Voor wie is de reis bedoeld en wat leer je?

Houd jij van wandelen en wil je Portugal graag wandelend ontdekken, maar wil je niet alleen op pad? Dan is deze Fishermen's Trail wandelreis met maximaal 8 reizigers in Portugal ideaal voor jou! Deze wandelreis wordt begeleid door Jessica: schrijver, fotograaf en videomaker in de reisindustrie. Ze kan jou tijdens de wandelreis tips geven om met de mooiste verhalen en jaloersmakende foto’s thuis te komen.

Even voorstellen!

Hi, ik ben Jessica! Ik ben opgegroeid in het Bourgondische Den Bosch, maar de afgelopen 10 jaar heb ik vooral in het buitenland doorgebracht. Onder meer om mooie verhalen te verzamelen en prachtige wandeltochten te maken. In 2020 liep ik de Fishermen’s Trail in Portugal van Porto Covo naar Sagres en die wandeling staat nog steeds bovenaan de lijst met mijn favoriete wandelingen. 

Mijn passie voor wandelen en reizen deel ik graag met anderen, zowel via mijn reiswebsite Corners of the World als tijdens gesprekken in mijn dagelijks leven. Ik ga vrijwel altijd alleen op pad, maar ik snap heel goed dat niet iedereen dat wil of kan. Daarom kijk ik erg uit naar de wandelreis in Portugal die ik samen met Better Places mag organiseren. Het is super om een groep gelijkgestemde wandelliefhebbers bij elkaar te brengen en samen Portugal te ontdekken! Hier lees je meer informatie over de wandelreis naar Portugal die ik begeleid. 

Jessica Portugal blogger
Uitstoot van je reis naar Portugal (kg CO2e)

Route Fishermen's Trail Wandelreis

 

Dag 1 Aankomst in Faro

Vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven gaan er directe vluchten naar Faro. Vanaf hier vertrekken we met de groep naar Odeceixe: het startpunt van deze wandelreis in Portugal. Vandaag leer je de begeleider Jessica en de andere wandelaars kennen. We overnachten in een Portugees pension in het dorp Odeceixe.

 

Dag 2 van Odeceixe naar Aljezur

Vandaag krijg je een eerste indruk van het plattelandsleven in de regio Alentejo. Na het ontbijt verlaat je Odeceixe om de eerste etappe van deze Fishermen's Trail wandelreis te lopen, naar het dorpje Aljezur. Onderweg passeer je boerderijen en zie je mensen op het land werken. In dit gebied worden onder andere tomaten, mais, pinda’s en zoete aardappelen geteeld. De meeste mensen in deze regio leven van de landbouw en de veeteelt. 

Hoe dichter je bij Aljezur komt hoe meer brejos je tegenkomt: moerasachtige gebieden waar liefhebbers graag naartoe komen om ooievaars, kwartels en andere vogels te spotten. We overnachten in een leuk guesthouse in de buurt van Arrifana waar we heen worden gereden. Dit guesthouse heeft een bohemian vibe waar je na het wandelen lekker tot rust komt.

Afstand: 24km, stijgen 293m, dalen 290m, 6 uur wandelen exclusief pauzes.

 

Dag 3 van Aljezur naar Arrifana

In de ochtend word je teruggebracht naar het dorpje Aljezur waar je wandeldag begint. Onderweg kom je tientallen vissers tegen, waar de zee tegen de rotsen aan slaat. Arrifana staat bekend als een surfdorpje aan een mooie baai. Hier overnachten we opnieuw bij hetzelfde guesthouse als de nacht ervoor. Extra fijn: het guesthouse heeft ook een zwembad.

Afstand: 18km, stijgen 118m, dalen 6m, 5 uur wandelen exclusief pauzes.

 

 

Dag 4 van Arrifana naar Carrapateira 

We laten Arrifana vandaag achter ons en wandelen via het serene platteland naar Carrapateira. Je komt vandaag wel wat hoogteverschillen tegen. Maar dat maken de indrukwekkende uitzichten over deze wilde kust zeker goed. Als we genoeg tijd hebben stoppen we bij een van de stranden voor een siësta. We overnachten in Carrapateira, een rustig dorp met een typerende Portugese molen op de heuvel. Ons guesthouse is in Portugese stijl: spierwit met felle kleuren als accenten.

Afstand: 21km, stijgen 271m, dalen 341m, 6 uur wandelen exclusief pauzes.

 

 

Dag 5 vrije dag in Carrapateira

We onderbreken het wandelen met een vrije dag in Carrapateira. In de buurt van het dorp vind je het Amado strand waar je kunt zonnebaden, zwemmen en surfen. Ook is het mogelijk om vandaag een circulaire wandeling vanaf Carrapateira te maken. We overnachten opnieuw in de guesthouse. Ook hier hebben we een zwembad. Hiernaast kan je eventueel ook suppen of kajakken als je daar zin in hebt.

