Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hieronder voor je op een rij.

Vliegtickets Colombia
Vliegtickets Colombia

4. De kans dat je bagage meteen aankomt is groter

Hoe meer tussenstops, hoe groter de kans dat je bagage ergens tussen wal en schip valt. En niets zo vervelend als een koffer die bij aankomst niet op de bagageband ligt. Extra voordeel van een directe vlucht boeken is dus dat de kans veel kleiner is dat er iets mis gaat met je bagage, een fijn idee. Kortom: als je rekening houdt met het milieu en met je eigen comfort, dan is een directe vlucht boeken je beste keus.

Vliegtuig KLM

Tips: zo ga je duurzamer om met je vliegreizen

Als het gaat om duurzamer reizen, kun je meer doen dan alleen een directe vlucht boeken. Ook deze tips helpen om je CO2-uitstoot van vliegreizen te verminderen.

  • Indien mogelijk, kijk dan ook naar het type vliegtuig van je vlucht. Vlieg je met een nieuw vliegtuig, dan is dat niet alleen milieutechnisch een betere keuze, maar ook een stuk comfortabeler én het geeft een veiliger gevoel. De stoelen zijn vaak fijner en ruimer, je kunt eventueel stoelen met nog meer ruimte bijboeken, de motoren maken minder herrie en je hebt een uitgebreid entertainmentsysteem van goede kwaliteit. Een vlucht naar de andere kant van de wereld gaat nu eenmaal een stuk sneller als je een paar goede films kunt kijken.
  • Combineer je vakantiedagen. Je kunt elk jaar twee keer een vliegvakantie van twee weken boeken, maar je kunt er ook voor kiezen om één keer vier weken te gaan. Dat scheelt je minimaal twee lange vluchten en je hebt ook nog eens meer tijd om een land goed te leren kennen.
  • Als je een weekendje weg wilt, is het niet per se nodig om helemaal naar Spanje te vliegen. Een weekendje Gent, Maastricht of Texel is ook heel leuk en daar kun je gewoon met de trein, auto of boot naartoe. Nederland heeft enorm veel te bieden als het om weekendtripjes gaat, net als België en Duitsland.
  • Neem voor afstanden onder de 500 kilometer niet het vliegtuig, maar kijk naar alternatieven. Met auto, bus of trein kun je ook op je bestemming komen. Onlangs is een nieuwe website gelanceerd die je helpt met zoeken naar alternatieven: greentickets.app.
  • Sowieso heeft reizen met de trein veel voordelen. De trein is comfortabel, snel, heeft vaak wifi en is een relaxte manier van reizen. Je ziet het landschap aan je voorbij razen en als je wilt kun je zelfs nachttreinen boeken. In de trein slaap je prima.

Better Places compenseert CO2-uitstoot van je reis

Better Places is de eerste reisorganisatie in Nederland die de CO2-uitstoot van al haar reizen compenseert. Met behulp van een carbon calculator berekent Better Places de exacte CO2-uitstoot van een reis. Die uitstoot wordt gecompenseerd door te investeren in efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Dit project voldoet aan de Gold Standard, het strengste duurzaamheidskeurmerk voor wereldwijde CO2-reductieprojecten.