Hoi, ik ben Linda. Ik ben een fanatiek wandelaar en heb een grote liefde voor Nepal. Ik heb er jarenlang gewoond en zelfs geholpen met het opzetten van het Nepalese deel van de Great Himalaya Trail. Dat is een wandelroute die over de totale lengte van het Himalayagebergte loopt. Natuurlijk heb ik hem zelf ook gelopen. Ik heb jarenlang voor Better Places gewerkt en begeleid nu veel wandelreizen. In deze bijzondere groepsreis naar Nepal neem ik je mee door mijn favoriete land en laat ik je de mooiste plekken zien: tijdens een prachtige trekking, maar ook op safari en in traditionele dorpen. Met mijn kennis en ervaring in Nepal help ik je in contact te komen met de bewoners. Ik weet zeker dat Nepal na deze reis net zo'n speciaal plekje in je hart krijgt als bij mij. Ik zie je graag in Nepal!

Image
Linda-in-Nepal

Op maandagavond 15 juli gaf Nepalfan en reisbegeleider Linda een webinar over de bijzondere groepsreis Nepal. Bekijk hieronder de webinar terug voor meer informatie over de route & praktische tips!

Opname webinar groepsreis Nepal

Vragen? Stuur een mail naar [email protected] en we nemen contact met je op!

10 jaar Better Places

In 2024 bestaat Better Places 10 jaar! Dat vieren we met een aantal speciale jubileumreizen, waaronder deze groepsreis door Nepal. Deze reizen zijn zo samengesteld dat je als reiziger optimaal ervaart waar Better Places voor staat. Zo maak je maximale positieve impact op de bestemming, maak je kennis met het lokale leven en de bewoners en reis je langer en op een rustig tempo. Je ziet natuurlijk de hoogtepunten, maar ook de minder bekende plekken. Juist daar kun je met je bezoek echt een verschil maken. Je profiteert bovendien van de gezelligheid van een kleine groep gelijkgestemde reizigers én van de persoonlijke begeleiding van onze eigen reisexperts.

Bekijk alle jubileumreizen

Route groepsreis door Nepal

 

Dag 1-2: Kathmandu

De groepsreis Nepal begint in de hoofdstad, Kathmandu. Bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu word je met een traditionele bloemenkrans welkom geheten door ons lokale team. Zij brengen je naar het hotel, waar je jullie gids ontmoet. Zij vertelt je wat je de aankomende dagen kan verwachten. Er is ook tijd om elkaar te leren kennen. Na de lunch staat er meteen een wandeling naar de indrukwekkende Swayambunath stoepa op het programma. Na het bezoek wandel je via een Tibetaans klooster door naar het oude stadsdeel van Kathmandu. Daar eindig je op het bekende Durbar Square. Een mooie eerste kennismaking met de rijke geschiedenis van Nepal. De volgende dag is het tijd om je smaakpapillen te prikkelen. Tijdens een kookworkshop ga je traditionele gerechten bereiden volgens recepten die al generaties lang worden doorgegeven. De kookles wordt gegeven door kansarme vrouwen die op deze manier hun talenten kunnen inzetten en een leefbaar inkomen verdienen. Als je kookschort weer af mag, is het tijd om al dat lekkers samen op te eten. Na de kookworkshop bezoek je nog de stoepa van Boudanath en de Hindoe site van Pashupatinath, twee van de culturele hoogtepunten van Kathmandu.

 

 

Dag 3: Chipling (2150m)

Van het bruisende Kathmandu naar het eenvoudige plattelandsleven van Helambu. In deze regio ga je een zesdaagse trektocht maken die bekendstaat als de meest duurzame wandelroute in Nepal. Niet in de laatste plaats omdat deze route niet zo bekend is en je daardoor echt het gevoel hebt dat je de eerste wandelaar bent die de paden verkent. Vandaag loop je in ongeveer drie uur van Thangkure naar Chipling. Onderweg passeer je kleine dorpjes en kleurrijke boeddhistische stoepa's. Je ontmoet de lokale sherpa's en wordt uitgezwaaid door spelende kinderen. Het wandelpad voert je mee door eeuwenoude rhododendronbossen en langs panoramische uitzichten over de zevenduizend meter hoge bergtoppen van het Jugal Himalgebergte. Na een mooie dag wandelen slaap je in een kleinschalige teahouse, die gerund wordt door een lokale familie.

