Onbezorgd in een avontuur stappen met een aantal gelijkgestemden? Dat kan tijdens een wandelreis met een kleine groep. Of je nu kiest voor een huttentocht in Oostenrijk, de Fisherman’s Trail in Portugal of een trektocht over de Balkan Trail; een groepswandelreis is een mooie kans om een onvergetelijke route af te leggen. Twijfel je nog of een wandelreis in de natuur iets voor jou is? Ontdek dan hier de voordelen en laat je inspireren door de bestemmingen en routes voor een van onze groepswandelreizen in de natuur. 

Bekijk al onze wandelreizen

Overzicht van onze groepswandelreizen

 

Image
Overzicht wandelreizen in kleine groep

 

 

Een groepswandelreis is avontuurlijk en onbezorgd

Als wandelliefhebber heb je vast al heel wat kilometers afgelegd, in Nederland of wellicht ook over de grens. Wanneer je kiest voor een groepswandelreis heb je de mogelijkheid om je tocht net iets avontuurlijker te maken, zonder dat je zelf voor alle praktische zaken hoeft te zorgen. Want hoe lang zijn de etappes en hoeveel hoogteverschil is er? Waar kan ik onderweg overnachten? Hoe regel ik eten en drinken? Is de route wel duidelijk aangegeven? Bij Better Places worden alle groepswandelreizen begeleid door een ervaren (berg)gids. Hij of zij neemt alle zorgen uit handen zodat jij ontspannen kunt genieten van de mooie wandeltocht. Heb je altijd al eens een huttentocht in Oostenrijk willen maken of ben je nieuwsgierig naar een route door de Julische Alpen in Slovenië? Een wandelreis in kleine groep is een mooie kans om zo’n avontuur vol vertrouwen aan te gaan.

Wandelweekend Limburg

Ga mee met een wandelweekend door het prachtige Limburgse heuvellandschap! Tijdens het weekend krijg je advies en tips voor een langere trektocht. De tocht is ideaal als voorbereiding op een van onze wandelreizen in Europa. Gegarandeerd vertrek op 26 mei.

Informatie wandelweekend Limburg

Een wandelreis met een kleine groep is persoonlijk

Wij geloven dat een kleinschalige en een persoonlijke insteek je reiservaring ten goede komt.  Boek je bij Better Places een van de groepswandelreizen, dan ga je daarom altijd op pad met een beperkt gezelschap van maximaal 12 personen. Zo profiteer je wel van de gezelligheid met gelijkgestemden, maar blijft het ook het persoonlijk. In een kleine groep leer je elkaar goed kennen, zo ontstaan er onderweg niet zelden vriendschappen voor het leven. Een groepswandelreis maakt het ook mogelijk om te overnachten in kleinschalige accommodaties, die vaak op de leukste plekken gelegen zijn en gerund worden door de lokale bevolking. Dat levert weer bijzondere ontmoetingen op!

Groepswandelreizen in de natuur zijn gezond

Of je nu een groepswandelreis maakt door het noordwesten van Spanje of kiest voor een uitdagende trektocht over de Balkan Trail; wandelen in de natuur brengt je altijd voordelen. Vanzelfsprekend is een wandelreis in de natuur goed voor je fysieke gezondheid. Daarbij is er voor elk niveau wel een passende groepswandelreis te vinden zodat je een tocht maakt waar je je prettig bij voelt en onderweg ook echt van kunt genieten. Daarnaast heeft wandelen in de natuur een bewezen positieve uitwerking op je mentale welzijn. Wanneer je in de bergen loopt, langs de kust of dwars door een natuurpark, kan je je hoofd lekker leegmaken, de stress van het dagelijks loslaten en je weer verbonden voelen met de indrukwekkende natuur om je heen. Bij groepswandelreizen komt daar ook nog de verbinding met je medereizigers bij; in een kleine groep leer je elkaar goed kennen en breng je waardevolle tijd door met mensen die net als jij van wandelen en de natuur houden.

 Je reis comfortabel beginnen? Pak dan de trein! Veel van onze groepswandelreizen zijn prima te bereiken per trein, waaronder Spanje, Oostenrijk en Slovenië. Zo begint je vakantie al op het treinstation in Nederland en kan je ontspannen genieten van de rit naar je bestemming. Wellicht ontmoet je in een van de coupés al wel een medereiziger! 

Kleinere groepen, meer beleving

Bij al onze reizen vinden wij het belangrijk dat het niet gaat om zoveel mogelijk zien, maar zoveel mogelijk beleven. Op elke groepswandelreis gaat een ervaren gids mee die een schat van kennis bezit over alles wat er onderweg te zien is. Zo leer je over de flora en fauna langs de route, maar ook over de cultuur en tradities op de bestemming. Door een wandelreis met een kleine groep te maken, is er bovendien meer gelegenheid om flexibel te zijn. Zo kan er ter plekke worden besproken of er wat langer wordt gepauzeerd bij die mooie waterval, of nog een extra drankje wordt genuttigd bij het restaurant van die vriendelijke familie. Zo keer je aan het eind van de wandeltocht terug met niet alleen veel mooie kilometers in de benen, maar ook met onvergetelijke herinneringen aan de spontane ontmoetingen en gebeurtenissen onderweg. 

Groepsreis Zwaarte Comfort Bepakking
Huttentocht Oostenrijk 3 2 Weekrugzak
Balkan Trail - Montenegro, Albanië, Kosovo 4 2 Weekrugzak
Fisherman's Trail - Portugal 3 3 Dagrugzak
Via Dinarica - Montenegro 3 2 Dagrugzak
Wandeltocht Spanje 3 2 Dagrugzak
Wandelvakantie Noord-Portugal 2 3 Dagrugzak
Noord-Wales 1 4 .
Huttentocht Slovenië 4 2 Weekrugzak
Wandelreis Bulgarije 3 3 Dagrugzak
Dutch Mountain Trail 3 3 Dagrugzak

Wij hebben onze wandelreizen gerangschikt naar zwaarte en comfort. Bij zwaarte is er rekening gehouden met het aantal wandeldagen, het aantal kilometers, de hoogtemeters & afdalingen en of er gewandeld wordt met eigen bagage. Bij comfort is er rekening gehouden met de accommodatie, de kamerindeling en of er met eigen bagage gewandeld wordt. Daarnaast hangt de zwaarte en comfort af van factoren als weersomstandigheden, het type landschap en je fysieke gesteldheid.  

Bekijk hier onze wandelreizen