Even voorstellen!

Mijn naam is Jan en ik woon al sinds 2009 in de Indiase Himalaya. Met ruim 30 jaar reiservaring in Ladakh mag ik me inmiddels een ware India-veteraan noemen. Als reisexpert stel ik graag avontuurlijke en echt bijzondere reizen samen in Ladakh, Bhutan, Sikkim, Assam en andere delen van India. Altijd uniek en met veel aandacht voor lokale beleving. Die beleving is bijna nergens zo goed te vinden als op deze reisroute naar Ladakh via Zanskar. Ik wil mensen graag deelgenoot maken van dit bijzondere stukje India en zie je graag op deze groepsreis!

Image
Reisspecialist Jan Bhutan

Op maandagavond 22 april organiseerden we een webinar over de groepsreis Ladakh. Kijk de webinar terug via onderstaande link.

Opname webinar groepsreis Ladakh

Je hebt tot uiterlijk 12 mei de tijd om je plekje voor deze bijzondere reis vast te leggen. Daarna maken we de beslissing of de reis door zal gaan.

10 jaar Better Places

In 2024 bestaat Better Places 10 jaar! Dat vieren we met een aantal speciale jubileumreizen, waaronder deze groepsreis Ladakh. Deze reizen zijn zo samengesteld dat je als reiziger optimaal ervaart waar Better Places voor staat. Zo maak je maximale positieve impact op de bestemming, is er veel lokale beleving en reis je langer en op een rustig tempo. Je ziet hoogtepunten maar ook de minder bekende plekken waar je met je bezoek echt een verschil kunt maken. Je profiteert bovendien van de gezelligheid van een kleine groep gelijkgestemde reizigers én van de persoonlijke begeleiding van onze eigen reisexperts.

Bekijk alle jubileumreizen

Route groepsreis Ladakh

Dag 1-2: Aankomst in Delhi

Vanaf Amsterdam vlieg je op 11 juli naar Delhi in India, waar je op 12 juli erg vroeg aankomt. Bij aankomst op het vliegveld in Delhi staat een chauffeur en gids je op te wachten. Samen vertrekken we naar een comfortabel hotel in de stad, zodat je nog even kunt uitrusten na de vlucht. Er is geen programma op de dag van aankomst, maar tegen bijbetaling ter plekke kunnen we een stadsbezichtiging doen, samen met Jan. Tijdens het diner in de avond kunnen we met elkaar en Jan kennismaken. We gaan samen een onvergetelijke reis tegemoet! 

 Op deze reis gaan maximaal 12 deelnemers mee. Door de groep klein te houden blijft het persoonlijk en kunnen we bovendien op de meest bijzondere plekken terecht. Tegelijkertijd profiteer je wel van de gezelligheid van een groep gelijkgestemden. Lees meer over onze kleinschalige groepsreizen.

 

Dag 3-4: Manali

Na een goede nacht en ontbijt in het hotel reizen we vandaag naar Manali. Daarvoor stappen we eerst in de trein voor een rit van zo'n 4 uur naar Chhandigarh. De zitplaatsen zijn comfortabel en er is onderweg genoeg te zien. Op het treinstation van Chandigarh worden we opgewacht door onze chauffeur, die ons naar Manali rijdt. Het is een lange maar mooie autorit door de bergen. We passeren plaatsjes zoals Bilaspur en Mandi en komen uiteindelijk aan in de weelderige Kullu-vallei vol boomgaarden. Manali is gelegen op een hoogte van 2000m en omringd door naaldwouden. Het ligt op de zuidelijke flanken van de Pir Panjal, een bergketen die parallel loopt aan de Great Himalayan Range. In Manali verblijven we twee nachten in een kleinschalig hotel. De volgende dag ga je samen met een lokale gids op pad om Manali en de omgeving te verkennen en maak je voor het eerst kennis met de riksja's, overstekende koeien en vele tempels. 