 

Dag 4: Kutumsang (2450m)

Na een dagje rustig inkomen, is het vandaag tijd voor een wat langere wandeling. In vijfenhalf uur wandel je van Chipling naar Kutumsang. De wandeling gaat voor een groot deel over stenen trappen die stijgen en dalen. Als eerste wandel je door het dorpje Ghul Bhanjang, waar je gegroet wordt door de vriendelijke bewoners. Met een beetje geluk ben je getuige van traditionele ceremonies en leer je over lokale gebruiken. Ook vandaag weer kijk je uit over met sneeuw bedekte bergtoppen. 

Na een ontspannen lunch klim je verder omhoog en wandel je rustig verder naar Kutumsang, de eindbestemming voor vandaag. In de teahouse is het heerlijk bijkomen en kun je gezellig kletsen over de belevenissen van die dag.

 

Dag 5: Mangengoth (3285m)

Vandaag bereik je de ingang van het Langtang National Park. Dit is het eerste nationale park in het Himalayagebergte. Het pad slingert over de bergrug van Yurin Danda, van waar je een panoramisch uitzicht hebt over de bergtoppen van het omringende landschap. Het pad is steil en ingesloten door dennen- en rododendronbossen. Je doet het rustig aan, want je steigt zo'n achthonderd meter tot je volgende slaapplek. Na de lunch maak je een uitstapje naar een uitzichtpunt, waar je zicht hebt op de Jugal Himal bergketen, met pieken van meer dan zesduizend meter hoog. 

 

Dag 6: Melamchigaon (2550m)

Er staat een pittige wandeling van vijf á zes uur op de planning. Maar niets dat je niet aankunt na de afgelopen dagen. De trektocht van vandaag begint op een smal pad, dat dwars door weelderige bossen loopt. Dan bereik je het hoogste punt van de trektocht: de Thare Pati bergpas op 3650 meter hoogte. Neem vooral de tijd om een paar mooie foto's te maken van het schitterende uitzicht. 

Na de bergpas daal je af door een sprookjesachtig woud, met mosachtige bomen en over een spectaculaire hangbrug. Na zeker duizend meter dalen kom je aan in Melamchigaon. Daar slaap je vanavond in een kleine teahouse. In het dorp kun je een bezoek brengen aan de boeddhistische meditatiegrot, waar je leert over de invloed van het Tibetaans boeddhisme in deze omgeving. 

 

Dag 7: Tarke Ghyang (2560m)

Je begint de dag met een flinke afdaling naar de hangbrug over de Melamchi rivier. Langs dit deel van de trektocht zie je veel elementen van de boeddhistische cultuur, zoals stoepa's, chortens en watermolens met gebedscilinders. Je maakt ook kennis met de plaatselijke Sherpacultuur en het dorpsleven.

Na de laatste beklimming bereik je Tarke Ghyang, waar je kunt bijkomen in de teahouse waar je vanavond slaapt. Een wandeling door het dorp is zeker de moeite waard. Je kijkt er uit over de heilige berg Ama Yangri. Aan het belangrijkste klooster kun je goed zien hoe heftig de aardbeving van 2015 geweest is in deze regio. Het is veilig om binnen te kijken en de grote gebedsmolen te bewonderen.

 

Dag 8: Sermathang (2610m)

De laatste dag van deze duurzame trektocht is aangebroken. In ongeveer zes uur doorkruis je een mooi bos dat eindigt in een wijde vallei tussen Parachin en Gangyul. Als je de kans krijgt, koop dan zeker wat vers fruit in het Sherpadorp Gangyul. Hier wordt alles bewust biologisch geteeld. De vriendelijke bewoners zijn beoefenaars van het Drukpa Kagyu boeddhisme, wat ook de nationale religie is van bijna buurland Bhutan.

De trektocht eindigt in Sermathang, een relatief groot dorp en een belangrijke plek in de Helambu regio. Als er tijd is en je benen kunnen je nog dragen, dan kun je een bezoek brengen aan het nieuw gebouwde Tashi Choling klooster. 

 

Dag 9-10: Patan en Bandipur

Na het ontbijt is het tijd om verder te reizen. Een rit van ongeveer vijf uur brengt je naar de koningsstad Patan. Je hebt de hele middag om het oude stadshart met haar middeleeuwse Nepalese architectuur te verkennen. Een lokale gids laat je graag de mooiste plekken zien en vertelt ronduit over de rijke geschiedenis van het oude koninkrijk.

De volgende ochtend vervolg je de reis met een rit naar Bandipur. Dit eeuwenoude stadje kun je wel eens verwarren met een openluchtmuseum. Het is een charmante plek met traditionele klinkers en authentieke Newari gebouwen. Het is de ideale plek om op een terras met een hapje en een drankje te genieten van het schitterende uitzicht.