Geen zin om stil te zitten? Trotseer de Atlantische Oceaan en ga surfen op het strand van Amado. Ook beginners kunnen hier een lesje volgen!

 

Dag 6 van Carrapateira naar Vila do Bispo 

Een van de leukste etappes van de Fishermen’s Trail is de wandeletappe tussen Carrapateira en Vila do Bispo. Je klimt meerdere keren omhoog en omlaag via een ruige kust, die we bijna helemaal voor onszelf hebben. Een frisse wind biedt verkoeling op een warme wandeldag. Je komt steeds dichter bij het eindpunt van de Fishermen’s Trail: Cabo de São Vicente. We stoppen de wandeldag in Vila do Bispo waar we overnachten in een kleinschalige B&B met een fijn terras. 

Afstand: 17km, stijgen 392m, dalen 326m, 5 uur wandelen exclusief pauzes.

 

Dag 7 van Vila do Bispo naar Sagres 

Vandaag loop je de laatste etappe van de prachtige Fishermen’s Trail in Portugal. De route is niet erg zwaar en het merendeel van de wandeling heb je het einddoel al in het vizier: de vuurtoren van Cabo de São Vicente. Je passeert nog een paar ruige kusten en stranden voordat je het meest zuidwestelijke puntje van Europa bereikt. Na een bezoek aan de vuurtoren sluiten we de dag af in Sagres, de eindbestemming van deze wandelreis. We slapen in een comfortabel guesthouse.

Afstand: 22km, stijgen 287m, dalen 350m, 6 uur wandelen exclusief pauzes.

 

Dag 8 Vertrek vanuit Faro

Vanaf Sagres kun je jouw reis voortzetten (bijvoorbeeld naar Lagos of Lissabon) of doorreizen naar Faro om terug naar huis te vliegen. De transfer van Sagres naar het vliegveld van Faro zit bij deze wandelreis inbegrepen.

Er is nog zo veel te beleven in het prachtige Portugal! Lees hier de voordelen van langer op reis gaan.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Wandelweekend dichtbij huis

Wil je oefenen voor een langere wandelreis? Bekijk dan het aanbod van Avontuur Dichtbij voor een korte wandelreis dichtbij huis. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Aanbod Avontuur Dichtbij

Ga vast oefenen op deze prachtige wandelroutes

Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor zo'n intensieve wandelreis? Of wil je jouw benen alvast klaarstomen voor de lange tocht? Goed idee! Door goed voorbereid op reis te gaan voorkom je blessures of teleurstellingen, doordat je de trektocht moet afbreken. Oefenen kan gewoon in Nederland. Wat dacht je van deze driedaagse wandeling door het oeroude Maashorst in Brabant. Met een beetje geluk sta je oog in oog met een Europese bizon. Of de zesdaagse Dutch Mountain Trail in Limburg. Als je deze prachtige tocht probleemloos aflegt, ben je zeker klaar voor de Fishermen's Trail.

Reisverzekering

Better Places stelt een reisverzekering verplicht. Hier lees je meer over het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Onze accommodaties tijdens deze reis

Tijdens de Fishermen's Trail wandelreis in Portugal verblijf je in sfeervolle lokale accommodaties.

Veelgestelde vragen Fishermen's Trail

Heen- en terugreis

Bij Better Places boek je zelf de vlucht van en naar je bestemming. Het zelf boeken van vluchten is tegenwoordig steeds eenvoudiger en meestal een stuk goedkoper. Voor deze wandelreis adviseren wij om onderstaande vluchten te boeken. Je kunt je vliegtickets boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij Transavia.

Datum Vlucht Tijd Vluchtnummer
  Rotterdam - Faro 07:45 - 09:45 HV6091
  Faro - Rotterdam 10:30 - 14:25  HV6092

Samenreizen

Wil je graag samen met een medereiziger of meerdere medereizigers naar Faro reizen? Geef in het boekingsformulier aan dat je graag wil samenreizen of stuur een mail naar [email protected]. Wij zullen kijken wat de mogelijkheden zijn en komen hier zo snel mogelijk op terug!

Zwaarte en comfort

De Fishermen's Trail hebben we ingedeeld op het volgende niveau: 

Comfort

Zwaarte

Op de pagina wandelreis in kleine groep vind je een uitleg over de niveaus.

Aantal kilometers, hoogtemeters & afdalingen

Een goede wandelconditie is bij deze wandeltocht belangrijk. In totaal wandel je tijdens deze reis 98 kilometer, stijg je 1337 meter en daal je 1312 meter. 

Uitrusting

Tijdens deze reis is het belangrijk om goede wandelschoenen mee te nemen, omdat je flink wat kilometers maakt. Wij raden wandelschoenen categorie A/B aan om de Fishermen's Trail te wandelen. Verder kunnen wandelstokken ook een goede ondersteuning zijn tijdens het lopen. Daarnaast adviseren wij om verschillende laagjes te dragen en kleding voor verschillende weertype mee te nemen.