 

Dag 5: via de Rothang Pas naar Keylong

Vandaag begint het avontuur in de Himalaya echt. De komende drie dagen rijden we over hoge passen, kronkelende wegen en haarspeldbochten. Het is het allemaal waard, want dit is één van de meest spectaculaire bergwegen ter wereld! Vandaag steken we de 3978m hoge Rothang Pass over naar Lahaul. We maken gebruik van een nieuwe tunnel die de route naar Keylong aanzienlijk inkort. Zo bereiken we Lahaul, een gebied dat is ingeklemd tussen de Pir Panjal en de Himalaya bergketen. Dit is ook een overgangsgebied tussen Hindoeïsme en het Boeddhisme. Onderweg naar Keylong kun je dan ook hindoeïstische en boeddhistische tempels in hetzelfde dorp zien. Eenmaal in Keylong overnachten we in een kleinschalig hotel.

 

Dag 6-7: Purne

Vanuit Keylong vervolgen we onze weg naar Purne. Naarmate we hoger komen, wordt de begroeiing schaarser, tot er bijna alleen nog rotsen en sneeuw zijn. Op het hoogste punt, de Shingo La (5090m), zijn we omgeven door de ruim 6000m hoge toppen van het Himalaya gebergte en worden we beloond met uitzichten op de kleurrijke bergen van Zanskar. Afdalend langs jakweides bereiken we het op 3800m hoogte gelegen Purne, waar we de komende twee nachten verblijven in een eenvoudige homestay. De volgende ochtend maken we een wandeling naar Phuktal Gompa, een eeuwenoud en tot voor kort zeer geïsoleerd boeddhistisch klooster dat uniek gelegen is in en rond een grote grot. We maken hier ook het ochtendgebed mee. De wandeling duurt in totaal vier uur.

Slapen in een homestay is een bijzondere ervaring. Authentieker dan dat kan bijna niet! Lees hier 5 redenen om in een homestay te slapen.

 

Dag 8-9: Shanka

Na een korte autorit trekken we in het hooggelegen dorp Kargyak opnieuw onze wandelschoenen aan. In gezelschap van paarden die onze bagage dragen, en hun begeleiders, lopen we een kleine twee uur naar een geïsoleerd dorpje in een zijdal. In Shanka verblijven we twee dagen bij lokale families. Je krijgt hier een inkijkje in een eeuwenoude levenswijze van mensen die leven van het land. De volgende dag verkennen we de vallei aan de noordkant van de Himalayaketen, omringd door toppen van 6000 meter, bedekt met grote gletsjers. Als we fit genoeg zijn, kunnen we een hooggelegen uitzichtpunt bereiken vanwaar we zicht hebben op deze gletsjers. Wie het vandaag liever rustig aan doet kan in het dorp blijven en op eigen gelegenheid door de straatjes struinen. Goede kans dat je ergens wordt uitgenodigd voor een kopje thee! 

 

Dag 10-11: Karsha en het Sani festival

Vanuit Purne rijden we in ongeveer drie uur naar Padum, het minuscule hoofdstadje van Zanskar. De route is weer prachtig en volgt de Tsarap Chu rivier met onderweg pittoreske dorpjes tegen de achtergrond van kleurrijke bergen. Onderweg kunnen we nog een tussenstop maken bij het klooster van Bardan. De komende twee nachten slapen we in het schilderachtige dorpje Karsha in een eco lodge aan de voet van de berg waarop Karsha Gompa is gebouwd. Dit grootste klooster van Zanskar is een sprookjesachtig labyrint van tempels en heiligdommen met enkele zeer oude standbeelden en muurschilderingen. Vanaf het dak van het klooster hebben we een prachtig uitzicht over de Zanskarvallei.

 Tijdens het verblijf in Karsha maken we het Sani festival mee. Tijdens dit boeddhistische festival zien we onder andere lama's van het Bardan klooster gemaskerde dansen doen en diverse rituelen uitvoeren. Een onvergetelijke ervaring!

