goede reisaanbieder en het verhaal van Better Places sprak me aan. We zochten geen groepsreizen, maar een individuele rondreis door Zuid-Afrika die we zelf konden samenstellen. Ook de aandacht voor fair trade-toerisme was voor mij een pluspunt.”

Reisverhalen Zuid-Afrika - Een reis op maat

Willy voorzag de lokale reisspecialist van allerlei informatie over zichzelf en haar man. “Ik vertelde dat we kampeerders zijn, dat we fan zijn van Indonesië en dat we op sommige plekken best wat meer luxe wilden”, zegt ze. “Mijn man heeft vanwege zijn gezondheid elke dag een rustmoment nodig en daar wilden we ook ruimte voor inbouwen. Verder wist ik dat we Johannesburg, het Krugerpark en Swaziland wilden bezoeken, met daarna een vlucht naar Kaapstad om daar de omgeving te bekijken. Ze maakte op basis daarvan onze reis op maat en we waren het snel eens over ons reisplan.”

Absoluut hoogtepunt van de reis

Willy en Arold vlogen naar Johannesburg, waar ze onder andere een fietstocht door Soweto maakten. Vervolgens reisden ze per shuttlebus naar het private game reserve Timbavati, waar ze in de Umlani Lodge verbleven. “Dat was het absolute hoogtepunt van onze reis”, vertelt Willy. “De lodge is niet heel luxe, maar de sfeer is fantastisch. Je hebt er geen elektriciteit, er zijn maximaal veertien gasten tegelijk en de medewerkers zijn heel vriendelijk. Verder geniet je er van de totale rust. Onze eerste twaalf dagen tijdens de individuele rondreis door Zuid-Afrika kregen echt een tien. Na twee safari’s hadden we de Big Five al gezien.”

“Het kleinschalige van Better Places paste bij ons, het voelde meteen vertrouwd”

Zuid-Afrika met de huurauto

Na het private game reserve haalden Willy en Arold hun huurauto op. Ze reden zelf door het Kruger Park, waar ze in Lower Sabi sliepen, met een prachtig uitzicht over de rivier. “Hier zagen we nijlpaarden en overstekende olifanten, zo mooi”, zegt Willy. “Onze overnachtingsplekken waren steeds fantastisch. In Swaziland sliepen we bijvoorbeeld in traditionele bee hive-huisjes en in het Mlilwana Wildlife Sanctuary in Swaziland liepen de zebra’s en gnoes langs de veranda van ons huisje. Ik heb daar zelfs paardgereden tussen de zebra’s, dat was een droom die uitkwam.”

Reisverhalen Zuid-Afrika - Stellenbosch

Vanuit Johannesburg vlogen ze door naar Kaapstad. De stad zelf trok hen minder aan, maar de omgeving was prachtig. Ze reden naar Kaap de Goede Hoop, ze reden de prachtige Chapman’s Peak Drive en bezochten Robben Island. Na Kaapstad stond het wijngebied Stellenbosch op het programma. “We sliepen daar op een wijnboerderij, Knorhoek, en we deden een bike & wine-tour langs een aantal wijngaarden”, vertelt Willy. “Daarna was het tijd voor de kust. We reden daarna over onverharde wegen naar natuurreservaat De Hoop, waar we een mountainbiketocht maakten en de witte duinen beklommen. We sloten de reis af in een safaritent in Greyton, een heerlijke plek.”

Beetje verliefd geworden op Afrika

Willy en Arold genoten volop van hun reis. “Qua natuur en dieren is deze reis niet te overtreffen”, zegt Willy. “Het programma zat goed in elkaar en de lokale expert heeft goed ingeschat hoeveel rust we nodig hadden. We wilden niet alleen maar rijden, maar het land ook echt beleven. En dat hebben we gedaan. Door veel te zien én door veel met mensen te praten over het leven in Zuid-Afrika. De verschillen tussen arm en rijk zijn groot en het land heeft een zware geschiedenis. Dat is ook Zuid-Afrika en daar wilden we meer van weten. Het was een fantastische reis en wij zijn echt een beetje verliefd geworden op Afrika.”

Plan jouw reis naar Zuid-Afrika

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid-Afrika. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika kan je in principe het hele jaar door goed maken. Lees meer over de beste reistijd Zuid-Afrika.

Meer inspiratie opdoen voor Zuid-Afrika?

Nog niet helemaal zeker waar je volgende reis heen gaat? Wereldreizigers Daisy en Patrick zijn al meer dan twee jaar op reis en bezochten ook Zuid-Afrika. Neem een kijkje op hun website over duurzaam reizen en en lees ook hun reisverhalen over Zuid-Afrika!