Zuid-Afrika vd Boomen quote

''Als je onderweg ergens stopt zal je zeker worden aangesproken. Kinderen zwaaien je overal tegemoet en de mensen op de markt zullen je groeten. Swazi vinden het heerlijk als je hun land komt bezoeken.''

Local markt

Ik wil jullie laten zien waarom je sowieso een bezoek moet brengen aan Swaziland en er zeker niet met een boog omheen moeten rijden!

Een kleine monarchie in zuidelijk Afrika, ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique. Soms rijden toeristen met een boog om Swaziland heen, maar gelukkig is Swaziland voor anderen een plek waar kort gestopt wordt tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. Een tussenstop op weg van het Kruger Park naar St. Lucia en Durban bijvoorbeeld. Twee dagen even rondkijken en dan weer verder.

Dat gold ook voor ons. Maar toch heb ik me later iets lopen afvragen. Wat als we van tevoren meer geweten zouden hebben over Swaziland? Zouden we er dan meer tijd hebben doorgebracht om het land beter te leren kennen? Ik wil jullie laten zien waarom je sowieso een bezoek moet brengen aan Swaziland en er zeker niet met een boog omheen moeten rijden!

Local markt
Reisverslag Swaziland

Reisverslag Swaziland: Advies van een Better Places klant

Stop bijvoorbeeld bij een markt of een klein dorp. De mensen waarderen het als je wat groenten of fruit bij hen koopt (in plaats van in de supermarket). Geniet van wat er om je heen gebeurt zoals deze kinderen die spelen met versleten autobanden. Ze vonden het prachtig om gefotografeerd te worden! En verwonder je net als wij om de vreemde combinatie van Kapper & Schoenmaker, een winkelconcept dat we toch echt meerdere malen tegenkwamen. Schroom ook niet om gewoon ergens bij een willekeurig huis langs de weg te stoppen. Wij zagen veel  traditionele rondavel huisjes. Plekken waar het duidelijk is dat de bewoners het niet breed hebben.

Reisverslag swaziland

Wat zijn de toeristische attracties tijdens een rondreis Swaziland?

Het hart van de toeristische industrie is gelegen in de Ezulwini vallei met het dorp Lobamba als het centrum. De 30 kilometer lange Ezulwini vallei biedt tal van toeristische accommodaties en is daardoor een veel betere optie dan de hoofdstad Mbabane. Het dal is belangrijk voor de Swazi: het is de plek waar vele legendes uit de Swazi geschiedenis zijn ontstaan. Het is ook de plaats van waaruit de koning en zijn moeder het land regeren.

Net als Zuid-Afrika biedt Swaziland heel wat indrukwekkende wildparken, zoals Mbuluzi en Hlane. De meeste van deze nationale parken zijn te vinden in het oosten van het land. Achteraf hadden we makkelijk 5 dagen in Swaziland kunnen doorbrengen. Maar zoals voor veel toeristen was Swaziland slechts een stop-over, een streeftocht naar een nieuwe exotische stempel in je paspoort. En om eerlijk te zijn, Zuid-Afrika is zo’n groot land dat je vaak niet de luxe hebt om ergens lang te blijven!

Local markt

Plan jouw reis naar Zuid-Afrika

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid-Afrika. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika kan je in principe het hele jaar door goed maken. Lees meer over de beste reistijd Zuid-Afrika.

Meer inspiratie opdoen voor Zuid-Afrika?

Nog niet helemaal zeker waar je volgende reis heen gaat? Wereldreizigers Daisy en Patrick zijn al meer dan twee jaar op reis en bezochten ook Zuid-Afrika. Neem een kijkje op hun website over duurzaam reizen en lees over de mooiste avonturen!