 

Dag 12-13: Zanskarketen en Indus Vallei

Vandaag rijden we verder richting Ladakh. Tijdens een tweedaagse route steken we onder andere de Zanskar bergketen over. We volgen het Zanskardal naar het noorden en al snel verdwijnt het asfalt en hobbelen we over smalle zandwegen. De eerste dag brengt deze avontuurlijke route ons naar het dorp Lingshed. Dit was tot voor kort één van de meest geïsoleerde dorpen van Ladakh en Zanskar. De prachtige, fortachtige boerderijen zijn gebouwd van gedroogde leem en natuursteen. In één van deze huizen brengen we de nacht door. De volgende ochtend vervolgen we onze route door de Indus Vallei en rijden we ook officieel Ladakh binnen. We rijden over twee spectaculaire passen en dalen dan af over een prachtige kloof met in de voorzomer bloeiende roze rozen langs de kleine dorpjes. Eenmaal in Lamayuru komen we voor het eerst na zes dagen weer aan in een echt hotel en kunnen we even genieten van alle comfort. 

 

Dag 14-16: 3-daagse trekking naar Likir

Na een goede nachtrust beginnen we vandaag aan een 3-daagse trekking. We rijden eerst een klein stukje over een oude karavaanroute naar Temisgang, waar onze gids al staat te wachten. We wandelen dagelijks zo'n vier uur en stijgen maximaal 400 meter per dag. Het stijgen en dalen gaat steeds geleidelijk en we wandelen over eenvoudige passen tussen de 3000 en 4000 meter hoog. De bagage wordt per auto naar de accommodaties gebracht. We begeven ons op deze route continue in spectaculaire landschappen en aan het eind van de etappes worden we gastvrij ontvangen in fijne homestays in Hemis Shukpachan en Saspochey. Zeker de tweede nacht is erg speciaal. We verblijven in de homestays van de Snowleopard Conservancy waar we ook een zeer interessante lezing krijgen van een echte deskundige. Samen gaan we op zoek naar sporen van deze bijzondere dieren. Na drie dagen wandelen komen we aan in Likir waar een zeer fraaie gompa op ons wacht. Vanaf Likir reizen we per jeep verder naar Leh, de hoofdstad van Ladakh, waar we begin van de avond aan zullen komen.

Ladakh herbergt tenminste 10% van alle sneeuwluipaarden in Azië, één van 's werelds zeldzaamste grote katachtigen. Op dag 2 van de trekking overnachten we in een homestay die tot stand is gekomen dankzij steun van de Snowleopard Conservancy. In de reissom hebben we een donatie van €50,- per persoon opgenomen voor dit project.

 

Dag 17: Leh

We verblijven in Leh in een aangenaam guesthouse waar we twee nachten verblijven. De volgende dag staat er weinig gepland. Alle tijd om van de stad te genieten, de omgeving in je op te nemen en misschien wel even uit te rusten na de driedaagse trekking. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele kloosters in de buurt. Optioneel kunnen we in de avond met wie dat willen de traditionele Ladakhi keuken ontdekken. Twee zussen zorgen voor een twee uur durende culinaire ervaring waar we vijf tot zes traditionele specialiteiten proeven en luisteren naar achtergrondverhalen. Jan zal aan het begin van de reis vragen wie aan deze bijzondere ervaring willen deelnemen (tegen een kleine vergoeding) om tijdig een reservering te maken.

