De Selva Negra lodge

Op een mooie locatie aan een meertje in de bergen ligt het restaurant. De kamers in het nabij gelegen gebouw aan het meer hebben schommelstoelen op de veranda. De kamers zijn eenvoudig, maar prima. Goede bedden en een lekkere warme douche. Er zijn ook huisjes te huur, die liggen verspreid over een groot gebied en bieden veel privacy.

Wandelen rondom de lodge

Rondom de Selva Negra lodge kun je heerlijk wandelen. Vanaf de lodge loop je zo een prachtig bos in! De omgeving van het hele park is kleurrijk en goed verzorgd. Er zijn goede wandelpaden en je kunt een handgetekend kaartje mee krijgen waarop de moeilijkheidsgraad en duur van de wandeling staat beschreven.

Biologische koffie in Nicaragua

Vanuit de lodge kun je een koffietour maken. Je gaat in een busje met de gids naar het koffiemuseum op het terrein, en ziet de machines waar de koffie gepeld wordt. Daarna ga je met het busje het hele terrein over. Je ziet waar alle vaste werknemers wonen en waar de tijdelijke koffieplukkers hun onderdak hebben. Je rijdt langs de koffieplantages en je kunt de wormen die de mest voor de koffie uit de koffieschillen maken bekijken.

Plan jouw reis naar Nicaragua

Ben je op zoek naar een bijzondere Nicaragua rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ernesto, de reisexpert in Nicaragua. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ernesto.

Duurzame hotels in Nicaragua

Zowel de lodge als de koffie is aangesloten bij het certificeringsprogramma van Rainforest Alliance. Rainforest Alliance is een keurmerk voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. De organisatie is opgericht in 1986 in de Verenigde Staten om de kap van het regenwoud te beperken door verbeteringen in de landbouw en bosbouw. Het keurmerk garandeert dat de goederen zijn geproduceerd volgens strenge richtlijnen om het milieu, dieren en planten, en lokale gemeenschappen te beschermen.