 

Dag 11-13: Pokhara

We rijden naar het Pema Ts'al Sakya Monastery, een boeddhistisch klooster vlak buiten Pokhara. Het klooster ligt op een heuvel, met geweldig uitzicht op de Annapurna Range. Je slaapt in een hotel naast het klooster, dat door het klooster gerund wordt. Als je wilt, kun je de bijzondere ceremonies bijwonen die dagelijks plaatsvinden. De rest van de dag heb je tijd om de omgeving van het klooster verder te ontdekken.

De andere twee nachten in Pokhara verblijf je in een kleinschalige accommodatie vlakbij het prachtige Phewa meer. Je brengt een bezoek aan het dorp Pandeli, waar de oprichter van een vrouwencoöperatie je laat zien hoe boeren biologische koffie verbouwen en hoe het project bewoners helpt om duurzaam te werken en een eerlijk loon te verdienen. Op je laatste dag in Pokhara maak je een boottocht op het Phewa meer, waarbij je een bezoek brengt aan een klein eilandje. Aan de overkant van het meer maak je een wandeling naar de beroemde World Peace Pagoda en het Shiva beeld in Pumdikot. Na de wandeling brengt een chauffeur je naar Tashiling, een Tibetaans vluchtelingenkamp, waar je zelf momo's gaat maken tijdens een workshop. 

 

Dag 14-16: Chitwan

De eerste nacht bij Chitwan National Park verblijf je in een bijzondere homestay die gerund wordt door de Bote vrouwen. Dat is een kleine, hechte gemeenschap. Met het project verdienen de bewoners een extra inkomen en kunnen ze bovendien hun cultuur en gebruiken delen met bezoekers.

De volgende dag laat je het traditionele dorpse leven achter je en stap je in een jeep voor een safari in Chitwan National Park. Een natuurgids helpt je bij het zoeken naar sporen en wilde dieren. Er leven neushoorns, olifanten, krokodillen en wie geluk heeft ziet zelfs een tijger. De volgende dag ontdek je het park op een heel andere manier, namelijk per kano, tijdens een korte tocht van 45 minuten. Vervolgens wandel je tijdens de jungle safari door het Nationaal Park met een gids. Dat is de perfecte manier om vogels, apen en krokodillen te zien. De natuurgids weet precies waar je moet kijken. Dus houd je camera gereed. Na de lunch is het tijd voor een fietstocht om het platteland te verkennen. Let vooral op de prachtig versierde lemen hutten van de Tharugemeenschap.

 

Dag 17: Bhaktapur en terugreis

Het is een lange rit van Chitwan naar Bhaktapur. Maar zeker de moeite waard. Bhaktapur is een middeleeuws stadje met een autovrij centrum, waar je heerlijk kunt slenteren tussen de tempels en winkeltjes. De stad staat bekend om haar traditionele aardewerken. Het is dan ook de perfecte plek voor een cursus pottenbakken. Dus wie wil kan zijn vingers in de klei zetten en een eigen keramiek kunstwerk maken.

De volgende dag is het tijd om afscheid te nemen van Nepal en je gids. In de middag word je opgehaald voor je transfer naar het vliegveld, vanaf waar je terug naar huis vliegt. 

Boek je vlucht 

Je kunt je vlucht voor deze groepsreis Nepal eenvoudig zelf boeken. De prijs van de vlucht is afhankelijk van het moment van boeken. Hoe eerder je boekt, des te gunstiger de prijs. Het is ook een mogelijkheid om je vlucht via ons te boeken. Geef in het boekingsformulier aan dat je de vlucht wilt laten boeken door Better Places. We zetten dan onderstaande vluchten in optie en sturen je een offerte. Zodra je akkoord gaat, boeken we de vluchten definitief in en ontvang je een factuur.

De beste optie voor deze reis is de vlucht van KLM (op het moment te boeken voor een prijs vanaf €900,- per persoon).

Datum Vlucht Tijd Vluchtnummer
24-11 Amsterdam-Delhi-Kathmandu 12:20 - 10:10+1 KL871, KL3668
12-12 Kathmandu-Delhi-Amsterdam 16:40 - 08:25+1  KL3669, KL872

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Nepal reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Kathmandu: uitstoot per luchtvaartmaatschappij (kg CO2 p.p.)

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Nepal maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Boek deze groepsreis

Onbezorgd in een avontuur stappen met een aantal gelijkgestemden? Dat kan tijdens deze groepsreis!

 

Reisadvies Nepal

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Nepal. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Nepal 

beste reistijd Nepal rondreis

Beste reistijd Nepal trekkings

beste reistijd Nepal trekking

 

Beste reistijd Nepal

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.