 

Dag 18-20: Hanle

Na een rustige dag in Leh gaan we vandaag weer met nieuwe energie op pad. We reizen in zes uur over land naar Changtang, het westelijke deel van het Tibetaanse Plateau. Een hooggelegen gebied met weidse dalen en besneeuwde bergketens. We reizen naar Hanle (4300m hoogte) en overnachten daar 2 avonden in een fijn guesthouse. In Hanle gaan we op meerdere natuursafari's, op zoek naar wilde dieren. De unieke omgeving kun je omschrijven als een woestijn op grote hoogte met bijzondere diersoorten zoals de Tibetaanse gazelle en wilde paarden. Met een flinke dosis geluk spotten we zelfs de Tibetaanse wolf of de Pallaskat, het broertje van de sneeuwluipaard. Hanle is een Dark Sky Reserve, er is geen lichtvervuiling wat het een ideale plek maakt om sterren te kijken. Met een ervaren sterrengids staan we gegarandeerd verstelt door de helderheid van de Ladakhi sterrenhemel.

 

Dag 21-23: Tsomoriri

We reizen verder naar het meer van Tsomoriri. Het uitgestrekte gebied is een echte hoogvlakte. Afgezien van de Changpa, Tibetaanse halfnomaden met hun vee, kom je hier nagenoeg niemand tegen. Aangekomen bij het azuurblauwe Tsomoriri meer, dalen we af naar het plaatsje Korzok. De enige plek in het gebied waar je kunt overnachten. De volgende dag gaan we opnieuw naar het meer van Tsomoriri voor een mooie wandeling. Het is een wandeling van ongeveer 3 uur met fantastische uitzichten op het meer. We wandelen wel op hoogte (4585m), maar onderweg heb je genoeg tijd om te pauzeren.

 

 

Dag 24 en 25: Leh 

Vanuit Tsomoriri reizen we terug richting Leh. Een prachtige tocht van 6 uur met een tussenstop in Tsokar waar we lunchen bij een tented camp. We overnachten in Leh. Op 3 augustus vliegen we terug naar Delhi. Een mooie vlucht over de Indus-vallei, een deel van Zanskar en uiteindelijk de Himalayaketen. Bij goed weer levert dit bijzonder spectaculaire uitzichten op. Zo zien we nog één keer het landschap dat we op de heenweg over land hebben afgelegd. Vanwege de hoogte en kans op turbulentie is het gunstig om vroeg in de ochtend te vliegen. Je bent dan al om uiterlijk 9:00 uur in Delhi. Hier word je naar een comfortabel hotel dicht bij de luchthaven gebracht. Om 23.30 uur worden we naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van KLM op 4 augustus om 03.55 uur richting Amsterdam.

Wie langer reist, heeft de kans om van de gebaande paden af te gaan, zoals tijdens deze groepsreis Ladakh. Lees meer over de voordelen van langer op reis gaan.

Boek je vlucht via Better Places

Je kunt je vlucht voor deze groepsreis Ladakh door ons laten regelen. De prijs van de vlucht is afhankelijk van het moment van boeken. Hoe eerder je boekt, des te gunstiger de prijs. Geef in het boekingsformulier aan dat je de vlucht wilt laten boeken door Better Places. We zetten dan onderstaande vluchten in optie en sturen je een offerte. Zodra je akkoord gaat, boeken we de vluchten definitief in en ontvang je een factuur.

Datum Vlucht Tijd Vluchtnummer
11-07 Amsterdam-Delhi 14:10 - 01:55+1 KL871
04-08 Delhi-Amsterdam 03:55 - 09:40  KL872

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen naar Ladakh maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Boek deze groepsreis

Onbezorgd in een avontuur stappen met een aantal gelijkgestemden? Dat kan tijdens deze groepsreis!

 

Reisadvies Ladakh

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Ladakh. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Ladakh

beste reistijd Ladakh

Beste reistijd Ladakh

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Groepssamenstelling 2024

Leeftijd Deelnemers Geslacht
50-60: 1 Alleenreizend: 1 Vrouw: 3
60+: 2 Samenreizend: 2 Man: 0

Je hebt tot uiterlijk 12 mei de tijd om de reis te boeken. Daarna maken we een beslissing of de reis door zal gaan. Heb je vragen over de reis? Stuur dan een email naar [email protected]